Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 oct 2014 - Anul XIX, nr. 248 (5757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caz fără precedent

Autorul exploziei din blocul de garsoniere din Suceava a acţionat la comanda unui afacerist italian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au anunţat ieri după-amiază că au reuşit să afle cine a provocat explozia de acum o lună din blocul de garsoniere din zona Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din municipiul Suceava, principalul suspect, cel care a fost văzut de mai mulţi martori fugind cu hainele în flăcări, decedând într-un spital din Bucureşti.

Mai mult, anchetatorii dezvăluie că respectivul a acţionat la comanda unui cetăţean italian.

 

Teroare în bloc. Locatari scoşi de pompieri pe geamurile garsonierelor, cu scările culisabile

Toată povestea s-a petrecut în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., într-un bloc de garsoniere de pe strada Dimitrie Cantemir, din spatele blocului Belvedere, când s-a produs o explozie, urmată de un incendiu puternic.

Era în jurul orei 1.00, când locatarii blocului de garsoniere au fost treziți brusc din somn de o bubuitură puternică.

Deflagraţia a avut loc într-o într-o garsonieră nelocuită, de la etajul II al imobilului (P+3), fiind urmată de momente de panică printre zecile de locatari, o parte dintre aceştia fiind evacuaţi de pompieri pe geamurile garsonierelor, cu ajutorul unor scări culisabile.

Garsoniera în care a avut loc explozia a fost distrusă complet, dar şi alte locuinţe au fost afectate, uşile de la intrare în special.

La una dintre garsoniere, tâmlăria din lemn de la balcon s-a desprins şi a căzut, tot în urma exploziei.

Uşile de la intrarea pe palier au fost aruncate ca două beţe de chibrit suflate cu putere.

 

Hainele arse ale suspectului, găsite în apropierea blocului

În urma cercetărilor la faţa locului, pompierii au stabilit că a fost vorba de o acţiune intenţionată.

În faţa blocului a fost găsită o scară telescopică, cu care, povesteau martorii, individul care a provocat explozia s-a urcat pe peretele exterior până la garsoniera respectivă.

Oamenii mai povesteau că au văzut o persoană care fugea cu hainele în flăcări, încercând să dispară în noapte.

În apropierea blocului au fost găsite o haină arsă, o pereche de pantaloni arşi, dar şi un adidas, care cel mai probabil au aparţinut autorului.

Şi totuşi, în urma verificărilor poliţiştilor, nici o persoană nu a fost internată cu arsuri în acea noapte, şi nici ulterior, la spitalele din judeţ.

Anchetatorii au aflat şi că scara găsită la faţa locului a fost cumpărată de la un lanţ de magazine de bricolaj şi au verificat la societatea din Suceava cine a cumpărat astfel de scări în ultima perioadă.

S-au studiat ore întregi de imagini video şi s-au audiat zeci de persoane care au cumpărat scări de acel gen, însă nici un rezultat.

 

Proprietara garsonierei distruse le-a spus poliţiştilor că este terorizată de fostul iubit, un afacerist italian

Garsoniera unde s-a petrecut explozia aparţine unei femei în vârstă de 45 de ani, care era plecată în Italia.

Femeia, Maria C., s-a întors acum o săptămână şi jumătate la Suceava şi le-a povestit anchetatorilor că nu ştie cine ar fi putut să provoace deflagraţia, însă a mărturisit că a avut un iubit italian, care în ultima vreme a terorizat-o cu telefoanele, încercând să o determine să se întoarcă la el.

Respectivul italian ar fi fost anterior evenimentului din acea noapte din septembrie şi în Suceava, pentru a o căuta pe Maria C. şi a o convinge să refacă relaţia pe care au avut-o.

Plecând de la această mărturisire, judiciariştii Poliţiei municipiului Suceava au început să pună cap la cap toate indiciile şi să încerce să stabilească cine şi în ce împrejurări a provocat explozia.

 

Italianul şi complicii săi români au fugit cu o maşină spre Bucureşti, imediat după producerea exploziei

Ieri după-amiază, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a comunicat că s-au identificat principalii suspecţi, fiind vorba de fostul iubit al proprietarei garsonierei, un om de afaceri italian pe nume Rosario Occhipinti (în vârstă de 63 de ani) şi doi cetăţeni români, angajaţi ai acestuia, Constantin Stancu (29 de ani), din judeţul Constanţa, şi Ionel Barbu (32 de ani), din judeţul Ilfov.

Acesta din urmă ar fi fost cel care s-a urcat pe scara telescopică în noaptea exploziei şi a intrat în garsoniera Mariei C.

Nu au fost stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a produs deflagraţia, cea mai probabilă ipoteză fiind aceea a unei explozii accidentale.

Surse judiciare ne-au mărturisit că, din câte se pare, intenţia cetăţeanului italian era aceea de îşi găsi fosta iubită şi nu de a-i arunca locuinţa în aer.

În garsoniera Mariei C., din cauza unei defecțiuni la butelie, se acumulaseră gaze, iar românul pus de italian să se urce pe scară şi să vadă dacă fosta lui iubită nu se ascunde în locuinţă a aprins o brichetă, moment în care s-a declanşat explozia.

Cert e că Ionel Barbu a fost cel care a fost văzut alergând cu hainele în flăcări.

Tânărul în vârstă de 32 de ani a fost urcat într-o maşină, iar împreună cu Rosario Occhipinti şi cu celălalt complice au demarat în trombă spre Bucureşti.

Din cauza stării grave în care se afla tânărul cu arsuri, acesta a fost lăsat de ceilalţi doi la spitalul din Adjud, unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. Dată fiind starea gravă a rănitului (avea arsuri de gradele II şi III pe mai bine de jumătate din suprafaţa corpului), acesta a fost transferat la Spitalul Judeţean Vrancea şi de aici la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

„Întrucât starea victimei s-a agravat, aceasta a decedat după câteva ore. Cu ocazia internării, bărbatul de 32 de ani a prezentat altă situaţie de fapt decât cea reală”, au precizat ieri reprezentanţii poliţiei judeţene.

În comunicatul poliţiei nu se precizează dacă a fost luată vreo măsură faţă de ceilalţi doi suspecţi, nici dacă aceştia au fost audiaţi până în prezent.

„Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a motivului prezenţei celor trei la locuinţa persoanei vătămate în momentul producerii incendiului, în cauză fiind înregistrat dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorul exploziei din blocul de garsoniere din Suceava a acţionat la comanda unui afacerist italian.
 Vizualizări articol: 5689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Autorul exploziei din blocul de garsoniere din Suceava a acţionat la comanda unui afacerist italian3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei