Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2015 - Anul XX, nr. 80 (5892)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

An atipic

Halele pentru vânzarea mieilor, goale în prima zi din Săptămâna Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Comercializarea mieilor pentru sărbătorile de Paşti va începe mai târziu în acest an, cel puţin în halele special amenajate în acest sens în pieţele din municipiul Suceava. Dacă în mod tradiţional în anii precedenţi comerţul cu miei începea de luni, în prima zi din Săptămâna Mare, ieri hala pentru miei din piaţa centrală a Sucevei a fost goală. Nici unul dintre crescătorii autorizaţi de oi din zona Sucevei nu a venit cu miei la vânzare.

Doctorul Leon Postolache, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, a declarat că instituţia a autorizat trei centre temporare de sacrificare a mieilor, la proprietari de stâne din Iţcani, Pătrăuţi şi Şcheia.

„Sunt centre tradiţionale, care solicită an de an autorizaţie pentru sacrificare. Ele corespund atât din punct de vedere structural, cât şi igienic şi vor fi deschise până în preajma sărbătorilor de Paşti. Sunt centre supravegheate şi cu marfă garantată sanitar-veterinar”, a explicat doctorul Postolache. Aceşti proprietari de oi pot vinde miei atât direct de la centrele de sacrificare de la stâne, cât şi din pieţe. Sucevenii obişnuiţi să cumpere miei în mod tradiţional din Piaţa Mare a oraşului nu au lipsit însă ieri de la hală.

George Varodin, de exemplu, căutase miei în mai multe pieţe.

“Astăzi (n.r. ieri) nu am găsit miei nicăieri, se pare că e prea devreme, am să revin miercuri sau joi. Eu am fost şi în piaţă la Burdujeni şi la Şcheia şi nu am găsit nimic”, ne-a declarat bărbatul, care era hotărât să revină pentru  a cumpăra un miel. Din informaţiile medicului veterinar care răspunde de Piaţa Centrală Suceava, de astăzi ar urma să fie aduşi la vânzare primii miei. În acest an, sărbătorile de Paşti fiind mai timpurii, numărul de miei de peste 8-10 kilograme, optimi pentru consum, este mult mai mic.

 

Ample controale ale sanitar-veterinarilor, în colaborare cu poliţia

Directorul DSVSA Suceava a mai anunţat că instituţia pe care o conduce a demarat ample controale în această perioadă.

„Până acum am efectuat în jur de 50 de controale care au vizat unităţi din pieţe, care comercializează peşte şi în general produse din carne. Au fost aplicate 11 avertismente, iar în două cazuri au fost aplicate şi amenzi”, a declarat Leon Postolache. El a spus că amenzile au fost date pentru nereguli legate de manipularea mărfurilor, provenienţa acestora şi modul de depozitare.

Parte dintre controale se desfăşoară în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halele pentru vânzarea mieilor, goale în prima zi din Săptămâna Mare.
 Vizualizări articol: 1735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Halele pentru vânzarea mieilor, goale în prima zi din Săptămâna Mare3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine mănăstirească Săptămâna Mare este o perioadă de o maximă încărcătură spirituală. Este o perioadă în care ar trebui să ne analizăm gândurile și faptele şi să ne armonizăm fiinţa umană, trupeşte şi sufleteşte. Este o perioadă de post şi de... Citeşte