Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 55 (6765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

USV

Distincţii pentru trei cadre universitare cu rezultate foarte bune în cercetare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei cadre universitare cu rezultate deosebite în cercetare au fost evidenţiate în cadrul festivităţii de sărbătorire a 28 de ani de la transformarea Institutului de Subingineri în Universitatea „Ştefan cel Mare”, ceremonie care a avut loc miercuri, 7 martie.

Rectorul interimar al instituţiei, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a arătat că domeniul cercetării este o dimensiune importantă a universităţii, în selectarea universitarilor care au fost recompensaţi cu diplomă de merit ţinând cont de trei criterii - numărul brevetelor de invenţie obţinute, numărul de citări ale articolelor publicate în reviste ştiinţifice acreditate la nivel internaţional (ISI)şi factorul de impact al articolelor publicate.

În clasamentul brevetelor obţinute, primul loc a fost ocupat de prof. univ. dr. Sonia Amariei, de la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Cât priveşte numărul de citări ale articolelor publicate în 2017, diplomă de merit a primit Olivier Bouriaud, cercetător la Facultatea de Silvicultură.

Al treilea laureat a fost Alin Căilean, de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cu cel mai ridicat factor de impact al articolelor publicate.

 

Starea cercetării la USV

Referitor la primul dintre cele trei criterii menţionate, număr de brevete de invenţii obţinute în 2017, USV se menţine lider naţional în clasamentul întocmit de Oficiul de Stat de Invenţii şi Mărci (OSIM).

OSIM a acordat, în 2017, Universităţii sucevene 18 brevete de invenţie.

Un alt indicator care evidenţiază starea cercetării de la USV este numărul de articole prezente în cea mai importantă bază de date internaţională, ISI Web of Science.

„Observăm o evoluţie a indexărilor noastre în această bază de date, e o creştere importantă, însă acest lucru încă nu ne duce către vârful clasamentului românesc. Suntem, la modul absolut, undeva pe locul 18, 19 între cele 100 de universităţi din România, sau cele 54 de stat. Este o creştere de la 0,4% în 2007 la 1,5% în 2016. Ne apropiem de 300 de articole ISI indexate anual, însă ne-am dori să avem măcar o medie de un articol/cadru didactic şi sper că acest lucru va fi posibil în următorii doi ani de zile”, a punctat Mihai Dimian.

Acesta a mai arătat că un alt indicator important care relevă calitatea cercetării este numărul de citări ISI ale lucrărilor USV indexate ISI, cifră care a crescut de la câteva zeci la câteva mii, în ultimii 10 ani

„E important ca aceste rezultate să fie recunoscute, să fie citate, să fie prezentate de alţi cercetători ca origine a cercetării lor”, a mai spus rectorul interimar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distincţii pentru trei cadre universitare cu rezultate foarte bune în cercetare.
 Vizualizări articol: 2004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Distincţii pentru trei cadre universitare cu rezultate foarte bune în cercetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei