Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2015 - Anul XX, nr. 170 (5982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Condiţii mai bune

Noile microbuze care vor înlocui vechile maxi-taxi ale TPL au ajuns în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cinci noi microbuze cu o capacitate de 23 de persoane, din care 14 locuri pe scaune şi nouă în picioare, vor circula de săptămâna viitoare pe străzile Sucevei, pe traseele TPL de transport public în comun.

Microbuzele fac parte din gama de automobile Karsan Jest, create special pentru transportul public în oraşe, printre dotările standard numărându-se instalaţii de încălzire şi aer condiţionat, extrem de apreciat în aceste zile caniculare de vară.

Acestea au fost aduse ieri după-amiază în parcarea Primăriei Suceava, fiind predate de furnizor, compania Anadolu Automobile Bucureşti, conducerii municipalităţii sucevene.

„Parcul auto al Primăriei Suceava şi implicit al societăţii de transport public local se înnoieşte cu cinci mini-autobuze, licitate în baza unui buget aprobat la începutul anului, conform promisiunilor făcute de îmbunătăţire a condiţiilor de transport în comun. Mini-autobuzele au fost livrate mai devreme decât prevede contractul, care le impunea ca până pe 4 decembrie să ni le pună la dispoziţie. Noile autovehicule achiziţionate de municipalitatea suceveană au fost recepţionate de o comisie a primăriei şi vor fi date în folosinţă gratuită către TPL, să le utilizeze pe acele trasee unde circulaţia unui autobuz mare nu este justificată ori pe traseele care nu sunt rentabile. Microbuzele vechi sunt deteriorate şi le vom scoate din trafic, pentru siguranţa cetăţenilor.”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a preluat şi prerogativele de primar al Sucevei pe durata concediului de odihnă al edilului Ion Lungu.

Acesta a predat şoferilor de la TPL cheile noilor microbuze, în valoare de 800.000 lei, care vor fi ţinute pentru câteva zile în bază, până când se reuşeşte înmatricularea acestora, astfel încât să poată fi scoase pe trasee conform  normelor legale din domeniul transportului public de persoane.

O facilitate necesară pentru un transport civilizat, pe lângă instalaţia de aer condiţionat, a fost evidenţiată de viceprimarul Ovidiu Doroftei:
„Pe aceste trasee nu am avut maşini utilate corespunzător pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi. Este o stare de necesitate care se întâmplă în mod frecvent, de aceea venim acum în întâmpinarea contribuabililor. Ne dorim să asigurăm un transport public din ce în ce mai bun”.

Conform directorului societăţii de transport în comun, Darie Romaniuc, cele cinci microbuze vor fi repartizate pe trasele pe care se circulă în prezent cu microbuze de maxi-taxi. Astfel, trei dintre cele cinci mini-autobuze vor circula pe linia 30, unul pe linia 17 şi altul pe linia 22, cel mai probabil de la 1 august.

Planurile conducerii Primăriei Suceava de îmbunătăţire a transportului în comun sunt completate cu un proiect ambiţios privind achiziţia de autobuze electrice de mare capacitate, care să înlocuiască total actualul parc auto al TPL, urmând ca cele 33 de autobuze Irisbus – Iveco cu care se circulă acum să asigure transportul public între localităţile membre ale Zonei Metropolitane Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile microbuze care vor înlocui vechile maxi-taxi ale TPL au ajuns în Suceava.
 Vizualizări articol: 3700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noile microbuze care vor înlocui vechile maxi-taxi ale TPL au ajuns în Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei