Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 108 (6818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Grav

Poliţişti de frontieră, supuşi unul după altul la acţiuni de intimidare în stil mafiot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autoturism Audi care aparţine unui poliţist de frontieră din Şcheia a luat foc în noaptea de luni spre marţi, după toate probabilităţile maşina fiind incendiată de o mână criminală. Este al treilea caz în interval de câteva luni în care un poliţist de frontieră este supus unei acţiuni de distrugere cu vădit caracter de intimidare. Recent, a fost incendiat garajul unui alt poliţist de frontieră, în timp ce maşina unei tinere, agent de poliţie de frontieră, a fost distrusă cu un topor. Situaţia este foarte gravă, iar în spatele acestor acţiuni stau interese foarte mari. Întâmplător sau nu, toţi poliţiştii vizaţi sunt tineri, intraţi de curând în structura Poliţiei de Frontieră.

 

Incendiu izbucnit din interiorul maşinii. Pagube şi la alte două vehicule parcate în apropiere

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 0.20, pompieri militari ai Detaşamentului Suceava au fost alertaţi de izbucnirea unui incendiu la un autoturism, în comuna Şcheia. La faţa locului, pe strada Aleea Morii, pompierii au găsit un autoturism Audi care ardea pe interior.

„La sosirea echipajului, ardea interiorul maşinii, cu pericol de propagare a flăcărilor la o autoplatformă şi la un alt autoturism, parcate în imediata apropiere”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni.

Pompierii au lichidat focul în jurul orei 0.45.

Autoturismul Audi a ars pe interior.  Teoretic, au fost salvate partea din spate a maşinii şi compartimentul motor, însă practic proprietarul nu mai are ce face cu maşina.

Focul a degradat şi componente din caroseria autoplatformei şi cea a altui autoturism, parcate în stânga şi dreapta maşinii Audi.

În primă fază, pompierii nu s-au pronunţat cu privire la cauza incendiului. Ei au reluat cercetările de la faţa locului ieri, pe lumină.

 

Geam spart şi material inflamabil aruncat în interior

Autoturismul Audi îi aparţine lui Bogdan Baciu, agent de poliţie de frontieră. Este maşina personală a poliţistului şi era parcată în apropiere de casa sa, într-un spaţiu amenajat pentru parcări. Autorul sau autorii au spart unul din geamurile maşinii şi au aruncat în interior un material inflamabil. 

O persoană care se afla în una din locuințele din apropiere a relatat că a auzit, în miez de noapte, un zgomot de geam spart și un puternic scârțâit de roți, specific unei mașini care demarează în trombă. Aproape în același timp s-a auzit și o bubuitură, ca o explozie. Când a ajuns la geam, mașina ardea deja violent. Sunt așadar indicii destul de clare despre cum a fost pus focul.  

Din informaţiile noastre, criminaliştii poliţiei au găsit urme de burete îmbibat cu diluant, în apropiere de locul incendiului. 

Sunt și imagini de pe camerele de supraveghere în care se observă o mașină de teren suspectă. Aceasta ar fi lăsat doi indivizi, după care șoferul i-a preluat și a demarat în trombă. 

Oamenii care locuiesc în zona în care a izbucnit focul spun că autorii au avut teren propice pentru a acţiona şi din cauza lipsei iluminatului public.

Sunt şi o serie de imagini video care surprind o maşină suspectă, care s-a deplasat în zonă înainte de izbucnirea focului.

Poliţistul Bogdan Baciu a intrat în cadrul poliţiei de frontieră anul trecut, fiind şef de promoţie, şi lucrează la Vama Siret.

Prin natura serviciului, acesta a avut de a face cu mai multe confiscări făcute în vamă.

 

Episodul incendierii garajului unui poliţist de frontieră de la Brodina

Recent, în luna aprilie a acestui an, un garaj care aparţine unui poliţist de frontieră din Brodina a ars violent, în noapte, în urma unei acţiuni intenţionate. Construcţia din lemn era situată în apropiere de casa poliţistului Bogdan Ziub, de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina. Tânărul poliţist de frontieră, încadrat acum un an de zile, se afla în casă alături de membrii familiei şi a sesizat izbucnirea incendiului în jurul orei 4.00 dimineaţa. La faţa locului au ajuns pompierii de la Brodina, însă din construcţia din lemn nu s-a mai putut salva nimic. Din fericire, maşina nu se afla în interior. Poliţistul îşi parcase în seara anterioară maşina în curtea casei.

Casa şi garajul sunt despărţite de un pârâu.

La faţa locului au ajuns poliţişti criminalişti, care au încercat să adune indicii referitoare la ce s-a întâmplat, însă anchetatorii nu au comunicat oficial nici un rezultat privind ancheta efectuată.

 

Geamuri sparte şi cauciucuri tăiate la maşina unei poliţiste de frontieră

În urmă cu ceva mai mult de jumătate de an, o acţiune de intimidare similară a vizat-o şi pe Loredana Pentiuc, agent tot la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina.

În octombrie 2017, poliţista se afla în casa unei nepoate din Brodina şi a lăsat maşina parcată în faţa porţii, la marginea drumului. La un moment dat s-au auzit zgomote puternice. Când a ieşit afară femeia a găsit sparte toate gemurile laterale şi luneta autoturismului. De asemenea, cauciucurile erau înţepate, iar elemente de caroserie degradate, prin lovire cu un corp contondent - un topor.

Pe 16 septembrie, când se afla în timpul liber, femeia a fost acostată de un bărbat din Brodina care i-a sugerat că ar avea legătură cu o confiscare de ţigări de contrabandă, iar „lucrurile nu vor rămâne aşa”. Tânăra poliţistă şi-a informat superiorii la vremea respectivă.

Şi această acţiune de distrugere a rămas până acum cu autori necunoscuţi.

 

Multe nemulţumiri în rândul poliţiştilor de frontieră cu privire la cum sunt tratate aceste cazuri

În rândul multora dintre poliţiştii de frontieră suceveni sunt deja nemulţumiri foarte mari cu privire la cum sunt tratate aceste cazuri, dar şi la cum pun problema şefii din cadrul Poliţiei de Frontieră. Poliţiştilor li se spune că nu sunt dovezi că acţiunile de distrugere au legătură cu atribuţiile de serviciu şi spun că nu au fost sprijiniţi în nici un fel, ba mai mult li se sugerează să nu se plângă prea mult cu privire la problemele pe care le au, cu atât mai mult în spaţiul public. 

Din informaţiile noastre, există şi un conflict între generaţii în cadrul Poliţiei de Frontieră, între poliţiştii tineri şi cei mai vechi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti de frontieră, supuşi unul după altul la acţiuni de intimidare în stil mafiot.
 Vizualizări articol: 6667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţişti de frontieră, supuşi unul după altul la acţiuni de intimidare în stil mafiot5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei