Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 40 (5247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mediere

Conflict în interiorul Obştii Vicovu de Jos, stins de Prefectură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prefectura judeţului Suceava a reuşit să stingă un conflict în interiorul Obştii Composesorat Vicovu de Jos, conflict care a perturbat în ultimii ani ordinea şi liniştea publică în zonă. Potrivit prefectului Florin Sinescu, conflictul a fost generat de neînţelegerile care au apărut la stabilirea conducerii obştii care administrează o suprafaţă de 308 hectare de pădure ce aparţine celor 473 de membri ai săi. S-a ajuns ca obştea să aibă trei preşedinţi, unii stabiliţi prin alegeri la care au participat foarte puţini membri, alţii prin decizia instanţei de judecată. Prefectul susţine că s-a ajuns ca la un moment dat în instanţă să fie în jur de 30 de procese între membrii obştii. Conflictul a fost stins duminică, 17 februarie, când Obştea Vicovu de Jos şi-a ales un preşedinte reprezentativ în persoana lui Vasile Chifan. La alegerile care s-au desfăşurat în prezenţa reprezentantului Prefecturii au participat peste 300 de membri. Aceştia şi-au mai ales noul Consiliu de Administraţie şi Comisia de cenzori. „Sper ca odată cu alegerile care au fost organizate dumunică la Vicovu de Jos conflictul care există să fie stins, astfel încât obştea urmează să-şi adopte un statut propriu şi exploatarea masei lemnoase de pe cele peste 300 de hectare să se facă în limitele legii. Sper ca toţi membrii obştii să fie mulţumiţi de modul de administrare a acestei bogăţii pe care o au în comun cele peste 400 de persoane”, a declarat Sinescu. Florin Sinescu a ţinut să sublineze că Prefectura s-a implicat în soluţionarea acestui conflict la solicitarea membrilor Obştii Vicovu de Jos. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conflict în interiorul Obştii Vicovu de Jos, stins de Prefectură.
 Vizualizări articol: 1538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conflict în interiorul Obştii Vicovu de Jos, stins de Prefectură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei