Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Legea în România

Șoferul care a omorât un copil pe trecerea de pietoni a primit drept de a conduce în continuare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şoferul care a provocat cumplitul accident în care a murit un copil în vârstă de 5 ani, micuţul fiind lovit în plin pe o trecere de pietoni de pe strada Gheorghe Doja din Suceava, în timp ce traversa de mână cu vara sa, are permisul de conducere suspendat, însă a primit o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pe o perioadă de 15 zile. Asta înseamnă că Marius Hotin, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Suceava, are voie să conducă. Oricât de revoltător pare pentru familia îndoliată, şoferul nu face decât să beneficieze de prevederile legii din România.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a explicat: “Conform legislaţiei în vigoare, poliţiştii au procedat la ridicarea permisului de conducere în cazul tânărului implicat în evenimentul rutier, acestuia eliberându-i-se dovada înlocuitoare cu drept de circulaţie pe o perioadă de 15 zile. Singurele cazuri în care dreptul de circulaţie este anulat sunt evenimentele rutiere provocate de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea legislaţiei cu privire la trecerea la nivel cu calea ferată”.

Aceste prevederi sunt stipulate în articolul 111, aliniatele (2), (3) şi (4), din OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, republicată. Conform prevederilor legale, se eliberează dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie, inclusiv în cazul unui accident, în cazurile prevăzute de articolul 100, aliniat (3) şi articolul 101, aliniat (3). La articolul 100, aliniat (3) este menţionată şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Logica acestor prevederi este că şoferii implicaţi în astfel de accidente, fără circumstanţe considerate foarte agravante, cum este consumul de alcool, se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la finalizarea procesului. Abia după o condamnare definitivă şi irevocabilă se dispuse anularea permisului de conducere, moment din care inculpatul îşi pierde dreptul de a mai conduce şi mai poate da examen pentru un nou permis după cel puţin un an sau chiar mai mult, funcţie de cum stabileşte instanţa.

 

Mario va fi condus astăzi pe ultimul drum

Şoferul a fost audiat ieri la sediul Poliţiei Rutiere, dând pentru prima dată declaraţii în acest caz. Astăzi, micuţul Mario, care urma să împlinească vârsta de 6 ani pe data de 30 august, va fi condus pe ultimul drum din casa bunicilor săi, în satul Sf. Ilie, comuna Şcheia.

Accidentul de luni are un grad de dramatism greu de exprimat în cuvinte. Copilul şi vara sa, în vârstă de 23 de ani, se aflau pe trecerea de pietoni şi erau deja aproape  de a ajunge pe trotuar, când BMW-ul condus Marius Hotin i-a lovit absolut inexplicabil în plin. Şoferul nu a schiţat nici un gest de evitare a accidentului.

 

15 pietoni au murit în accidente de la începutul anului

Conform unor date puse la dispoziţie de poliţie, de la începutul acestui an 133 de pietoni au fost implicaţi în accidente rutiere grave pe raza judeţului Suceava. În urma acestor accidente, 15 pietoni au decedat, iar 40 au fost răniţi grav. Din cele 133 de evenimente rutiere de acest gen, în 83 vina a aparţinut pietonilor, în timp ce în celelalte cazuri şoferii nu le-au dat prioritate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul care a omorât un copil pe trecerea de pietoni a primit drept de a conduce în continuare.
 Vizualizări articol: 8739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 13 voturi
Șoferul care a omorât un copil pe trecerea de pietoni a primit drept de a conduce în continuare2.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prosti, nesimtiti, asta am ales, asta avem! trimis de
(24 iul 2014, 12:30:06
Unde scrie ca e obligatoriu eliberarea dovezii? Pentru un omor din culpa, urmat de o sezizare a petentului ca se pot produce cauze similare de inculpat in orice moment, nu e legal, PREFECTUL SA SE DUCA LA PLIMBARE CU TOT CU PONTA!
1.1  RE: Prosti, nesimtiti, asta am ales, asta avem! trimis de
(24 iul 2014, 15:17:51
Votati Pontacul si veti fi intr-o tara ca niciuna!
2.   Comentariu trimis de
(24 iul 2014, 13:50:18
scrie in HG 1391/2006 gibonule. mai exact la art.111 aliniatul 4. asta desigur pentru cazul in care, in loc sa postezi prostii, ai avea interes sa mai si citesti cate ceva din cand in cand. dar sunt sigur ca nu esti interesat. dupa cum vad eu tu cu prefectul ai ce ai si cu ponta pentru ca mai mult ca sigur faci parte din electoratul basist despre care stie toata lumea ca are media studiilor in jurul a 4 clase.
2.1  RE: Comentariu trimis de
(24 iul 2014, 14:35:00
daca taceai filozof ramaneai... vorba aia.. daca nici intalnirea de la cotroceni nu te.a convins ca ponta e slab pregatit..atunci sigur votezi pt o galeala..
3.   Regretabil trimis de
(25 iul 2014, 08:11:18
Din păcate nu este singurul caz în judeţul Suceava,sunt nenumărate cazuri când şoferul este liber după accidente mortale.Este drept că legea este de partea lor,dar momentul emoţional,suferinţa,trag de a pierde pe cineva drag lasă urmări pe tot restul vieţii.
Reiese din filmul văzut că vizibilitatea era maximă,nimeni nu poate ştii ce l-a făcut să nu aibă reacţia (instinctul) de a frâna,nu mai punem viteza cu, care circula.Păcat !
4.   Inconstienta trimis de
(25 iul 2014, 09:26:32
tziganoiul asta tatuat si sprijinit de roata masinii a facut atac de panica? fir-ati ai dreaku cu neamul vostru cu tot si mai sunt unii care-i tineti partea...la puscarie cu el...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei