Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2014 - Anul XIX, nr. 49 (5558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moarte prematură

Doliu la Universitatea Suceava, după ce un student în anul IV a murit în cămin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, care era student în anul IV la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a fost găsit mort în camera de cămin în care locuia. Marius Vasile Goraş, din Botoşani, era student la specializarea Calculatoare şi se pregătea de examenul de licenţă pe care urma să-l susţină în această vară. Moartea sa a produs un şoc printre studenţii şi profesorii USV, deşi acesta avea o serie de probleme de sănătate cunoscute.

Din ancheta derulată de poliţie rezultă că Marius, care urma un tratament pentru o formă de epilepsie de care suferea, s-a simţit rău încă de vinerea trecută. Fratele său a venit în camera din Căminul 2 în care acesta stătea şi a vrut să-l ducă la spital, însă tânărul a refuzat, spunând că îşi va reveni. Din păcate, nu a fost aşa. A doua zi, sâmbătă dimineaţă, Marius nu a mai răspuns la telefon, astfel că fratele său a venit din nou să vadă ce face. Marius a fost găsit în stare de inconştienţă, fiind chemată imediat o ambulanţă. Medicii au încercat manevre de resuscitare la faţa locului, însă, din păcate, ulterior nu au putut decât să constate decesul.

Din informaţiile pe care le avem, moartea tânărului s-a produs prin asfixie mecanică, după ce căile respiratorii i-au fost obturate de alimentele pe care le-a consumat, în mod aproape cert problemele apărând pe fondul bolii de care suferea acesta.

Profesorul universitar doctor inginer Gheorghe Pentiuc, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, a declarat că moartea lui Marius este o mare pierdere şi o tragedie. În cei patru ani de studiu, ca rezultate, tânărul a fost constant printre primii studenţi.

„Era un băiat foarte serios, care avea cunoştinţe solide şi în alte domenii decât cel pentru care se pregătea. Punea multe întrebări şi se făcea remarcat la cursuri. Din ce ştiu, din cauza bolii de care suferea a fost nevoit în trecut să-şi întrerupă studiile, însă apoi le-a reluat”, a declarat decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

Poliţiştii nu au deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă, întrucât în urma efectuării necropsiei nu au rezultat suspiciuni privind cauza decesului.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doliu la Universitatea Suceava, după ce un student în anul IV a murit în cămin.
 Vizualizări articol: 8651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Doliu la Universitatea Suceava, după ce un student în anul IV a murit în cămin1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei