Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sex pe bani în Rădăuţi

Elevă obligată să se prostitueze, pentru a-şi achita datoria făcută cu cheltuielile la internatul liceului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă în vârstă de 17 ani a fost exploatată sexual luni în şir pe raza municipiului Rădăţi, fiind obligată să facă sex pe bani în contul unei datorii pe care o avea faţă de un individ care i-a împrumutat 1.000 de lei pentru a-şi plăti datoriile la internatul liceului la care învăţa.

Minora, care provine dintr-o familie dezorganizată, a trecut prin experienţe traumatizante, fiind sechestrată şi agresată fizic.  Avea 15-20 de clienţi pe zi, iar toţi banii îi erau luaţi de proxeneţi.

Aceasta este povestea unui cutremurător caz investigat de ofiţerii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Aşa cum vă informam în exclusivitate în ediţia de ieri, mai multe persoane au fost săltate joi de poliţişti BCCO şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi aduşi la audieri la sediul DIICOT Suceava.

Audierile s-au terminat târziu în noapte, trei tineri fiind puşi oficial sub acuzare: Viorel Alexandru Nechita (24 de ani), din comuna botoşăneană Cristeşti, Ionel Calancea (21 de ani), zis „Budău”, din oraşul Vicovu de Sus, şi Bogdan Crihan (21 de  ani), tot din comuna Cristeşti.

Primii doi au fost duşi vineri în faţa instanţelor de judecată şi arestaţi preventiv, iar faţă de cel de-al treilea s-a dispus măsura preventivă a obligativității de a nu părăsi țara.

 

15 clienţi în seara în care a început să se prostitueze. 100 de lei, partida de jumătate de oră

Minora prostituată a fost audiată ore în şir de procurorii DIICOT Suceava, iar adolescenta a povestit cum l-a cunoscut pe Viorel Alexandru Nechita, după ce a intrat la liceu, la Dorohoi.

Cei doi s-au împrietenit, iar la un moment dat, Nechita s-a oferit să-i dea suma de 1.000 de lei, pentru a-şi plăti datoriile pe care le făcuse la internatul şcolii.

Iniţial, povesteşte victima, tânărul de 24 de ani i-a spus că nu trebuie să-i dea banii înapoi, însă, după aproape o săptămână, i-a cerut să-i restituie banii.

Cum minora nu avea de unde să scoată 1.000 de lei, Nechita ar fi ameninţat-o că o duce „la produs” la Botoşani, iar după ceve vreme chiar a lovit-o cu maşina, aruncând-o într-un şanţ.

Aflând că are de-a face cu un individ violent, victima a acceptat până la urmă propunerea acestuia de a întreţine relaţii contra cost cu diferite persoane pentru a-şi plăti datoria.

Se întâmpla în vara anului trecut şi chiar din ziua în care a acceptat acea propunere, a fost dusă într-o garsonieră a unui amic de-al lui Nechita, şi chiar din acea seară a avut primii clienţi. A avut 15 clienţi, de la care suspectul ar fi încasat 100 de lei pentru un act sexual de 30 de minute şi 200 de lei pentru o partidă de o oră.

În săptămânile cât s-a prostituat în Botoşani, de altfel, minora povesteşte că a avut zi de zi în jur de 15-20 de clienţi, iar banii erau împărţiţi între proprietarul garsonierei şi Viorel Alexandru Nechita.

Victima a mărturisit la audieri că nu era lăsată să iasă din acea garsonieră, iar de fiecare dată când proprietarul pleca de acasă, acesta încuia uşa după el.

 După o vreme, a fost scoasă din garsonieră şi trimisă să facă sex pe bani la hoteluri, pensiuni ori la locuinţele clienţilor.

În poveste apare şi numele unui alt suspect, Bogdan Crihan, cel care, susţin anchetatorii, o transporta cu maşina la fiecare adresă la care adolescenta urma să facă sex pe bani.

De mai multe ori, povesteşte victima, Viorel Alexandru Nechita o ameninţa că o vinde cu 2.000-3.000 de euro unui proxenet care o va duce „la produs” în Italia.

 

I-a cerut să consume etnobotanice, să reziste la cât mai mulţi clienţi

În septembrie 2012, minora a fost dusă de Nechita la Rădăuţi, într-o garsonieră a unui amic de-al său, de pe aleea Grânelor.

Aici, la solicitarea lui  Viorel Alexandru Nechita, a început să consume etnobotanice, pentru a putea rezista trează perioade mai mari de timp şi a întreţine relaţii sexuale cu cât mai mulţi clienţi. Nu primea nici un leu, doar mâncare şi haine de schimb, iar periodic era agresată pentru că nu producea suficient pentru proxenetul ei.

Poate cel mai violent episod, reiese din declaraţiile minorei, a fost atunci când Nechita a agresat-o pe motiv că a plecat cu un client în afara oraşului.

„A agresat-o fizic timp de aproximativ trei ore, lovind-o cu palmele, cu mănuşa de box, a înţepat-o cu un cuţit în gât şi la nivelul gambei drepte. De asemenea, a ars-o cu bricheta pe mâini şi pe picioare şi cu un aparat cu electroşocuri a electrocutat-o”, povesteşte unul dintre anchetatori.

Ulterior, minora prostituată a fost mutată apoi în două pensiuni, iar pe fir a intrat şi un alt amic de-al lui Nechita, Ionel Calancea, zis „Budău”.

La un moment dat, Nechita a plecat din Rădăuţi, iar minora a rămas pe mâna lui „Budău”.

Acesta o scotea el la produs, iar la un moment dat, văzând că se câştigă foarte bine din această activitate (1.500-3.000 de lei pe zi), ”Budău” i-a spus minorei să-l sune pe Nechita şi să-i spună că s-a îndrăgostit de tânărul din Vicovu de Sus şi că nu mai vrea să se prostitueze.

Botoşăneanul a acceptat, cu condiția ca cei doi să-i trimită prin intermediul lui  Bogdan Crihan câte 1.000 de lei în fiecare săptămână.

La scurt timp, însă, şi-a dat seama că a fost minţit şi că în realitate minora se prostituează în continuare, iar toţi banii sunt încasaţi de amicul său, cu care de altfel s-a şi certat.

Nechita i-a cerut minorei să plece de la „Budău” şi să se mute la alte pensiuni, iar toţi banii să îi trimită lui prin intermediul lui Bogdan Crihan.

 

Scenariu de film. Victima, salvată de un client care s-a îndrăgostit de ea

Anchetatorii explică că Alexandru Viorel Nechita îi impunea victimei tot felul de datorii pe care le-ar avea faţă de el, ultima fiind de 2.000 de euro, datorie al cărei termen de achitare era până de Crăciun.

Victima a reuşit să-i trimită doar 1.000 de euro prin acelaşi Bogdan Crihan.

Ca într-un scenariu de film, minora a fost salvată din tot acest calvar chiar de către unul dintre clienţii care au plătit să facă sex cu ea.

Aceasta a aflat povestea tristă a fetei şi i-a propus să se mute la el, oferindu-i protecţie. Cei doi au o relaţie, iar victima se află şi în prezent la locuinţa fostului ei client. 

Între timp, au intrat pe fir şi ofiţerii BCCO Suceava, care au interceptat telefoanele suspecţilor, iar joi dimineaţă le-au pus cătuşele.

 

Riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare

Toţi cei trei tineri puşi sub acuzare neagă acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT, însă anchetatorii le-au arătat anchetatorilor mai multe transcrieri ale convorbirilor telefonice purtate între victimă şi suspecţi.

În cauză au fost audiaţi şi mai mulţi martori, majoritatea foşti clienţi ai prostituatei minore.

Nechita, Calancea şi Crihan sunt acuzaţi de trafic de persoane, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Nu este exclus ca în perioada următoare să fie alte persoane reţinute în acest dosar.

„Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participantilor”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă obligată să se prostitueze, pentru a-şi achita datoria făcută cu cheltuielile la internatul liceului.
 Vizualizări articol: 7854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 16 voturi
Elevă obligată să se prostitueze, pentru a-şi achita datoria făcută cu cheltuielile la internatul liceului4.3516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 ian 2013, 11:07:11
Fiindcă puţini oameni schimbă mulţi oameni în bine
Fiindcă duhurile dau năvală-n noua Biserică numită Mall
N-am băgat de seamă că Viaţa viaţă nu mai conţine
Iar reacţia la “bine”-i doar când portofelul nu e gol

Genocidului îi spunem Reformă, grotescul e show TV
Ne uităm chiorâş, printre dinţi, să nu ne vadă nimeni
Codul vestimentar potrivit e “prejudecata” , oare de ce ?
De ce Viaţa-i doar o fraudă validată de moarte ? .eh,cum de ce ?!
Fiindcă avem 2 feţe şi niciun obraz , băi oameni !!!

Nu eşti tolerant cu străinul deşi, uneori, şi tu eşti străin
Ai vrea să ţi se dea , şi, tare-ai vrea să nu dai niciodată
Ai vrea, mocârţane, să fii important “pe” buletin
Iar persoana ta săblăznitoare să fie-ncontinuu iertată

Dar .. un compliment e pentru haină, nu om, ştii ?
Ştii, malonestule, că poţi face ( şi din greşeală ) bine ?
Ştrangulat într-un regres continuu poţi, maxim, să fii
În prezent şi-n viitor doar cu alţi proxeneţi .. ca tine

1.1  RE: * trimis de
(26 ian 2013, 11:09:28
Omule, FĂ BINE !!! şi tu, şi-ai tăi, şi-ai mei
Poate viitorul va fi altfel decât prezentul este
De ce frica a căpătat nuanţe moderne, cu “temei” ?
Oare nu fiindcă om pe om nu se mai “citeşte” ?
IAR MIZERIA ŞI CURATUL ‘N ACEEAŞI MONEDĂ SE PLĂTEŞTE ???

2.   ABCDAR trimis de
(26 ian 2013, 11:20:16
Ca bine mai zici ! ABCDAR
2.1  RE: ABCDAR trimis de
(26 ian 2013, 12:35:02
În viață trăim după niște” reguli”unele știute altele nu,de aceea se spune că roata se-nvârte.După ispășirea pedepselor cu închisoarea băieții s- ar putea să se căsătorească și la rândul lor să aibă și fete.Acum dacă te gândești la faptul ce au făcut ei,să se repete cu fetele lor.Atunci de-abia durerea de părinte o să-și spună cuvântul.
3.   SS 148 PONTINA trimis de
(26 ian 2013, 16:05:12
Ți-am răspuns,T_REX !Mergi la articol ! Fă și tu un pustiu de bine și ia în gazdă pe fetița asta.E aur curat !
3.1  RE: SS 148 PONTINA trimis de
(27 ian 2013, 17:27:27
Situația-i ”nașpa”,nu este vorba de luat în gazdă ci de: relație cu o minoră,lipsire de libertate,prostituție consum de droguri,viol etc. etc.toate astea o să aibă o finalizare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei