Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 feb 2015 - Anul XX, nr. 26 (5838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În SUA, la Boston

Doi tineri suceveni au şanse să câştige cel mai important concurs de inginerie seismică din lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii Ana Maria Carpea şi Alexandru Ţigănescu, studenţi ai Facultăţii de Construcţii din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, vor reprezenta România în cadrul concursului ”Seismic Design Competition”, cea mai importantă competiţie de inginerie seismică din lume. Concursul va avea loc în perioada 31 martie – 4 aprilie 2015, la Boston, Statele Unite ale Americii.

Pentru concurs, echipajul României trebuie să realizeze macheta unei clădiri, de 1,5 metri înălţime, din lemn de balsa şi lipici, structură care trebuie să-şi dovedească rezistenţa în faţa a trei cutremure de mare magnitudine, simulate în laborator.

Echipa din care fac parte cei doi suceveni numără, în total, doi studenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi şapte studenţi de la Facultatea de Inginerie în Construcţii, de la universitatea clujeană.

 

Au realizat o machetă de probă care a rezistat tuturor testelor la care a fost supusă

Alex Ţigănescu a precizat că echipa a realizat deja o machetă, pe care a testat-o, urmând ca în perioada următoare să realizeze structura cu care se vor prezenta în concurs – Beacon Tower.

„Am făcut o primă machetă pentru a şti ce îmbunătăţiri să aducem machetei finale. Din fericire, aceasta a rezistat la toate cutremurele la care a fost supusă. Aceste machete sunt construcţii foarte uşoare, dar rezistente, supuse unor încercări seismologice puternice, unor cutremure artificial generate”, a povestit suceveanul.

Tânărul a mai menţionat că cele mai puternice trepidaţii la care va fi supusă macheta construită din lemn de balsa (un arbore tropical cu lemn cu densitate mică) vor fi mai intense decât orice cutremur înregistrat vreodată, de circa opt ori mai mari decât cutremurul din România din 1977.

Mai mult de atât, potrivit regulamentului, pe lângă rezistenţa la cutremure, construcţia trebuie să fie uşoară (iar costul de construcţie să fie mic), eficientă economic (pentru maximizarea profitului prin creşterea suprafeţei şi a numărului de etaje), iar arhitectura trebuie să se încadreze în specificul zonei. Pentru ediţia din 2015, clădirea viitorului trebuie proiectată pentru centrul oraşului Boston.

 

Peste 30 de echipe înscrise în 2014

La ediţia din 2014 a competiţiei, 30 de echipe au fost înscrise în concurs, cea mai mare parte dintre ele fiind din Statele Unite ale Americii.

„Anul trecut, echipa României s-a întors cu premiul I, însă nu toţi membrii care au contribuit la realizarea machetei au participat efectiv în concurs, din cauza lipsei fondurilor. Anul acesta vrem să mergem toţi nouă la Boston pentru că am pus cu toţii mult suflet în acest proiect şi vom face toate eforturile pentru a fi acolo”, a precizat Alex.

Echipa României din acest an este formată din studenții Ana Maria Carpea, Alexandru Ţigănescu (căpitanul echipei), Andrei Chis, Iulia Fatan, Mircea Terec, Paul Musta, Norbert Sarkozi, Diana Coman şi Alexandru Ivan Greceniuc, aceştia fiind coordonaţi de Ovidiu Prodan, Szende Szentesi şi Bianca Pârv. Pagina de Facebook a echipei este https://www.facebook.com/utcnsdc.

 

Tricourile oficiale ale competiţiei poartă semnătura tinerilor români

Înainte de concursul propriu-zis, din Boston, în fiecare an, competitorii din întreaga lume se înscriu în competiţia tricourilor - "T-shirt design competition", concurs în cadrul căruia sunt alese tricourile oficiale ale evenimentului. Fiecare echipă participantă trebuie să prezinte un design al unui tricou care să se încadreze în cerinţele concursului, dar în acelaşi timp să prezinte o viziune şi un design cât mai original. Tricoul propus de tinerii români a fost desemnat tricoul oficial al competiţiei, pe baza like-urilor primite pe pagina de Facebook a competiţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri suceveni au şanse să câştige cel mai important concurs de inginerie seismică din lume.
 Vizualizări articol: 3821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 15 voturi
Doi tineri suceveni au şanse să câştige cel mai important concurs de inginerie seismică din lume4.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friptură de purcel cu sos de bere Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei și mai departe, spre Brașov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere și aromată cu frunze de... Citeşte