Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 sep 2016 - Anul XXI, nr. 229 (6342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Le facem munca poliţiştilor

Martorii oculari confirmă evidenţele în cazul copilului omorât pe trecerea de pietoni: "Șoferul a trecut pe roşu"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi martori oculari ai accidentului de pe trecerea de pietoni de la ieşirea din Suceava spre Rădăuţi, lângă Tipografia Celestin, trecere pe care un copil în vârstă de 10 ani a fost accidentat mortal de un şofer care, după toate evidenţele, a forţat semaforul, întăresc varianta că tânărul de 19 de la volanul autoutilitarei nu poate invoca mai nimic în apărarea sa. După cum am arătat în exclusivitate în ediţia de ieri a cotidianului nostru, copilul de 10 ani a traversat strada pe locul marcat şi după ce a aşteptat la semafor schimbarea culorii, fiind lovit în plin de autoutilitară. Marele argument în favoarea acestei constatări sunt imaginile video care surprind accidentul, pe care tatăl copilului a reuşit să le găsească după ce poliţistul care se ocupă de caz, Ciprian Micliuc, i-a spus că fiul său a traversat pe lângă locul marcat şi pe culoarea roşie pentru pietoni. 

Nu putem să nu remarcăm că poliţistul Ciprian Micliuc, care a fost la locul accidentului, nu a găsit nici imaginile relevante şi nici martorii direcţi, fiind nevoie de eforturile tatălui copilului omorât şi de investigaţiile ziariştilor pentru ca ancheta preliminară, care îl scotea vinovat pe copil, să fie infirmată.

 

Drama părinţilor care şi-au pierdut fiul şi au fost aproape de a mai pierde un copil

Pe 10 septembrie, Dafin Junior Băcilă a plecat de acasă împreună cu fratele său mai mic, Laur Dominic, de 8 ani, şi încă doi copii, cu intenţia de a ajunge la stadionul din Iţcani, pentru a juca fotbal. Cei patru s-au deplasat înspre trecerea de pietoni semaforizată de lângă Tipografia Celestin. În momentul în care s-au angajat în traversare, o autoutilitară care venea dinspre Suceava, condusă de Paul Florin Ududec, în vârstă de 19 ani, din Milişăuţi, a trecut la propriu prin grupul de copii. Trei au reuşit să se ferească în ultima clipă, însă Dafin Junior Băcilă a fost lovit în plin şi proiectat la peste zece metri distanţă, pe trotuar.

Copilul a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în şoc hemoragic, cu leziuni foarte grave la cap.

Laura Băcilă, femeia care şi-a pierdut fiul cel mare în acest teribil accident, a relatat drama prin care a trecut: "Cinci zile a stat băiatul în comă, după care am primit un telefon şi ne-au anunţat că a murit. De la început ne-au spus că nu are nici 1% şanse să scape".

 

Filmul accidentului

Imaginile video care surprind accidentul şi pe care le-am făcut publice pe site-ul cotidianului nostru în materialul de ieri şi pe care le reluăm şi astăzi sunt realmente şocante.

Pe imagini se observă cum grupul de patru copii vine la trecerea de pietoni. Copiii stau câteva secunde, semn că aşteaptă culoarea verde. Mai mult, după cum se vede clar pe imagini, un şofer care circulă dinspre Rădăuţi opreşte, un indiciu că semaforul deja se schimbase. În acest moment copiii se angajează în traversare. Nu apucă însă să facă mai mult de doi-trei paşi, iar autoutilitara care vine dinspre Suceava cu mare viteză îl loveşte în plin pe micul Dafin Junior Băcilă.

 

Tatăl este foarte supărat pe poliţistul care a fost la faţa locului

Dafin Băcilă, tatăl copilului mort, a ajuns să caute disperat imagini cu accidentul, după ce poliţistul i-a spus iniţial că se pare că şoferul nu este vinovat:

"Agentul care s-a ocupat de caz a plecat după trei zile în concediu şi nu a vrut să-mi ia nici măcar plângerea. Mi-a spus că este timp după ce se întoarce din concediu şi că sunt martori că băiatul meu a trecut pe roşu, pe lângă trecerea de pietoni. Drept dovadă că nu este aşa avem acum aceste imagini şi sperăm să se facă dreptate".

 

Declaraţiile mai mult decât clare ale martorilor oculari

Martorii la care facem referire în acest material se aflau în autoturismul Audi A4 care se afla pe strada secundară, Zefirului. Pe imagini se vede cum şoferul autoturismului Audi se pune în mişcare, semn că avea deja verde, însă se opreşte brusc când observă că şoferul autoutilitarei vine cu viteză şi nu are de gând să oprească.

La volanul autoturismului Audi A 4 se afla Ioan Coştiuc:

"Eu veneam de la Mitoc pe sens unic, eram oprit la semafor. Au apărut cele 5 secunde de galben, iar apoi a apărut verdele. Am dat să ies şi am văzut microbuzul care s-a dus la deal şi a luat copilul în plin, pe trecerea de pietonii. Copiii erau pe verde în mod cert, eu aveam verde aici pe sens unic şi automat aveau şi ei verde", a declarat Ioan Coştiuc. Pe imaginile video se vede cum Ioan Coştiuc pune în mişcare autoturismul Audi, însă se opreşte când observă autoutilitara care venea în viteză dinspre Suceava.

Pasager în dreapta în Audi A4 era Lucian Pandele:

"Am văzut cum a trecut busul pe roşu şi a luat copilul în plin. Copiii traversau pe verde", ne-a declarat şi pasagerul.

Sunt două declaraţii foarte importante şi relevante, ale unor oameni care au fost martori direcţi ai accidentului.

Declaraţiile acestora şi filmul accidentului pot fi vizionate pe site-ul cotidianului nostru. 

 

IPJ Suceava dă asigurări că ancheta va fi una serioasă 

Ieri, după ce imaginile video ale accidentului au apărut mai întâi pe site-ul cotidianul Monitorul de Suceava, fiind difuzate apoi şi de televiziuni naţionale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a dat din nou asigurări că ancheta va lua în calcul toate probele.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat:

"Se vor administra toate probele necesare, se va proceda atât la audierea martorilor, cât şi la ridicarea imaginilor video relevante, astfel încât să se stabilească cu exactitate dinamica producerii accidentului. De asemenea, în cauză va fi dispusă şi o expertiză tehnică auto, pentru a se constata modalitatea în care s-a produs accidentul rutier".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Martorii oculari confirmă evidenţele în cazul copilului omorât pe trecerea de pietoni: "Șoferul a trecut pe roşu".
 Vizualizări articol: 8606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Martorii oculari confirmă evidenţele în cazul copilului omorât pe trecerea de pietoni: "Șoferul a trecut pe roşu"5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei