Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Destin frânt

O tânără de 18 ani, moartă într-un cumplit accident, în timp ce venea de la o petrecere de majorat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O tânără în vârstă de 18 ani din Vatra Dornei a murit în urma unui accident rutier petrecut în timp ce fata se întorcea alături de trei prieteni de la petrecerea de majorat a unui coleg.

Cumplita dramă s-a consumat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.30, pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei.

Oana Roşu împlinise vârsta de 18 ani în luna ianuarie a acestui an şi era elevă la Liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei. Vineri seară s-a dus cu mai mulţi prieteni, colegi de la Liceul „Ion Luca” şi de la Grupul Şcolar „Vasile Deac”,  la petrecerea de majorat a unui coleg de şcoală, organizată la o pensiune din zonă.

Drumul de întoarcere avea să se transforme într-o tragedie care a şocat comunitatea din municipiul staţiune.

 

Autoturismul s-a lovit de un panou publicitar şi s-a răsturnat

Din ancheta poliţiştilor rutieri rezultă că un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Panaci, Costel Mitocaru, aflat la volanul unui autoturism Opel Tigra, circula cu viteză excesivă şi, la intrarea într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra volanului. Autoturismul în care se aflau patru adolescenţi cu vârste de 17 şi 18 ani, doi băieţi şi două fete, a părăsit partea carosabilă, s-a izbit de scheletul metalic al unui panou publicitar, iar apoi s-a răsturnat.

 

Medicii nu au putut face nimic pentru pasagera din dreapta faţă

Echipajul de Descarcerare al Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, ajuns la faţa locului, i-a găsit pe trei dintre tineri ieşiţi din maşină. Pasagera din dreapta faţă era însă încarcerată, în stare de inconştienţă.

Conform plutonierului adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, „după extragerea victimei încarcerate, care era în stop cardio-respirator, pompierii paramedici SMURD au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ o oră, dar care, din nefericire, au rămas fără răspuns, tânăra fiind declarată decedată”.

Şoferul în vârstă de 18 ani şi cei doi pasageri din spate, un tânăr de 17 ani şi o fată de 18 ani, ambii domiciliaţi în Panaci, au fost transportaţi la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde au fost diagnosticaţi cu leziuni uşoare. Dacă aceşti tineri au scăpat uşor, adolescenta de 18 ani a avut ghinionul să se afle pe partea maşinii care a lovit direct panoul publicitar.

 

Şoferul avea permis de o lună de zile

Tânărul de la volan avea permis de conducere de numai o lună de zile, iar datele de anchetă ale poliţiei indică faptul că şoferul circula cu viteză excesivă. Viteza şi lipsa de experienţă în condus s-au îmbinat tragic în acest caz.

Şoferul în vârstă de 18 ani a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. El va fi cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

 

Ultima poză de la petrecerea de majorat

Pe pagina de Facebook a Oanei Roşu s-au adunat o mulţime de mesaje sfâşietoare care deplâng moartea tinerei. Prietenii şi colegii s-au arătat şocaţi de cumplita veste şi i-au dedicat şi două colaje video in-memoriam. Tânăra a postat o ultimă poză pe reţeaua de socializare, chiar de la petrecerea de majorat, cu câteva ore înainte de tragedie. În respectiva poză tânăra apare zâmbitoare şi bucuroasă, alături de fata care a fost pasageră pe bancheta din spate a maşinii.

Pe lângă regretele unei vieţi pierdute atât de repede şi atât de tragic, acest accident ar trebui să fie încă un semnal de alarmă pentru tinerii care au de puţin timp permis de conducere, dar şi pentru părinţii acestora.

 

Şir de tragedii care nu mai contenesc pe DN 17

DN 17,  care leagă Suceava de Ardeal, se transformă de la o lună la alta într-o adevărată şosea neagră a judeţului.

În primele şase luni ale acestui an pe DN 17 s-au înregistrat 20 de accidente grave, soldate cu nouă morţi şi 18 răniţi grav, şoseaua fiind de departe prima în nedoritul top al drumurilor din judeţ pe care se petrec cele mai multe accidente. În luna august, bilanţul tragediilor a devenit şi mai sumbru. Tânăra în vârstă de 18 ani este a cincea persoană care şi-a pierdut viaţa într-un accident produs pe DN 17 doar în luna recent încheiată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără de 18 ani, moartă într-un cumplit accident, în timp ce venea de la o petrecere de majorat.
 Vizualizări articol: 11671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
O tânără de 18 ani, moartă într-un cumplit accident, în timp ce venea de la o petrecere de majorat2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moartea ii cheama! trimis de
( 1 sep 2014, 13:31:38
Parca ar fi pe soselele lor personale! Stau ca nesimtiti si ,,dorm’’ pe le stopuri cind verdele dureaza doar citeve secunde! Nu te lasa sa treci pe zebra sau te grabesc! Incolo, nu au deloc rabdare ca, deh, ,,trebuie sa fie in fata '', te depasesc pe stinga, pe dreapta, pe linia continua ( nu conteaza), iar cind iti vin din fata ,,taie’’ tot!
Astia sfirsesc prin a muri ca lighioile si prin inconstienta lor, omoară pe altii nevinovati.
Daca n-au reusit la scoala, macar la volan ,sa fie primul… Profita de faptul ca nu pot fi urmariti pas cu pas, conduc dupa bunul plac, tupeul si bunul plac fac legea.
Fara reguli precise si atent urmarite, spre a fi respectate, nu se va schimba nimic.
2.   Inconstienta, teribilism, prostie1 trimis de
( 1 sep 2014, 18:27:15
Toti acesti tampiti care detin permis de conducere eliberat de autoritatile romane prin niste amarate scoli de soferi private sunt un pericol national . cand afirm acest lucru, cine are creier intelege fara a intra eu in detalii.
3.   Moartea ii cheama! trimis de LAATU trimis de
( 1 sep 2014, 23:06:25
Posibil să fii și tu chemat latule ,postezi aceleași comentarii de parcă ai fi o placă de picap uzată....comentarii reproduse p.s ești un cretin,acești copii sunt copii cum am fost și noi, lipsiți de responsabilițați de altfel ca și orșice generație tînără.

Parca ar fi pe soselele lor personale! Stau ca nesimtiti si ,,dorm’’ pe le stopuri cind verdele dureaza doar citeve secunde! Nu te lasa sa treci pe zebra sau te grabesc! Incolo, nu au deloc rabdare ca, deh, ,,trebuie sa fie in fata '', te depasesc pe stinga, pe dreapta, pe linia continua ( nu conteaza), iar cind iti vin din fata ,,taie’’ tot!
Astia sfirsesc prin a muri ca lighioile si prin inconstienta lor, omoară pe altii nevinovati.
Daca n-au reusit la scoala, macar la volan ,sa fie primul… Profita de faptul ca nu pot fi urmariti pas cu pas, conduc dupa bunul plac, tupeul si bunul plac fac legea.
Fara reguli precise si atent urmarite, spre a fi respectate, nu se va schimba nimic.
4.   Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace! trimis de
(25 oct 2014, 20:42:47
ar fi de folos sa existe reexaminari (asa ca la soferii profesionisti) nu ai luat carnetul si somn pe-o ureche+ si +mare cei care l-au luat cumparandu-l ca ei inca nu stiu sa citeasca ar fi descoperiti EXAMEN s-a schimbat codul rutier de ce sa nu fie intrebati TOTI soferii, poate unii l-au uitat si pe cel vechi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei