Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 149 (6859)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Planuri

Paşi către înfiinţarea unui program de medicină, la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Universitatea din Suceava nu renunţă la planurile de înfiinţare a unui program de medicină, un obiectiv pe care reprezentanţii instituţiei îl au în vedere de mai mulţi ani.

Rectorul interimar al Universităţii „Ştefan cel Mare”, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a menţionat că există preocupări în acest sens, preconizând că peste trei ani oferta USV va cuprinde un program de medicină de şase ani.

”Suntem în discuţii cu Spitalul Judeţean. Începem cu Asistenţă Medicală Generală, sperăm de anul următor, iar ulterior, în doi-trei ani de zile, să avem şi un program de medicină de şase ani”, a arătat acesta.

Universitarul a mai atras atenţia asupra unui aspect cu care se confruntă universităţile de medicină şi farmacie din ţară, şi anume atractivitatea redusă a medicilor pentru o carieră didactică din cauza creşterilor salariilor din domeniul sănătate.

Profesorii au constatat că jumătatea de normă la care trebuie să renunţe în spitale, pentru a preda la catedră, este mai bine remunerată decât norma întreagă de la universitate, astfel că o carieră didactică nu mai este prioritară pentru ei.

”Criteriile pentru o carieră didactică în medicină nu sunt uşoare, doctoratul este un pas, dar trebuie publicate articole, granturi de cercetare. Or un cadru didactic din medicină care stă şi în spital nu poate îndeplini standardele celor care se orientează către o carieră didactică în special. Voi avea o discuţie cu acad. Sinescu (n.r. - rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti, Ioanel Sinescu) pentru a modifica aceste prevederi care există la nivel naţional”, a mai adăugat Dimian.

Până la concretizarea programelor de medicină, USV pregăteşte un masterat în domeniul Sănătate, pentru absolvenţii programelor de licenţă Nutriţie şi dietetică şi Balneofizioterapie şi recuperare.

Totodată, USV a trimis spre acreditare, la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), programul de licenţă Psihologie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paşi către înfiinţarea unui program de medicină, la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 2277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Paşi către înfiinţarea unui program de medicină, la Universitatea din Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei