Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 229 (6939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În câteva ore

Greva transportatorilor de persoane s-a încheiat, toate cursele de călători se desfășoară normal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Activitatea de transport persoane în cadrul județului și interjudețeană a fost reluată, ieri, de la ora 14.00 și de către firmele care de la primele ore ale dimineții s-au raliat grevei transportatorilor, declanșată la nivel național. În prima parte a zilei, navetiștii și călătorii ocazionali cu microbuze și autobuze au fost luați prin surprindere de greva transportatorilor de persoane, mai ales în condițiile în care mai multe firme au suspendat cursele.

O femeie care face naveta de la Grănicești- Slobozia la Suceava ne-a declarat că joi dimineață zeci de elevi care au abonament la compania Intertrans au rămas în stație pentru că n-au avut bani la ei pentru a face autostop până la Suceava.

Reprezentanta Intertrans, Gica Lulciuc, a spus că firma își cere scuze de la abonați și de la ceilalți călători, însă mașinile Intertrans rămân la garaj până la noi ordine.

Suspendate au fost și cursele de la Botoșani, Vatra Dornei, unele din Piatra Neamț, din Brașov, din Cluj și din Târgu Mureș.

Cele mai multe firme din județ, însă, au optat pentru efectuarea curselor de dimineață, în principal pentru a asigura transportul elevilor la școală. TASA Suceava a avut program normal, cu toate mașinile, pe toate traseele, după cum ne-a declarat impiegatul de mișcare Gavril Galan. De acest lucru s-a bucurat și un turist străin care intenționa să ajungă la Gura Humorului, puțin îngrijorat că greva i-ar putea afecta planurile de călătorie.

 

Motivul protestului este intenția de înăsprire a legislației privind transportul de persoane

De asemenea, nu au suspendat transportul firmele din Rădăuți și din Câmpulung Moldovenesc.

Reamintim că marți după-amiază filiala județeană a Federației Operatorilor Români de Transport (FORT) a notificat Prefectura Suceava că începând de joi activitatea de transport interjudețean și județean încetează pe o perioadă nedeterminată, în urma eșecului de marți al negocierilor dintre reprezentanții transportatorilor de persoane și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pe tema modificării normelor metodologice referitoare la transporturile rutiere și activitățile conexe acestora. Președintele Asociației Transportatorilor de Persoane Suceava, Beniamin Lucescu, a declarat, miercuri, că „protestul este justificat” și că speră ca prin negocieri să fie rezolvată problema.

Liderii FORT au anunțat de marți că joi vor opri transportul de persoane, dacă ministrul Lucian Șova nu renunță la intenția de a modifica Legea 980/2011.

Lucescu a precizat că transportatorii vor renunța la protest în condițiile în care ministrul Șova retrage inițiativa de modificare a legii.

Transportatorii de persoane din România sunt nemulțumiți de schimbările propuse de ministrul Transporturilor, considerând că, astfel, la viitoarele licitații pentru atribuirea traseelor vor avea câștig de cauză firmele care vor folosi mașini noi, că se va deschide piața pentru operatorii străini și se vor diminua avantajele pe care le au acum la licitații transportatorii cu experiență.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, afirmă, însă, că temerile transportatorilor sunt neîntemeiate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greva transportatorilor de persoane s-a încheiat, toate cursele de călători se desfășoară normal.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greva transportatorilor de persoane s-a încheiat, toate cursele de călători se desfășoară normal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei