Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 103 (7104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Clasament

Ministerul Educaţiei pregăteşte o nouă ierarhizare a universităţilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministerul Educaţiei lucrează la o nouă clasificare a universităţilor din România. După o ierarhie realizată în 2011, vehement contestată de universităţile plasate în partea de jos a clasamentului, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat că, în prezent, se lucrează la o nouă metodologie.

„E o nouă metodologie. Cred că acest lucru este mai puţin important, să vedem unde se aşază fiecare universitate. Mai important este ce face fiecare universitate cu studenţii pe care îi are şi cum se ocupă de ei”, a menţionat Andronescu, la Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceasta a mai menţionat că realizarea acestei clasificări este prevăzută prin lege.

„Finanţarea pe criterii de calitate, pentru că asta înseamnă să ierarhizezi universităţile şi programele, se face de foarte multă vreme. Dacă vă uitaţi într-un raport, o să vedeţi că universităţile obţin o parte importantă a finanţării pe criterii care ţin de lucrările pe care le publică în cele mai bine cotate reviste din lume, citările, numărul de citări, indicator care arată cât de relevantă e activitatea de cercetare etc.”, a mai punctat ministrul Educaţiei. 

Andronescu a completat că, în anul 2018, 12 instituţii de învăţământ superior din România, cu 29 de domenii ştiinţifice, au intrat în clasamentul Shanghai al universităţilor.

“Aceste domenii ştiinţifice s-au clasificat între poziţia 200 şi 500. Să te clasezi între 200 şi 500 în lume, dintr-o analiză care cuprinde vreo 40.000 de domenii şi universităţi, nu e puţin. Cred că învăţământul nostru nu este de neluat în seamă”, a declarat ministrul.

Reamintim că în 2011, în timpul mandatului lui Daniel Funeriu, universităţile au fost clasificate în trei categorii, respectiv universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei pregăteşte o nouă ierarhizare a universităţilor din România.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei pregăteşte o nouă ierarhizare a universităţilor din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei