Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 199 (5406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

Tâlharul care ataca femeile în stradă, prins după mobilizarea, la filaj, a zeci de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Poliţiştii au reuşit să pună mâna pe individul care ataca femei pe străzile municipiului Suceava şi le smulgea lănţişoarele de aur de la gât. Reţinerea suspectului a fost o operaţiune cât se poate de complexă, timp de două zile zeci de poliţişti din Suceava şi Gura Humorului, o parte îmbrăcaţi în civil, fiind mobilizaţi în activităţi de filaj pentru a reuşi să-l prindă pe individul despre care aveau deja o serie de date.

Poliţiştii i-au probat acestuia doar faptele petrecute în cartierul Burdujeni, două tâlhării şi o tentativă de tâlhărie, nefiind deloc exclus să mai fie încă un autor.

 

A atacat o femeie pe strada Tineretului din Burdujeni, unde doi poliţişti efectuau activităţi de filaj

Ionuţ Mazarache, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în comuna Hânţeşti, a fost reţinut luni după-amiază, la scurt timp după ce a încercat să tâlhărească o femeie. 

Conform anchetei poliţiei, luni, în jurul orei 14.00, o femeie în vârstă de 51 de ani, care se deplasa pe strada Tineretului din cartierul Burdujeni al municipiul Suceava, a fost atacată de Ionuţ Mazarache. Femeia a fost trântită la pământ şi s-a luptat cu agresorul, care nu a reuşit să-i fure bijuteria de la gât. Cei doi poliţişti care erau în zonă tocmai pentru a-l prinde pe tâlhar au ajuns în scurt timp la faţa locului, iar câteva minute mai târziu tânărul a fost prins, fiind recunoscut de victimă.

Anterior, în intervalul 19-25 august, alte patru femei au fost tâlhărite cu acelaşi mod de operare. Una pe strada Mărăşeşti, una pe strada Mihai Viteazu şi două pe strada Amurgului din Burdujeni. Alte patru fapte după acelaşi tipar au mai fost comise în municipiul Suceava în lunile iunie şi iulie.

 

Arestat preventiv pentru tâlhărie în formă continuată

După ce suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava l-a prezentat pe acesta instanţei, Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

După cum a precizat procurorul Bogdan Apetroae, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, suspectul a fost pus sub acuzare pentru o tâlhărie comisă pe 21 august, pe strada Amurgului, când o femeie în vârstă de 55 de ani a fost atacată şi lăsată fără un lăţişor de aur în valoare de 1.000 de lei, după care, pe 22 august, tot pe strada Amurgului, a urmat o altă faptă, victima având 51 de ani. A treia faptă este cea de acum două zile, în urma căreia suspectul a fost prins.

Cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie în formă continuată, Ionuţ Mazarache a fost arestat preventiv, ieri, de Judecătoria Suceava, pentru o perioadă de 29 de zile. 

 

„Timp de două zile s-a acţionat în permanenţă în teren în baza unor analize de risc cu toate efectivele disponibile”

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că prinderea tânărului din Hânţeşti a venit după două zile de mobilizare generală din partea colegilor.

„Sub directa coordonare a şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava s-a dispus constituirea unui grup de lucru care să reacţioneze rapid şi să gestioneze această problematică. Timp de două zile s-a acţionat în permanenţă în teren în baza unor analize de risc cu toate efectivele disponibile, structurile de poliţie judiciară fiind suplimentate cu poliţişti de ordine publică. Au fost constituite echipe de scotocire şi filaj, fiind intensificată munca informativă şi culegerea  de date. Au acţionat atât poliţişti în ţinuta de serviciu, cât şi poliţişti în ţinută civilă”, a declarat Ionuţ Epureanu. 

 

Pot apărea şi alte victime 

În condiţiile în care faptele de acest gen au fost în număr mare şi nu au fost comise, se pare, doar de tânărul din Hânţeşti, poliţiştii au recomandat în continuare prudenţă. Cel mai important este ca sucevencele să nu poarte bunuri de valoare la vedere atunci când se deplasează singure, prin locuri puţin circulate şi la ore târzii.  

„Persoanele atacate au în jur de 50 de ani şi se deplasau singure, prin zone neiluminate, situate între blocuri, prevăzute cu mai multe căi de acces, astfel încât autorul să îşi poată asigura plecarea cât mai uşor. În toate cazurile autorul a acţionat prin spatele victimelor, cu rapiditate, bazându-se pe luarea prin surprindere a persoanei şi pe sentimentul de teamă pe care i l-a indus”, au precizat poliţiştii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlharul care ataca femeile în stradă, prins după mobilizarea, la filaj, a zeci de poliţişti.
 Vizualizări articol: 5626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Tâlharul care ataca femeile în stradă, prins după mobilizarea, la filaj, a zeci de poliţişti5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei