Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 68 (6778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Flutur a primit, la Bruxelles, premiul „Suceava, destinație europeană de excelență”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit, la Bruxelles, în Belgia, premiul „Suceava, destinație europeană de excelență”. Ceremonia de acordare a premiilor EDEN – Destinație europeană de excelență a avut loc joi seara, fiind organizată de Comisia Europeană prin Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenorial și IMM-uri. În cadrul galei, Gheorghe Flutur a primit trofeul EDEN 2017 Winner, locul I, pentru proiectul depus de Consiliul Județean Suceava prin structura sa de turism, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, prin care Suceava a fost desemnată „Destinație Europeană de Excelență” pentru turismul cultural tangibil. La gala de acordare a premiilor au fost prezenți și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, și coordonatorul proiectului prin care Suceava a primit acest titlu, Laura Ursu. La gala de joi seara au fost premiate 18 destinații de excelență pentru turismul cultural, din mai multe țări din Europa. Proiectul EDEN „Destinații Europene de Excelență” a fost lansat în anul 2006, de către Comisia Europeană, având ca obiective creșterea vizibilității destinațiilor, creșterea conștientizării asupra diversității şi calității ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, dezvoltarea turismului durabil, precum și crearea unei rețele între destinațiile care obțin această distincție. Desemnarea „Destinațiilor Europene de Excelență” s-a făcut prin concursuri organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare țară participantă la proiect, conform unei teme stabilite în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european, destinațiile selectate primind titlurile de „winner”, pentru primul loc, şi „runners-up”, pentru locurile de la doi la cinci.

Gheorghe Flutur a declarat că la evaluarea proiectelor depuse s-a avut în vedere investiții realizate în Suceava în infrastructura turistică, dar și lucrările de reabilitare a obiectivelor culturale și  moștenirea culturală. El a subliniat faptul că în ultimii ani, în Suceava au fost realizate investiții importante, cum ar fi modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare”, principală poartă de intrare în Bucovina, printr-un proiect de circa 40 de milioane de euro, reabilitarea și modernizarea Muzeului Bucovinei, cu o valoare de 60,67 milioane lei, dar și reabilitarea și modernizarea Cetății de Scaun a Sucevei, printr-un proiect de 44 milioane lei. Șeful administrației județene a adăugat că alte proiecte importante din Suceava au fost și cele de reabilitare a mai multor lăcașe religioase, respectiv Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, Biserica Mirăuți, Biserica Sf. Înviere, Mănăstirea Zamca, Biserica Turnu Roșu. El spus că la toate acestea se adaugă dezvoltarea Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava și recunoașterea meritelor acestei instituții de învățământ superior ca principal catalizator al formării profesionale din această zonă a țării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a primit, la Bruxelles, premiul „Suceava, destinație europeană de excelență”.
 Vizualizări articol: 4537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a primit, la Bruxelles, premiul „Suceava, destinație europeană de excelență”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei