Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 257 (5464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Respins

Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava nu a trecut de examenul pentru Direcţia Regională Antifraudă Fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, nu a reuşit să treacă de interviul susţinut săptămâna trecută pentru unul dintre cele 60 de posturi vacante în noua Direcţie Regională Antifraudă Fiscală Suceava. Ionuţ Vartic candidase pentru un post de grad profesional superior din cadrul unui serviciu de control antifraudă. Vartic trecuse de proba scrisă organizată pentru ocuparea acestui post, însă la interviul pe care l-a susţinut la Bucureşti în cursul săptămânii trecute a fost declarat respins. În aceste condiţii, fostul şef al Gărzii Financiare Suceava rămâne practic şomer, în condiţiile în care instituţia pe carte a condus-o în ultimii opt ani a fost desfiinţată începând cu data de 1 noiembrie 2013.

La ultima probă a concursului organizat pentru posturile vacante din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cea a interviului, au concurat 150 de persoane. 

Potrivit prevederilor legale în baza cărora s-a decis înființarea Direcţiilor Regionale Antifraudă Fiscală, instituţia din Suceava ar urma să aibă zece servicii de control antifraudă şi un serviciu de sinteză şi raportări. Momentan, la concursul care s-a încheiat au fost scoase la concurs 60 de posturi din cadrul a şapte servicii de control antifraudă şi din serviciul sinteză şi raportări. Toate cele 60 de posturi au fost ocupate în urma concursului. Pe lângă aceste posturi, în urma examinărilor au fost ocupate zece posturi din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor, acestea fiind în subordinea directă a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, dar repartizate instituţiei din Suceava.

Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava este condusă în momentul de faţă de către unul dintre foşii comisarii al Gărzii Financiare centrale, Cosmin Georgescu, care ocupă cu titlu interimar această funcţie. Teoretic, toţi cei care au reuşit să treacă de concursul pentru ocuparea posturilor disponibile în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală ar trebui să se prezinte deja la muncă, însă în momentul de faţă nu se cunoaște unde va fi sediul acestei noi instituţii. Cea mai probabilă locaţie ar fi în Şcheia, în clădirea în care a funcţionat Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Mai trebuie spus că noii inspectori antifraudă, cu excepţia celor din cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor, vor avea ca atribuţii realizarea de operaţiuni de control curent şi tematic, iar la orice acţiuni vor participa minim doi inspectori. De asemenea, inspectorii antifraudă vor purta în timpul serviciului uniformă, însemne distinctive, ecusoane, şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare. În baza Hotărârii de Guvern pentru organizarea ANAF, fiecare inspector antifraudă va primi câte un pistol cu un încărcător, dar şi câte un spray paralizant. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava nu a trecut de examenul pentru Direcţia Regională Antifraudă Fiscală.
 Vizualizări articol: 5510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Fostul şef al Gărzii Financiare Suceava nu a trecut de examenul pentru Direcţia Regională Antifraudă Fiscală3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cusuta cu ata alba trimis de
( 4 nov 2013, 13:12:24
...aceasta actiune de picare a domnului Vartic la examen; haida-de, opt ani e bun de sef al Garzii, are si rezultate iar acum, dintr-o data, nu mai poate...vorbi!?! Pe cine o fi deranjat dl Vartic?
2.   Comentariu trimis de
( 4 nov 2013, 14:23:00
Cred c-ar trebui dotati obligatoriu si cu o geanta de carat spaga, ati uitat cel mai important lucru, din accesoriile obligatorii tinutei de comisar.
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 4 nov 2013, 15:36:51
E o logica in ceea ce spui, dar o alta varianat ar fi ca au aflat cei de la ANAF cum ca exista o firma de contabilitate de care nevasta nu e straina. Cica e chiar a ei si cica erau baietii protejati si chiar racolati de garda.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei