Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În pericol

Elevă în vârstă de 17 ani, consiliată psihologic şi ascunsă de ochii presupusului iubit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 17 ani, elevă la un liceu sucevean, se află într-un program de consiliere psihologică, după ce a fost dată dispărută de tatăl ei, pe 22 iunie, şi recuperată de poliţişti din casa presupusului iubit de etnie romă. Eleva se află acum într-un loc ştiut doar de Protecţia Copilului Suceava şi de tatăl ei, pentru ca tânărul de 20 de ani să nu o găsească.

Din datele pe care le avem de la reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava rezultă că eleva este singurul copil al familiei, mama ei fiind plecată la muncă în străinătate, minora locuind cu tatăl ei. „Se pare că minora a fost ademenită, poate şi speriată de acel individ rom, în vârstă de 20 de ani, pentru că altfel nu se explică de ce a fugit de-acasă, fără să lase nici un mesaj tatălui ei. Între ea şi tatăl ei, din ce am aflat noi, nu erau conflicte, iar fata avea o situaţie bună la învăţătură. Acesta a anunţat imediat poliţia de dispariţia fiicei lui şi a fost găsită la acest individ, care nu prezenta nici o garanţie pentru fată”, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc.

Decizia pe care au luat-o reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava de a o ascunde pe minoră, pentru a nu putea fi găsită de tânărul de care tânăra crede că este îndrăgostită, a fost una de prevenţie, pentru a nu se întâmpla vreun incident nedorit.

 

Posibilă victimă a traficului de persoane

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava ne-au explicat că tânăra, care nu este de etnie romă, dacă nu ar fi fost găsită foarte repede de poliţie, la cererea familiei, ar fi putut deveni victima traficului de persoane. De obicei, victimele sunt racolate cu predilecţie din rândul elevelor, fiind, ulterior, supuse unor tratamente înjositoare şi exploatate în regim de sclavie. În majoritatea cazurilor, fetele sunt forţate să accepte exploatarea sexuală, dar şi alte forme de servitute.

Psihologii le avertizează pe tinere să fie foarte atente atunci când li se fac promisiuni, li se propun tot felul de oportunităţi din partea celor care le racolează şi le ademenesc să fugă cu ei în locuri care le sunt străine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă în vârstă de 17 ani, consiliată psihologic şi ascunsă de ochii presupusului iubit.
 Vizualizări articol: 3624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Elevă în vârstă de 17 ani, consiliată psihologic şi ascunsă de ochii presupusului iubit4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 iul 2013, 17:09:50
Care etnie rom? Astia sint TIGANI . LA castrat cu ei caci sint prea multi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei