Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2012 - Anul XVII, nr. 265 (5170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Dumitru Pardău: Am fost alături întotdeauna de locuitorii din zona de munte a judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL din colegiul Vatra Dornei, Dumitru Pardău, care candidează din partea USL pentru un nou mandat, consideră că prin întreaga sa activitate ca parlamentar a demonstrat că a fost întotdeauna alături de locuitorii din zona de munte a judeţului. Dumitru Pardău a subliniat faptul că, fiind „un om al locului”, cunoaşte toate problemele pe care le au atât primăriile din colegiul în care candidează, cât şi populaţia din localităţile pe care le reprezintă în Parlamentul României.

Pardău a arătat că în ultimii patru ani a reuşit să-i sprijine pe primarii care au promovat proiecte pentru dezvoltarea localităţilor pe care le conduc. „Activitatea de parlamentar presupune legiferare, şi dacă se caută, sunt unul cu o prezenţă foarte bună în plenul Parlamentului. Dar în acelaşi timp, activitatea de parlamentar presupune şi activitate în teritoriu, care înseamnă discuţii cu oamenii şi sprijinirea primarilor şi a primăriilor pentru realizarea proiectelor pentru fiecare localitate. Toţi trebuie să tragem în aceeaşi direcţie. Şi vreau să fac în continuare echipă cu primarii, viceprimarii, consilieri locali, indiferent de culoarea politică a acestora. Iar acum sunt motivat parcă mai mult decât oricând. Voi lucra şi voi sprijini toţi primarii şi, repet, nu am ţinut şi nu voi ţine cont din ce partid sunt aceştia. Iar un ultim exemplu este alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru municipiul Vatra Dornei, pentru sistemul de termoficare”, a declarat Dumitru Pardău.

El a subliniat că în perioada celui de-al doilea mandat de deputat, în fiecare localitate a Colegiului Vatra Dornei au fost realizate sau sunt în curs de implementare proiecte pentru dezvoltare. Dumitru Pardău spune că oricine poate să vadă aceste proiecte, care sunt realizate în colaborare cu primarii. „Tot ce am am reuşit, am reuşit împreună cu primarii. Sunt adeptul ideii că nimic nu poţi să faci singur. Am şansa ca toţi primarii din Colegiul nr. 9 să fie foarte buni, existând chiar o anumită concurenţă între ei, pentru că toţi vor să facă cât mai multe lucruri bune pentru localitatea pe care o conduc. Iar acest lucru mă obligă şi pe mine la aceeaşi atitudine. Şi vreau să subliniez că nu am de gând să plec din zonă. Aici vreau să rămân şi vreau să rămână ceva după mine. Atunci când vorbesc de realizări, acestea pot fi confirmate de primarii localităţilor, de oamenii, iar ele pot fi văzute cu ochiul liber de oricine vrea, fiind fie finalizate, fie în curs de realizare. Şi în toate proiectele cu care m-am identificat am urmărit bunăstarea oamenilor din zona de munte. Dacă cineva ar vrea să facă o comparaţie pentru fiecare localitate, s-ar putea compara care era situaţia în 2004, când am obţinut primul mandat de deputat, şi care este situaţia în momentul de faţă. Sunt localităţi în care schimbarea este radicală”, a mai spus deputatul PNL.

El a amintit că în localităţile colegiului său au fost realizate proiecte pentru asfaltări şi betonări de drumuri, reţele de apă şi canalizare, staţii de epurare, parcuri, baze sportive, modenizarea şi dotarea şcolilor, la acestea adăugându-se sprijinul acordat pentru biserici şi pentru primării. „Nu trebuie uitate nici investiţiile în reabilitarea spitalului şi în modernizarea maternităţii din Vatra Dornei, precum şi dotarea acestei unităţi spitaliceşti cu un lift pentru bolnavi. Am ţinut să sprijin toate aceste proiecte pentru că sunt investiţii care odată realizate au ca finalitate creşterea confortului şi a bunăstării oamenilor din localităţile colegiului”, a spus Pardău, care a precizat că valoarea totală a sumelor atrase în Colegiul Vatra Dornei în perioada celui de-al doilea mandat de deputat se ridică la aproximativ 36 de milioane de euro.

 

Exploatarea de uraniu de la Crucea, salvată în urma unui amendament la Legea bugetului de stat făcut de Dumitru Pardău

Deputatul PNL Dumitru Pardău a ţinut să precizeze că în ultima perioadă a observat că unii contracandidaţi de-ai săi folosesc exploatarea de uraniu de la Crucea ca subiect politic împotriva lui. Dumitru Pardău a subliniat faptul că menţinerea activităţii la mina de la Crucea a fost una dintre priorităţile sale de bază, lucru demonstrat şi prin faptul că în anul 2011 a reuşit să salveze această exploatare, care era în pericol să fie închisă. „Un aspect special în activitatea din ultimul meu mandat l-a reprezentat obţinerea unui buget corespunzător pentru Compania Naţională a Uraniului Crucea, ştiut fiind faptul că în zona Dornelor există singura exploatare de uraniu din ţară. În urma explicării importanţei acestei activităţi am reuşit să obţin bugetul necesar funcţionării în anul 2012 a acestei companiei. A fost dificil, pentru că în luna octombrie a anului 2011, Guvernul, fără să cunoască situaţia reală, a hotărât să aloce un buget zero pentru CNU Crucea pentru anul 2012. Acesta este adevărul. Asta însemna să nu mai fie asigurată nici un fel de finanţare, ceea ce presupunea închiderea exploatării de uraniu din Crucea. În cele din urmă am reuşit să-i fac pe cei de la Ministerul Finanţelor şi de la Ministerul Economiei să înţeleagă importanţa acestei exploatări”, a declarat deputatul PNL.

Dumitru Pardău a mai spus că cei care îl critică în legătură cu exploatarea minieră de la Crucea nu ar trebui să folosească din punct de vedere politic acest subiect. „Cei care mă critică în zona aceea nu cunosc că dacă nu interveneam şi nu mă implicam, în 2012 mina de la Crucea era închisă. În 2008 am promis că voi sprijini această exploatare mineră, m-am ţinut şi mă voi ţine în continuare de cuvânt”, a declarat Dumitru Pardău.

El a făcut un apel către contracandidaţii săi din Colegiul Vatra Dornei să participe la o competiţie electorală corectă. „Urez succes tuturor candidaţilor şi sper să fie o competiţie corectă. În ceea ce mă priveşte, nu am fost şi nu voi fi adeptul jignirilor şi al atacurilor la persoană”, a încheiat Dumitru Pardău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Pardău: Am fost alături întotdeauna de locuitorii din zona de munte a judeţului.
 Vizualizări articol: 1407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 20 voturi
Dumitru Pardău: Am fost alături întotdeauna de locuitorii din zona de munte a judeţului4.0520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PDL reloaded trimis de
(12 nov 2012, 11:54:40
Ce bine se simte prostimea cand merge la vot si zice: Am votat schimbare, cu astia de la PDL nu se mai putea. Au jefuit si au furat tot. Acum votam cu USLul ca vor fi mai bunibig grin
1.1  RE: PDL reloaded trimis de
(12 nov 2012, 21:01:36
cam asa e:)))...stau astia 4 anicu chiu cu vai, sunt din nou realesi in 2016 cand anunta ca cica E CRIZA FRATE si bagam taieri. Iar in 2020 vine inapoi PDL-u:)). Noi sa fim sanatosi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei