Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2014 - Anul XIX, nr. 173 (5682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Cristian Irimie cere demisia lui Eugen Mogoş din conducerea Consiliului de Administrație al aeroportului din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean PDL Cristian Irimie consideră că directorul APIA Suceava, Eugen Mogoş, care este suspendat în momentul de faţă din această funcţie, ar trebui să-şi dea demisia sau să fie înlocuit din postul de preşedinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare”. Cristian Irimie a declarat la finalul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Suceava că din informaţiile pe care le are, funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrație de la aeroportul din Salcea este ocupată de „un domn care este într-o problemă de cercetare penală”.

Trebuie spus că Eugen Mogoş este suspendat din funcţia de director al APIA Suceava până la finalizarea anchetei procurorilor DNA Suceava, el fiind cercetat în dosarul privind fraudele cu subvenţiile acordate din fonduri europene.

În aceste condiţii, Cristian Irimie a spus că „eu cred că este bine să ne gândim dacă continuăm să îl susţinem în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie sau, pentru un fel de curăţenie morală, cred că ar trebui schimbat sau să îşi dea demisia singur”.

Solicitat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava să explice această situaţie, secretarul judeţului, Petru Tănasă, a spus că Eugen Mogoş are voie din punct de vedere legal să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului de Administrație de la Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

„Preşedintele Consiliului de Administrație de la Regia Autonomă Aeroportul <Ştefan cel Mare>are încheiat un contract de mandat cu CJ Suceava. Atât timp cât nu este încarcerat, nu este închis, nu are nici o problemă. Nu e condamnat. Există acea prezumţie de nevinovăţie. Din punct de vedere moral este o altă problemă. Dar din punct de vedere legal are voie în continuare să fie în Consiliul de Administraţie”, a explicat Petru Tănasă.

În replică la aceste afirmaţii, Cristian Irimie i-a transmis că „noi cu morala nu stăm bine”. Irimie a adăugat că problema lui Eugen Mogoş este una de principiu pe care o lasă în analiza conducerii Consiliului Judeţean. „Sigur că domnul respectiv beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar în acelaşi timp se pare că este implicat într-un dosar cu ceva fonduri europene. Iar la aeroport administrează fonduri europene. Eu nu am altă problemă, doar am ridicat-o ca atare. Dumneavoastră decideţi”, a afirmat consilierul PDL.

La rândul său, şeful administraţiei judeţene a declarat că demisia reprezintă un act unilateral de voinţă şi „nu putem să i-o cerem”. „Puteţi să faceţi o declaraţie politică”, a precizat Nechifor.

Pe de altă parte, mai trebuie spus că în acelaşi dosar al DNA Suceava cu privire la fraudele cu subvenţiile acordate din fonduri europene mai este cercetat şi consilierul judeţean PNL Ioan Piticari, el fiind în continuare membru al deliberativului judeţean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Irimie cere demisia lui Eugen Mogoş din conducerea Consiliului de Administrație al aeroportului din Salcea.
 Vizualizări articol: 2174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cristian Irimie cere demisia lui Eugen Mogoş din conducerea Consiliului de Administrație al aeroportului din Salcea1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salcea - poarta spre vest!...lene si neputiinta! trimis de
(29 iul 2014, 13:56:12


Nu se face nimic la Salcea, numai discutii interminabile si aroganta de tot soiul. La aeroport s-au adunat fel de fel de mameluci care au facut gargara si au scuipat peste tot ca vor face si drege si ….asa a ramas...
Cum se laudau ca vor face din Salcea un aeroport international nu numai pentru suceveni, dar si pentru botosaneni, cernauteni…
Si asa Suceava se rupe de lumea civilizata, lasind locul Iasului.
Conducerea judetului nu da dovada de patriotism local, mai degraba deputatii sunt mai sensibili la aceasta necesitate…

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei