Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2014 - Anul XIX, nr. 169 (5678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spectacol estival

12.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Festivalul de Artă Medievală de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 12.000 de vizitatori sunt aşteptaţi de organizatori la ediţia din acest an, a VIII-a, a Festivalului de Artă Medievală "Ştefan cel Mare", de la Cetatea de Scaun a Sucevei. Numărul prognozat este mai mic faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 16.772 de spectatori plătitori, şi asta pentru că în acest an Cetatea de Scaun nu este în totalitate redată publicului, din cauza lucrărilor de restaurare.

Festivalul organizat de Muzeul Bucovinei, Primăria Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava are loc în perioada 14-17 august şi vine cu câteva noutăţi faţă de ediţia de anul trecut.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a declarat că la această ediţie toate spectacolele cu focuri vor fi organizate în şanţurile de apărare a cetăţii, pentru facilitarea accesibilităţii publicului. Tot în şanţurile de apărare vor fi organizate şi câteva tabere, care în anii precedenţi au fost în cetate. Pentru prima dată vor fi la Suceava Cavalerii Ordinului Lup, din Târgu Mureş, şi revin Toboşarul din Sighişoara şi Teatrul pentru copii „Vasilache”, din Botoşani.

 

Spectacol cu lasere, focuri, turnir, lupte, muzică şi dans medieval

Turiştii şi sucevenii care vor opta pentru Festivalul de Artă Medievală vor avea parte de parada participanţilor - cavaleri şi domniţe, care vor defila cu făclii pe traseul Obcini - George Enescu – Areni - Cetatea de Scaun, de concerte de muzică medievală, spectacole de lupte, teatru, teatru pentru copii, turnir, şcoli de tir cu arcul, dans medieval, spectacole ecvestre, salve de tun şi spectacole pirotehnice. Pentru copii există şi în acest an concursul cu premii „Descoperă comoara”.

Cei care vor să afle ce le hărăzesc planetele au la dispoziţie Horoscopul medieval, iar cei care vor să primească un înscris pentru o bucată de teren trebuie să se adreseze Cancelariei medievale. Cei mai curajoşi îşi pot testa rezistenţa la Noaptea supravieţuitorilor în Cetate; cel mai bun va primi la final o replică a sabiei lui Ştefan cel Mare.

În acest an la festival sunt prevăzute şi spectacole de lasere. Directorul Ursu ne-a declarat că, în aceste zile, colegii săi lucrează la definitivarea programului, pe locaţii şi ore.

Bugetul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului este de aproape 70.000 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Festivalul de Artă Medievală de la Suceava.
 Vizualizări articol: 840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
12.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Festivalul de Artă Medievală de la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei