Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 161 (6871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Parteneriate

Proiecte comune între Universitatea din Suceava și două universități din China

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a primit miercuri, 18 iulie, vizita unei delegații din Republica Populară Chineză, de la Universitatea de Științe și Tehnologie Hebei și din cadrul Universității Langfang.

Potrivit reprezentanților USV, au fost făcuți pași foarte clari către dezvoltarea unui program de licență de Limbă și Literatură Engleză – Limbă și Literatură Chineză la USV, în colaborare cu universitățile menționate mai sus, finanțarea unui program de mobilități pentru studenți și profesori și a unor proiecte de cercetare comune, finanțarea unei grădini chinezești în cadrul grădinii botanice din Campusul II al USV.

Delegația a fost condusă de dr. Wang Liquin, director adjunct al Departamentului de Educație al provinciei Hebei, și formată din prof dr. Wang Yuding, secretar al comitetului de partid din cadrul Universității de Științe și Tehnologie Hebei, prof. dr. Han Tongyin, secretar al comitetului de partid din cadrul Universității Langfang, prof. dr. Yang Xuexin, Prorector al Universității Hebei, și Zhao Wenhua, Director adjunct al Biroului de Afaceri Internaționale al Universității Langfang.

 

USV va întoarce vizita

Menționăm faptul că între Universitatea „Ștefan cel Mare” și Universitatea Hebei există deja o colaborare, o delegație de studenți și cadre didactice participând, în anul 2017 și în acest an, la Concursul internațional studențesc de calculatoare „Hard& Soft”, organizat de universitatea suceveană. De asemenea, reprezentanții USV au lansat o nouă invitație studenților chinezi de a participa la concursul de cyber security care va avea loc la USV.

Invitații chinezi au apreciat parteneriatul istoric dintre România și China și și-au manifestat deschiderea pentru lansarea unor noi direcții de colaborare în învățământul superior, dar și în plan cultural și social.

Programul invitaților chinezi s-a derulat în Campusul USV, unde au vizitat câteva obiective, precum Laboratorul de Biometrie Forestieră, Laboratorul de Compatibilitate Electromagnetica, Complexul de Natație și Kinetoterapie, Laboratorul de materiale avansate multifuncționale, și Laboratorul de mașini inteligente și vizualizarea informației. Invitații au luat prânzul la Restaurantul USV și au vizitat câteva obiective istorico-culturale din județ.

O delegație a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va efectua, la finele acestei luni, o vizită în China, unde va purta discuții cu conducerile a cinci universități din centrul și sudul țării în vederea extinderii, respectiv stabilirii relațiilor de cooperare academică în domeniile educației și cercetării.

 

Deschiși pentru colaborare

Acum, la mai bine de o mie de ani distanță de la celebrul Drum al Mătăsii, inițiativa chineză Belt and Road dorește să reconecteze China cu Europa prin proiecte de anvergură pe teritoriul a trei continente: Asia, Africa și Europa. „One Belt, One Road” marchează implicarea statului chinez în toate palierele de dezvoltare, de la cel economic, la cel financiar, social și de infrastructură. În acest context, invitații chinezi au subliniat deschiderea Chinei către lume și a universităților chineze, îndeosebi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte comune între Universitatea din Suceava și două universități din China.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiecte comune între Universitatea din Suceava și două universități din China5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei