Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 123 (5330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scene de groază

Fetiţă găsită cu gâtul tăiat în pădure, acoperită cu vegetaţie, după ce a fost legată de un copac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scene de groază ieri după-amiază în pădurea de pe raza localităţii Clit, comuna Arbore, acolo unde, într-o râpă, la aproximativ doi kilometri de drumul principal, a fost găsit cadavrul unei adolescente în vârstă de 14 ani, Alexandra Elena Berejanschi, care era dispărută de la domiciliu de aproximativ două săptămâni.

Minora avea gâtul tăiat, trupul neînsufleţit era acoperit cu vegetaţie şi crengi, iar pe corpul victimei s-au găsit urme de sfoară de rafie. Aceeaşi sfoară a fost găsită şi pe trunchiul unui copac din apropiere, ceea ce duce la o ipoteză înfiorătoare: minora a fost legată de acel copac înainte de a-şi găsi sfârşitul în chinuri.

La faţa locului au ajuns ofiţeri ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului pe lângă Tribunalul Suceava.

De asemenea, în zonă a fost chemat  şi un medic de la Serviciul de Medicină Legală, pentru a examina cadavrul.

Concluziile sunt terifiante: adolescenta a fost omorâtă cu sălbăticie. Anchetatorii nu exclud nici varianta ca fetiţa să fi fost violată, însă acest lucru urmează să fie stabilit în urma necropsiei.

 

A plecat la şcoală şi nu s-a mai întors

Alexandra Elena Berejanschi a dispărut pe data de 17 mai. Minora a plecat la şcoală şi nu s-a mai întors, iar părinţii disperaţi au cerut ajutorul poliţiei. În  speranţa că se va găsi o persoană care să ştie unde se află adolescenta, poliţiştii au trimis fotografia şi datele minorei mass-media.

La data plecării de la domiciliu, minora era îmbrăcată cu blugi de culoare albastră, maiou cu dungi, în culorile verde şi alb, pulover de culoare albă şi purta încălţăminte sport, de culoare neagră.

Alexandra Elena avea între înălţimea între 1,65-1,70 metri, constituţie atletică, 65 de kilograme greutate, păr blond, ten alb, ochi căprui.

 

Alexandra, căutată prin intermediul reţelei Facebook, dar şi prin pădure cu câini special antrenaţi

Pentru găsirea Alexandrei au fost organizate misiuni de căutare, iar poliţiştii au folosit chiar câini special antrenaţi pentru găsirea minorei.

Pe reţeaua de socializare Facebook circulă şi acum o fotografie a victimei, cu mesajul: „O minoră în vârstă de 14 ani, din comuna Arbore, pe nume Berejanschi Alexandra Elena, a dispărut de acasă de o săptămână (n.r.-la data editării respectivei fotografii). În cazul în care deţineţi date cu privire la persoana în cauză, vă rugăm să apelaţi Poliţia la 112”.

Dispariţia Alexandrei Berejanschi i-a pus pe jar pe poliţişti, care se pare că aveau ceva bănuieli că s-ar fi petrecut ceva rău cu adolescenta.

Ca niciodată, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au insistat la colegii lor de la Biroul de Presă să mai trimită odată către mass-media e-mail-ul cu dispariţia minorei din Arbore şi datele ei de identificare.

 

Suspectul principal i-a dus pe poliţişti în locul în care şi-a ascuns victima

Aseară, la ora închiderii ediţiei, anchetatorii aveau deja un principal suspect, Dan Vasile Berejanschi, în vârstă de 19 de ani, care este văr drept cu adolescenta în vârstă de 14 ani, taţii celor doi fiind fraţi.

Din datele pe care le deţinem, suspectul ar fi fost cel care i-a dus pe poliţişti la locul în care a ascuns cadavrul minorei.

Tânărul urmează să fie reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Dan Vasile Berejanschi va fi acuzat de omor calificat asupra unei rude, faptă pedepsită cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

 

Alexandra se întoarce acasă. Într-un sicriu.

Părinţii Alexandrei erau şocaţi de vestea că Alexandra lor nu mai este. Au acasă încă doi copii, un băiat de şapte ani şi o fetiţă de şase ani, şi nu au puterea, nici cuvintele să le spună că surioara lor se va întoarce într-un sicriu şi că vor trebuie să-şi ia adio de la ea pentru totdeauna.

Rudele adolescentei nu îşi puteau explica cum de verişorul minorei a putut comite o asemenea faptă terifiantă. “Venea aproape zilnic pe la ei acasă, vorbea cu fata, se înţelegeau”, mărturiseşte o persoană din familia Berejanschi.

Rudele povestesc că la câteva zilei de la dispariţia fetei, Dan Vasile Berejanschi a plecat din ţară, lucru care a atras primele suspiciuni asupra acestuia. Oamenii ştiu că tânărul de 19 ani a plecat în Germania ori în Polonia.

Cert e că miercuri l-au văzut din nou prin sat şi la scurt timp a fost înhăţat de poliţie.

Se zvoneşte prin sat că suspectul a fost prins de poliţişti după ce ar fi folosit telefonul mobil al victimei.

Din câte se pare, oribila crimă a fost comisă chiar în seara dispariţiei sau imediat în zilele următoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţă găsită cu gâtul tăiat în pădure, acoperită cu vegetaţie, după ce a fost legată de un copac.
 Vizualizări articol: 11569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Fetiţă găsită cu gâtul tăiat în pădure, acoperită cu vegetaţie, după ce a fost legată de un copac4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Terifiant trimis de
(31 mai 2013, 13:54:11
Daca ar exista pedeapsa cu moartea nu s-ar mai intampla asemenea grozavii.Drepturile omului......??!! dar fata asta nu avea dreptul sa traiasca?
2.   Comentariu trimis de
(31 mai 2013, 15:03:21
Subscriu-pedeapsa cu moartea e prea putin ptr. asemenea monstri, prima data castrat si apoi scaun electric!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei