Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2014 - Anul XIX, nr. 225 (5734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Directorul adjunct al unei şcoli fălticenene a tuns forţat un elev din clasa a VI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 „Ion Irimescu” din Fălticeni i-a tăiat bretonul unui elev din clasa a VI-a, gest care l-a nemulţumit atât pe elev, cât şi pe părinţii acestuia.

Incidentul s-a petrecut joi, 25 septembrie, la ora de fizică. Elevul Eduard Andrei Tudor, din clasa a VI-a A, a ajuns acasă plângând, după ora de fizică, povestindu-le părinţilor că profesoara de fizică Liliana Ciuruş, care este şi director adjunct al şcolii, i-a tuns bretonul, „sluţindu-l”. Profesoara a luat o foarfecă de pe banca unui alt elev din clasa respectivă şi i-a scurtat bretonul de faţă cu toţi colegii. Profesoara Liliana Ciuruş regretă „gestul neinspirat”, spunând că ideea a fost să-l determine pe elev să respecte regulamentul şcolii.

 

S-a dus plângând acasă, după ce a fost tuns de profesoara de fizică

Tatăl lui Eduard, Adrian Tudor, ne-a spus că imediat după ce copilul lui a venit acasă plângând şi i-a povestit ce s-a întâmplat a mers la şcoală şi s-a întâlnit cu conducerea şcolii, pentru a cere lămuriri. A fost chemată în cancelarie şi profesoara Liliana Ciuruş, care şi-a cerut scuze, spunând că regretă gestul neinspirat pe care l-a făcut. Contactată telefonic, profesoara Liliana Ciuruş ne-a povestit, lucru confirmat şi de Eduard, dar şi de tatăl lui, că la prima oră de fizică, la prima întâlnire cu profesoara Liliana Ciuruş, aceasta le-ar fi cerut elevilor să se tundă, „că de nu îi tunde ea, pentru că a mai tuns şi alţi copii în şcoală”.

Termenul impus de profesoară pentru ca elevii să-şi scurteze podoaba capilară a fost de o săptămână, până la ora următoare de fizică.

„Unii elevi s-au conformat, alţii nu. În fiecare unitate şcolară există un regulament de ordine interioară care trebuie respectat de elevi. Regulile le sunt aduse la cunoştinţă şi părinţilor, la prima şedinţă cu părinţii. Când am văzut că acest elev nu s-a tuns, elev pe care l-am lăudat chiar la prima oră, pentru că a dat răspunsuri bune, am luat o foarfecă de la un alt elev, căruia îi rămăsese pe bancă probabil de la o altă oră, şi i-am scurtat bretonul. Regret gestul neinspirat şi îmi pare rău de ce s-a întâmplat. Ideea a fost să-l determin pe copil să respecte regulile”, ne-a spus directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni, profesoara  Liliana Ciuruş.

Ea a adăugat că lucrează de 27 de ani în învăţământ, dar nu a avut până acum probleme cu elevii şi nici cu părinţii. Chiar ne-a spus că la acea clasă, unde s-a petrecut incidentul, a cumpărat din banii ei uniforme şi rechizite pentru trei elevi cu posibilităţi materiale reduse, pentru a putea merge la şcoală.

„Ţin la imaginea şcolii şi îmi pare rău că s-a petrecut acest incident. Existau şi alte soluţii. Puteam să vorbesc cu diriginta de la clasa respectivă, puteam să-i chem pe părinţi la şcoală şi să avem o discuţie... Am făcut acest gest neinspirat”, a completat profesoara.

 

Plângere la IŞJ Suceava

Am aflat de la elevul Eduard Andrei Tudor că după ce i s-a cerut de către profesoară să se tundă, mama lui i-a scurtat puţin bretonul, dar se pare că nu i l-a scurtat suficient, „pe placul doamnei profesoare”. „Să ştiţi că fiul meu mi-a povestit şi alte incidente care se petrec tot la ora de fizică. Într-una din zile, profesoara l-a trimis pe un coleg de-al său, în timpul orei, la grupul sanitar, să dea cu mopul, pe motiv că nu este îmbrăcat în uniforma şcolară. Unui alt elev i-a luat guma de mestecat şi i-a pus-o în păr”, ne-a povestit tatăl lui Eduard.

Acesta a depus vineri, pe 26 septembrie, o sesizare la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava. Profesoara Mariana Drumea, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Suceava, a confirmat că „sesizarea a fost depusă de tatăl unui elev de clasa a VI-a de la şcoala amintită, care reclamă un eveniment regretabil petrecut în timpul orei de fizică. IŞJ Suceava a demarat o anchetă şi vor fi luate măsurile care se impun conform reglementărilor legale”.

Îngrijorat de ce i s-a întâmplat copilului lui, bărbatul a ţinut să precizeze că „fiul meu este un elev cu rezultate bune la învăţătură. Anul trecut a terminat şcoala cu media generală 9,32 şi nu a avut nici o problemă de comportament”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul adjunct al unei şcoli fălticenene a tuns forţat un elev din clasa a VI-a.
 Vizualizări articol: 10907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Directorul adjunct al unei şcoli fălticenene a tuns forţat un elev din clasa a VI-a3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Demisia trimis de
(27 sep 2014, 12:55:53
Demisia ar fi cea mai onorabila pentru profesoara indragostita de metodele comuniste. Noi ne trimitem copii la scoala sa fie in siguranta, nu sa se apropie o dementa cu foarfeca de ei. Ar trebui demisa toata conducerea scolii, ca de dna CIurus s-au mai auzit multe lucruri ingrozitoare pe care le-a facut copiilor. E o profesoara fara pic de inima.
2.   Asa parintii asa elevi trimis de
(27 sep 2014, 12:56:12
bravo dmn profesoara . ar trebui sa urmeze si alti profesori exemplu . ori santem la scoala ori pe maidan .
3.   Comentariu trimis de
(27 sep 2014, 14:34:53
Da ce-si toarna in cap cenusa profa . parca nu-iar creste podoba capilara bietului oropsit de elev . Ei atitudinea , asta ne maninca mai pe toti , dar lipsa de respect fata de cei ce raspund de aplicarea unor prevederi legale , asta nu e vazut , in marea democratie . Apropo in ce orinduire sociala ne mai aflam acum , ca se respecta ad litera omul democrat .
4.   @cristian adrian tudor... trimis de
(27 sep 2014, 23:02:16
esti doar un cocalar... de sofer... cand ai facut armata tot asa ai facut scandal ca te.a pus sa te tunzi? sau ai respectat regulamentul? pana la urma si.a cerut si scuze acum ce ai vrea sa rezolvi? ...e o vorba...cu ce mana dai ..cu aia primesti
5.   Tare ciudat trimis de
(28 sep 2014, 00:55:33
păi dacă acum și elevul face același gest neinspirat cu „doamna” profesoară ? că nu le place elevilor părul ei. Elevii vor ca „profa” să aibă părul mai scurt, deci ..
6.   Comentariu trimis de
(28 sep 2014, 03:47:17
Nu e treaba ei cum vine la scoala elevul. Treaba ei este sa furnizeze niste informatii clasei despre materia predata prin dictare dupa care sa verifice memoria elevilor prin teste. Apoi sa puna note in functie de capacitatea elevilor de memorare-reproducere a informatiilor.
Alte sarcini: Sa primeasca pachete de cafea,ciocolate, buchete de flori si cadouri.

In niciun caz nu trebuie sa tunda elevi sau sa le formeze o gandire critica. Ea trebuie doar sa ii invete sa fie dependenti de o autoritate care sa le spuna si sa decida pentru ei daca sunt inteligenti sau mai putin inteligenti,
7.   Pro/Contra? Poate... trimis de
(28 sep 2014, 09:34:23
Sa inteleg ca parintii ,,indignati" de medota (usor radicala) adoptata de profesoara ,,comunista" au fost educati in sistemul de invatamant ,,democrat" care era inainte, in care nu se aplicau astfel de metode.....serios acum...... Uitati-va in oglinda, inseamna ca ati fost educati GRESIT si NU VA PLACE CE OAMENI ATI AJUNS? corect? ....
7.1  RE: Pro/Contra? Poate... trimis de
(28 sep 2014, 10:23:20
Tu ai copii? Cum te-ai simți dacă-ți vine copilul acasă coafat la salonul stilistic al școlii?
Ce ai face? Probabil te-ai duce acolo cu niște sugestii: aici trebuia mai scurt, aici ați luat prea mult, etc.
Eu unul am fost la școală chiar în timpurile invocate de tine, când astfel de metode erau aplicate destul de des. Și pot să-ți spun că nu erau agreate de nimeni.
Ia mergi tu într-o țară din Europa și fă chestia asta.
În sudul Italiei, dacă faci așa ceva, ai minimum șase luni de spitalizare garantate, în Franța te atârnă de turnul Eiffel, iar în Germania te bagă la mititica.
Poate pe la ruși, prin Coreea de nord sau draqu mai știe pe unde se mai procedează așa, dar într-o țară civilizată nu!
Și ia uite ce oameni au ajuns oiropenii ăștia, fără să fi fost tunși la școală.
Oare întâmplător ei sunt unde sunt, iar noi suntem coada Europei?
Uită-te și tu în oglindă. Îți place cum ai ajuns? Dacă da, enjoy!
A nu se înțelege că țin partea plodului indisciplinat, dar nu așa se procedează.
8.   Comentariu trimis de
(28 sep 2014, 10:27:13
Cunoscand-o foarte bine pe doamna profesoara Ciurus pot sune ca singura greseala a dumneaei a fost ca a incercat sa-i educe pe cei care nu pot fi educati din motive genetice. Doamna Ciurus i-a tratat in mod egal pe toti elevii ei, a depus foarte mult efort in cariera sa notabila, de aproape 30 de ani in domeniu, totul numai din pasiune, imbracand, hranind, pregatind gratuit zeci de elevi. A crezut mereu ca oricine poate ajunge OM, dar se observa ca multi nu pot aprecia asa ceva. Daca as avea copilul elev la Scoala "Ion Irimescu" acum eu te-as reclama pe dumneata, domnule sofer Cristian Adrian Tudor. Acuziile dumneavoastra dau o imagine proasta scolii si un exemplu prost celorlalti elevi. Cum as putea trimite eu copilul sa invete intr-o scoala unde respectarea regulilor este acuzata. Nu este de mirare ca suntem o tara de cocalari, de analfabeti, care ajung sa critice oameni distinsi chiar daca nici macar nu cunosc normele limbii romane.
9.   7 ani de acasa... trimis de
(28 sep 2014, 19:16:57
Foarte multi parinti intre profesor si propriile odrasle dau credit acestora din urma, fara sa se intrebe ce motiv ar avea un profesor sa-l trateze discriminatoriu pe copilul sau....Dar mai tarziu se intreaba unde au gresit de copii lor, care au avut parte de tot ce si-au dorit cand se vad mari le intorc spatele si au un comportament antisocial..
10.   Oameni neadaptati trimis de
(28 sep 2014, 23:02:51
Voi fi scurt: cei care cred că e OK ce a făcut "doamna" profesoară sunt oameni neadaptati la prezent, la regulile de conviețuire UE, la progres.

Da, a fost un gest rezultat din educația primită în perioada comunistă. Felicitări români! Rămâneți mediocrii dacă asta vă doriți..
11.   Prea multa tevatura trimis de
( 2 oct 2014, 20:41:47
Vad ca toata lumea se pricepe la dat sfaturi aici ...asa suntem noi romanii, ne pricepem la toate. Poate doamna profesoara a gresit, cu toate ca mie nu mi se pare foarte grav acest fapt. Treaba aceasta trebuia sa o faca mama si tatal copilului si atunci profesoara nu mai avea ce spune.
Asa cum spunea si cineva mai sus, foarte multi elevi vin la scoala numai sa prezinte moda. In acest caz profesorii ce trebuie sa faca? Sa priveasca pasivi la acest spectacol mediocru?
Dar de faptele bune ale doamnei profesor(si a profesorilor in general), de ce nu s-a dus niciun parinte sa sa "planga" pe la televiziuni si ziare?
Si cine nu a gresit vreodata sa "ridice piatra" si sa arunce cu ea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei