Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 oct 2010 - Anul XV, nr. 248 (4539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Să nu-i judecăm pe preoţii căzuţi

"Preoţii noştri sunt ahtiaţi după bani", mi-ai spus. Şi, dacă nu ai generaliza, ai avea dreptate. Sunt şi preoţi ahtiaţi după bani. Şi preoţi care îşi iau maşini de un prost gust total, maşini "de fiţe", nefireşti, cu care epatează lumea şi care arată prin ele însele că ei şi-au călcat misiunea şi legămintele.

Dar nu ţi se cade ţie să-i judeci. Are cine să o facă. Iar ei nu vor fi judecaţi cu măsura noastră, a mirenilor, care nu ne-am jurat în faţa lui Dumnezeu să-I slujim, ci cu măsura jurământului lor. De aceea, potrivit multor călugări îmbunătăţiţi, care au avut viziuni asupra acestora, în Iad sunt mulţi călugări şi preoţi care şi-au călcat jurămintele, lăsându-se în voia poftelor întunecat-omeneşti, sau care n-au depus destulă râvnă ca să-şi împlinească menirea.

Aşa că tu, dacă vezi vreun preot, protopop sau episcop coborând din cine ştie ce maşină sport care răcneşte sau din cine ştie ce tanc de jeep care nu încape pe stradă, să întorci capul şi să-ţi spui că nu-i vezi. Şi nu doar să nu-i vezi, ci să nu te legi sub nici un chip cu ei. Ducă-se de unde au venit. Dar nu cumva să-i judeci. Ca şi noi, ei pot oricând să se ridice din păcat şi să se îndrepte înaintea lui Dumnezeu. Iar dacă nu o fac, îţi repet, are cine să-i judece.

Tu să-i cauţi pe acei preoţi care îşi duc crucea preoţiei cu sfinţenie. Pe aceia ale căror haine negre sunt adevărate armuri duhovniceşti de ostaşi ai lui Hristos.

Crezi că nu sunt şi din aceştia? Nu a lăsat Dumnezeu lucrul Mâinilor Lui de izbelişte. Nu cunosc preoţii din oraşul tău, ca să te pot îndruma la cineva de acolo, dar la Bogdăneşti, la vreo doisprezece kilometri de Fălticeni, o să-l găseşti pe Părintele Gheorghe Loghinoaia. Ştii ce a făcut Părintele ăsta acolo? Din nimic, că şi pietrele de temelie au fost duse de acolo, a reclădit Mănăstirea Bogdăneşti, sfinţită în secolul XIV, chiar în vechea ei vatră. A reclădit-o şi a dedicat-o adăpostirii şi îngrijirii celor bătrâni şi nevoiaşi. Ţine acolo 87 de suflete care au căzut sau au sărit peste bordul societăţii, părăsind corabia neputinţelor noastre înfumurate sau fiind azvârliţi din ea. 87 de oameni. Fără bani. Un singur Părinte. Cum ţi se pare asta? Merită să mergi într-o zi să îl vezi? Nu ştie cum se va descurca săptămâna ce vine. Are hrană pentru nevoiaşii lui pentru trei zile. După asta vine cineva trimis de Dumnezeu şi îi aduce hrană pentru alte trei. A ridicat trei clădiri frumoase şi moderne, de zici că eşti într-un sanatoriu elveţian, dar el conduce o simplă Dacie Logan. Cercetează-l.

Caută şi alţi părinţi ca el, iar Dumnezeu o să-ţi ajute să-i găseşti. Îţi mai spun eu unul, dintre cei la care împlinirea duhovnicească e evidentă: la Boian, în Ucraina, la vreo şaizeci de kilometri de vama Siret, e Părintele Mihail, român, care are un orfelinat mănăstiresc cu peste o sută de suflete. Toţi copiii de acolo îi spun "Tata". Să te duci, împreună cu părinţii tăi şi acolo, dacă poţi. Şi la Cămârzani, la zece kilometri de tine, la Părintele Ignatie, înainte-văzătorul. Şi la câţi alţii ar mai merita să te duci!...

Vorbind cu astfel de Părinţi îmbunătăţiţi şi văzându-le lucrările o să-ţi întăreşti sufletul şi credinţa. Şi o să ai modele cu adevărat duhovniceşti pentru viaţa care se întinde înaintea ta.

Primeşte tinere această umilă lecţie şi chemare a unuia care nu a avut parte de ea la vârsta ta şi a greşit mult din pricina asta.

(Marius IANUŞ, http://yanush.wordpress.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să nu-i judecăm pe preoţii căzuţi.
 Vizualizări articol: 4364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 15 voturi
Să nu-i judecăm pe preoţii căzuţi5.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ac si ata pentru gura lor! trimis de
(21 oct 2010, 11:42:48
Daca mi-ar pasi pragul cu Ajunul sau cu Boboteaza parintele Ignatie, Mihail, Papacioc etc. etc. as ingenunchia si le-as pupa picioarele, dar din pacate la mine in cartier vine un consilier arhiepiscopal posesor N masini si gadgeturi (asta nu ar fi o problema intr-atata!) si care dupa ce ca-mi intra in casa imi vorbeste cu sicter sau uneori cu mieroasa prefacatura. Iar uneori mai maraie si printre dinti la plecare! Si nu-i el de vina sau altii ca el, ci arhiepiscopul pentru ca nu le coase gura cu care duc oamenii in ratacire. Ca-ci cu gura cusuta te mantuiesti mai repede decat cu buzunarul cusut!
1.1  RE: Ac si ata pentru gura lor! trimis de
(21 oct 2010, 13:48:01
Din pacate,preotia a devenit "o meserie banoasa",din care se traieste bine si nimic mai mult.Cazurile de adevarati slujitori ai Domnului sunt atat de rare incat oamenii ii percep pe respectivii preoti ca pe niste" sfinti",desi , NUMAI DUMNEZEU... "CUNOASTE INIMA OMULUI" care,dupa cuvantul Bibliei, este "DEOSEBIT DE INSELATOARE" ! In lumina acestor lucruri foarte triste,Biblia parca se auto intreaba: OARE ,LA A DOUA VENIRE A DOMNULUI IISUS HRISTOS, "VA GASI EL CREDINTA PE PAMANT" ? Binenteles, ca va gasi,dar ADEVARATII CREDINCIOSI SI DREPTI UCENICI AI LUI HRISTOS VOR FI MAI RARI DECAT AURUL OFIRULUI...Din pacate,vedem cu proprii ochi cam cata credinta este pe pamant...Este suficient sa deschizi un canal tv. de stiri si sa te ingrozesti de cele auzite si vazute!Recent unul si-a violat mama,altul are doi copii cu sora lui,un altul are 12 copii cu doua surori , un altul si-a omorat copiii si apoi s-a sinucis,etc,etc...Trebuie sa constientizam ca MAREA JUDECATA se apropie cu pasi repezi !
2.   Sa nu care cumva sa faci asa ! trimis de
(21 oct 2010, 13:22:50
Biblia spune clar ca:"Tot omul este pacatos" si "Nu este nici unul fara prihana,nici unul macar"! Cel rau sau Satana ii duce foarte usor in ratacire pe oameni sa se inchine tot oamenolor... pe care-i "vad" ei ca pe niste ingeri ! Mare ratacire si mare pacat ! Inchinarea O DATORAM NUMAI LUI DUMNEZEU ! Sfantul Petru comfirma insusi acest lucru in "Faptele Apostolilor"atunci cand Corneliu ,sutasul roman, a vrut sa i se inchine, stiind faptul ca Petru ara liderul ucenicilor Domnului Iisus,atragandu-i atentia si spunandu-i SA NU FACA ASA CEVA !..." CA SI EU SUNT OM "! Asa ca,dragul meu,poa'sa fie parintele Ignatie sau Papacioc poleiti cu aur , nici sa nu te gandesti sa te inchini lor sarutandu-le picioarele fiindca vei comite un mare pacat,din nestiinta,binenteles! Daca vei avea curiozitatea sa vezi daca ceea ce-ti scriu eu este adevarat sau nu,poti lua legatura cu unul dintre ei si te vei convinge singur, si direct de la sursa,de acest adevar.Citeste,totusi,Biblia si vei castiga mult !
3.   Calea de mijloc trimis de
(21 oct 2010, 13:44:34
adevarul e ca sunt preoti care s au indepartat de pe calea cea buna.au fost si vor mai fi.dar Hristos a zis :"nu judecati ca sa nu fiti judecati".tot el a zis ca cine e fara de pacat sa aruce primul cu piatra.sa vedem exemplele bune si sa le urmam.
draga KARUSSO,noi ortodocsii nu ne inchinam la preoti care sunt oameni ca si noi cu bune si rele,dar ii cinstim ca pe parintii nostri sufletesti,asa cum ii cinstim si pe parintii biologici.vreau sa cred ca BIBLIA ta zice despre cinstea de care se bucurau in mijlocul comunitatilor crestine apostolii si ucenicii lor,printre care si cei sapte diaconi,conducatorii locali(episcopi si preoti) asezati de apostoli in urma calatoriilor misionare pe care le faceau.
cat despre corneliu care era pagan inainte de a fi botezat e de asteptat reactia lui pt ca probabil credea ca sf.petru e un zeu.acesta il corecteaza zicand ca e om si dupa ce l catehizeaza il boteaza pe el cu toata casa lui.
3.1  RE: Calea de mijloc trimis de
(21 oct 2010, 14:13:25
Mai,draga,van excel,din pacate,mataluta traiesti pe o alta lume care exista DOAR in imaginatia ta! Uita-te,fara ochelarii de cal ai impietririi inimii tale la adevarul lui Dumnezeu,si priveste si rascruceste-te la cate un pelerinaj unde apare "prea fericitul",unde lumea se calca in picioare ca sa-i sarute mana si picioarele,ca sa-i atinga hainele pentru a se mantui,numindu-l : "PREA INALTUL"! Daca tu cunosti ca unui om pacatos,in "Bibila ta",ai voie sa-l numesti,"prea fericitu', "prea cuviosu',prea sfintitu',inseamna ca esti un pagan rasat ! Oare luand Numele Domnului in desert si numindu-i pe niste pacatosii astfel, atunci PE DUMNEZEU CUM TREBUIE SA-L NUMIM ," bai, nea dumnezeu" ? Pentru asa reiese din toata trebusoara asta, ca OAMENII sunt "cei mai" , si ca EL,CREATORUL NOSTRU e doar un neica nimeni in fata "prea sfintitului" ...Tomisului,celui care te face popa pentru 4 sticle de vin si 500 de euroi(cazul ziaristului de la Libertatea !) Pai se poate asa ceva,mai draga,teoloage...
4.   Van excelule trimis de
(21 oct 2010, 14:32:54
Daca tot vad ca-i tragi ca protestantii si neoprotestantii sunt niste rataciti,niste nenorociti de sectanti care vor arde in iad, te intreb un singur lucru : de ce cele mai mari ticalosii,cele mai mari orori din tara (si Pro tv de la ora 17 nu-i o minciuna !),care-ti tiue urechile cand le auzi sunt facute aproape NUMAI de ortodocsi ? Cum oare se poate asa ceva cand tu(si nu numai) spui ca "ortodocsii" vor fi toti in Rai ? Cu siguranta ca Dumnezeul in care crezi tu este unul surd,orb si in scaunul cu rotile...Saracu de tine.
5.   Pt neo protestanti trimis de
(21 oct 2010, 14:51:30
m am inselat amarnic daca am crezut ca tonul meu politicos si civilizat va da loc unui dialog pasnic.fii ai "luminii" plini de "iubire"care sunteti!pana la urma aruncati cu piatra voi care deja va credeti mantuiti.ft crestineasca atitudine,n am ce zice.din mesajul de mai sus nu a ti luat nimic,a ti omis aproape totul.ca de obicei vb de ce va place,aceeasi placa.
sanatate si doamne ajuta!
5.1  RE: Pt neo protestanti trimis de
(21 oct 2010, 16:43:57
Cine se crede deja mantuit o crede pe propriul risc. Mantuirea se va obtine dupa si numai cand Dumnezeu decide. De fapt, in privinta aceasta exista un verset interesant in Tefania unde se spune:''Cautati dreptatea, cautati smerenia...POATE ca veti fi ascunsi in ziua maniei Domnului''.
Acel poate ar trebui sa dea de gandit...
Cu stima, Tritatutto.
6.   Un pic mai multa onestitate nu ar strica.... trimis de
(21 oct 2010, 16:22:32
In primul rand, Biblia e una singura. E adevarat ca ultimele traduceri folosesc un limbaj mai modern, dar in esenta mesajul si sensul sunt aceleasi. De ajuns ca cineva sa aiba obiectivitatea si onestitatea intelectuala de a recunoaste, in urma unori studii binenteles, ca de cele mai multe ori atat Biblia cat si mintea oamenilor au fost manipulate in asa fel incat masele sa fie sub control.
Domnule Van_Excel, apreciez disponibilitatea de a vorbi pe un ton civilizat si ma folosesc de ocazia acordata pentru a interveni: Insasi Biblia vorbeste despre barbatii cu responsabilitati in biserica (dvs. i-ati numit preoti, episcopi etc..) ca fiind ''demni de o dubla onoare'' in acelasi timp vorbind si despre faptul ca vor ''avea parte de o judecata mai aspra''.
Cred ca lor li se aplica mai bine decat oricui principiul potrivit caruia''cui i s-a dat mult i se va cere mult''. Dar la fel de adevarat e ca NICAIERI in Biblie nu se incurajeaza acordarea de titluri unor astfel de persoane. Dimpotriva
7.   Continuare... trimis de
(21 oct 2010, 16:34:38
Dimpotriva, Isus a spus sa nu numiti pe nimeni bun aici pe pamant, a demascat ipocrizia si orgoliul fariseilor, dorinta lor de a fi adorati de oameni si preupusa lor superioritate. Repet e de-ajuns o analiza obiectiva a Scripturilor pentru a vedea ca in aceasta privinta, din pacate, sistemul clerical ortodox e departe de adevar. Cu asta nu am nici cea mai mica intentie de a denigra respectiva religie sau de a judeca. Dar realitatea trebuie spusa asa cum e.
In privinta episodiului cu Corneliu, daca imi pemiteti, raspunsul se afla chiar in afirmatia d.voastra. Petru nu i-ar fi putut raspunde ''ridica-te caci si eu sunt om'' daca ar fi crezut ca intentia lui Corneliu era aceea de adora un zeu. Corneliu credea intr-un singur Dumnezeu, nu in zei chiar daca nu era inca crestin, iar asta o lasa de inteles contextul. E clar ca in acea ocazie apostolul Petru se fereste sa primeasca inchinarea caruia numai lui Dumnezeu i s-ar fi cuvenit.
Cu stima, Tritatutto.
7.1  RE: Continuare... trimis de
(21 oct 2010, 19:03:52
Iti apreciez cu mult respect postarea pentru ca ea este comform cu Biblia,insa,ai grija ca ,desi esti un om cu un mare bun simt si respect pentru cei din jur,in fata lui van excel nu valorezi mare lucru cand nu ai aceleasi "caractesistici"religioase...A isi musca limba cand citeste ce-ai scris,dar n-are ce face deocamdata.Cu siguranta ca nu te va uita pt. cele scrise...Vei vedea...Multe binecuvantari din partea Domnului ! Si pentru ca nu port ura pentru nimeni,MULTE BINECUVANTARI DIN PARTEA DOMNULUI SI PENTRU EL SI FAMILIA LUI , SI PENTRU ABSOLUT TOTI CRESTINII SI NECRESTINII DE PE PAMANT,INDIFERENT DE CONFESIUNE LOR ! ASA NE INVATA DUMNEZEU SA NE RUGAM ! PENTRU TOTI OAMENII !!!
8.   Asa e,van excel, numai ca... trimis de
(21 oct 2010, 18:31:26
"fiii luminii" trebuie sa aibe iubire,sa iubeasca pacea si sa-i respecte pe ceilalti oameni,credinciosi sau nu,dat tu ,prin toate postarile te crezi foarte superior fata de toti ceilalti crestini numai dat. faptului ca ai o stampila in frunte cu inscriptia "ortodox"care nu inseamna NIMIC in fata Domnului ! Ceea ce conteaza ramane faptul DACA AI DUS O VIATA DE CREDINTA,NUMAI IN LUMINA BIBLIEI, ADICA ,IN POCAINTA !Daca n-am dreptate, sa-mi spui unde se gaseste in "Biblia ta" ca trebuie sa fim "ortodocsi" si nu POCAITI ! Nicaieri,binenteles !Problema ta consta in fapltul ca esti un mare ipocrit,care pozezi in mare evlavios,in mare iubitor de semeni dar in realitate esti plin de ura si venin in suflet! I-ai manca de vii pe toti care nu gandesc la fel ca tine,de religia ta! Un mare ipocrit! Cu ceva timp in urma,tu marele ortodox "plin de iubire",trimetea-i la nebuni pe cineva care nu te jignise cu nimic,numai pt ca nu era de acord cu aberatiile tale.Te-am citit de mult, mai ,teoloage...
9.   Un zambet.... trimis de
(21 oct 2010, 19:30:31
draga KARUSSO,iti pierzi vremea incercand sa ma pui la colt.nu am nimic personal cu neo protestantii dar nu mi place(daca ma citeai cum sustii,stiai asta) sa imi denigreze cineva credinta.sunt un om pacatos dar am credinta mea care ma impiedica(sunt naiv banuiesc) sa trec cu vederea faptul ca cineva isi bate joc de ea.cred ca daca era un articol cu tematica religioasa scrisa de neoprotestanti si interveneam cu remarci rautacioase(remarcati termenul impaciuitor) nu scapam asa ieftin,nu i asa.dar voi nu incetati cu injuriile,cu prozelitismul,etc.din punct de vedere ortodox canoanele sinoadelor pe care voi nu le recunoasteti(325-787) va atalogheaza ca eretici si ...restul banuiesc ca l stiti sau informati va.tot ceea ce cer e sa pastrati o atitudine respectuoasa(vezi dialogul initiat de ieromonahul petru pruteanu si pastorul baptist vasile filat in moldova) si sa va expuneti ideile civilizat nu malitios.in rest sanatate.apropo am prieteni "pocaiti"dar nu ne "agresam" pt ca sunt educati
10.   POCAINTA trimis de
(21 oct 2010, 19:34:12
TAINA SPOVEDANIEI SAU POCAINTA cum se mai numeste a fost instituita de insusi Hristos cand zice "Oricâte veti lega pe pământ, vor fi legate si in cer si oricâte veti dezlega pe pământ, vor fi dezlegate si in cer" (Matei XVIII, 18; XVI, 19). El a instituit-o apoi după Sfânta Sa inviere din morti, când arătându-Se apostolilor le-a zis : «Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl vă trimit si Eu pe voi. Si zicând aceasta, a suflat asupra lor si le-a zis : Luati Duh Sfânt; cărora veti ierta păcatele, le vor fi iertate si cărora le veti tine, vor fi tinute» (Ioan XX, 21�23). Puterea de a lega si dezlega păcatele o are numai Mântuitorul Hristos, cum ne-a arătat (Luca V, 20 si 24), dar El a dat această putere si apostolilor (Ioan XX, 21-23) si prin acestia, episcopilor si preotilor.deci pocainta e in Biserica nu aiurea
10.1  RE: POCAINTA trimis de
(21 oct 2010, 20:02:01
Un zambet? Imi vine sa fac ceva pe mine de ras cand iti citesc ineptiile,cat despre rautatea si veninul din inima ta,iata ca ti-l reversi cu aceias mare si habotnica ura draceasca chiar in clipele astea!Mai,popica,spune-mi unde sa caut in "Biblia ta" ca TAINA SPOVEDANIEI INSEAMNA POCAINTA ? Esti,intradevar,paralel cu Sfanta Biblie! Lasa-ma sa rad cateva minute...HAAA HAAA HAAA ! Pe cuvant ca n-am mai pomenit asa ceva!Iarta-ma , dar pentru o asemenea afirmatie de rad si curcile, nu poti fi decat un biet "claun religios"! CAT DESPRE DARUL IERTARII DAT APOSTOLILOR,CHIAR ESTI CATASTROFAL ! Acolo este vorba despre IERTAREA CURVARULUI DIN CORINT care treuia dat pe mana Satanei,adica sa se pocaiasca si apoi,sa fie reprimit in biserica NICI DE CUM ca Dumnezeu ar fi dat DARUL IERTARII OAMENILOR pentru ca Biblia ne spune CLAR ca NUMAI DUMNEZEU IARTA PACATELE,atunci ce rost mai are sa ma rog lui Dumnezeu sa ma ierte,ma rog prea sf. Tomisului,ca ma rezolva cu doua -trei sticle de molan,nu-i asa ?
11.   Mda trimis de
(21 oct 2010, 20:26:53
tu chiar nu te poti abtine...adevarul e ca limbajul tau trebuia sa mi dea de banuit. e cazul sa te ignor pt ca deja te am bagat prea mult in seama si ti ai luat o in cap.cred ca ma confunzi cu cineva din prietenii tai de la tara.adevarul il stiu cei mai multi.imi zicea odata un batranel penticostal umblat prin america ca cel mai rau ortodox e mai bun ca un penticostal din america.concluzia??....ne vedem la JUDECATA
12.   Si fiindca n-ai cu ce replica... trimis de
(21 oct 2010, 20:46:37
tot o bagi pe aia de efect ca,vezi draga,se ia oarecine de credinta ta.Nu,absolut nimeni n-are nimic cu "credinta ta" sau "credinta mea",din simplul motiv ca in Biblie gasim o singura credinta,si dupa Cuvantul Sfant al ei,aceasta nu-i nici pe departe ortodoxia de astazici...ortodoxia aia apostoleasca data de catre Domnul Iisus primilor crestini,este biserica aia fara zbarcitura,fara idoli,fara icoane,moaste sau statui,pe care Cuvantul Sfant , pur si simplu,le blesteama! Este o logica a bunului simt si al crestinismului CA ORICE CREDINTA CARE NU-I IN COMFORMITATE CU BIBILA ESTE FALSA ! SCURT PE DOI Ori,daca ei actuala ortodoxie si o pui ca un sablon cu gaurele peste ceea ce ne-a lasat Hristos in Biblie,din pacate,si spre dezamagirea multora NU SE POTRIVESTE MAI NIMIC ! Orice religie trebuie analizata in raport cu Biblia ! Daca ea iese din tiparul Biblie este fara valoare,anticristica si are soarta pamantului la venirea Domnului:va arde precum paiele...Asta-i tot ! Noapte buna !
13.   Despre acesti "crestini" trimis de
(21 oct 2010, 21:54:43
vreau sa spun si eu cateva lucruri despre acesti "crestini"parveniti.Cunosc o sumedenie de sectanti din orasul asta cu care am avut si relatii de afaceri,dar nu pot sa spun decat ca sunt niste oameni fatarnici si in credinta dar si in viata de zi cu zi,niste prefacuti si pe romaneste zis sarlatani sau tepari,oameni alunecosi,care pe de o parte se bat cu pumnul in piept ca sunt crestini iar pe de alta parte nu sunt decat niste "lupi imbracati in piei de oaie",iar interlocutorul lui van_excel nu pot sa zic ca este unul dintre ei,mi-e sila de sobolanii astia care se pupa pe la colturi,pozand in oameni cu credinta iar in particular nu sunt decat niste animale prefacute,acuma nu vin sa ridic in slavi pe popi dar astia chiar nu au nici un fel de traire crestineasca,daca ar fi asa cum spun ei de ce in viata sociala sunt niste gunoaie,nu ar trebuii si aici sa fie exemplari??Asa ca mai lasati-ma cu acesti sectanti mincinosi si pusi doar pe imbogatire,unde e acel Hristos de care se tot leaga ei?
14.   Toata lumea ...calmati va.... trimis de
(22 oct 2010, 10:11:06
oricat ati vrea sa credeti nici o forma suprema omnipotenta nu exista,acum.....sa ne bucuram de viata....tongue
14.1  RE: Toata lumea ...calmati va.... trimis de
(22 oct 2010, 18:52:43
Mda...viata a carei origini daca ai incerca sa o explici nu ar avea decat un singur raspuns: din punct de vedere chimic, biologic, matematic , fizic, rational si oricum am vrea nu vine decat dintr-o singura sursa: Dumnezeu.
Viata e extraordinar de frumoasa, e incantatoare, trebuie traita pe deplin (si Biblia spune asta apropowinking ) dar traita in mod potrivit, sanatos si echilibrat si mai ales cu un scop.
Si partea cea mai frumoasa din viata stii care e? Ca putem sa facem exact ce ne dorim noi, nimeni nu ne poate obliga sa acceptam sau nu un lucru. Frumos, nu? Motivul? Dumnezeu ne-a creat asa, cu liber arbitru: capacitatea de a alege. Apoi cand va veni ora socotelii, fiecare ii vom da socoteala de cum ne-am folosit de liberul arbitru. Nimic mai simplu.
Cu stima, Tritatutto.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei