Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Din lac în puţ

Ilegalităţi pe bandă rulantă la pârtia de sanie de stradă din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pârtia de sanie de stradă din parcul Staţiunii din Vatra Dornei se transformă într-un şir nesfârşit de ilegalităţi. Chiar dacă lucrările au fost sistate ca urmare a lipsei autorizaţiei de construcţie, nimeni nu a ţinut cont de acest lucru. În bătaie de joc faţă de lege, chiar în văzul tuturor, lucrările au continuat. Doar prezenţa unui fotograf a fost un eveniment total neplăcut, iar muncitorii care se aflau pe „şantier” au fugit prin pădure abandonând utilajele. La faţa locului au fost chemaţi şi poliţiştii, sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112, care au constatat că s-au executat lucrări. Cazul a ajuns şi la urechile reprezentanţilor Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, care au concluzionat că, într-adevăr, s-a lucrat fără drept la pârtia de sanie de stradă din Vatra Dornei.

Toate aceste date vor fi conexate la dosarul întocmit în urmă cu câteva săptămâni, în baza plângerii depusă de Liviu Cepoi, fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport din România şi fost mare campion la sanie.

Una dintre aceste plângeri a ajuns şi la Prefectura Suceava, care nu a făcut altceva decât să confirme că lucrările la pârtia de sanie de stradă din Vatra Dornei se execută în afara cadrului legal.

„Instituţia Prefectului judeţului Suceava a transmis Consiliului Local al Municipiului Vatra Dornei necesitatea reanalizării HCL nr. 111 din 28 septembrie 2012 motivat de faptul că Statul Român este proprietarul suprafeţei respective şi nu municipiul Vatra Dornei”, se arată în adresa Prefecturii Suceava. Cu alte cuvinte, consilierii locali din Vatra Dornei au votat transmiterea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 0,94 hectare de teren din Parcul Staţiunii către Clubul Sporturilor de Iarnă fără a avea dreptul s-o facă. Este o situaţie jenantă pentru o Primărie, mai ales una de talia celei din Vatra Dornei, care nu ştia că respectivul teren nu-i aparţine, ci se află în proprietatea statului român, iar pentru a-l avea în custodie este nevoie de o Hotărâre de Guvern.

Este de neimaginat cum primarul Ilie Boncheş tolerează asemenea abateri flagrante de la litera legii şi cum toată lumea ridică din umeri când se pune în dezbatere acest subiect.

 

Care a fost justificarea pentru transmiterea terenului în administrarea CSI Vatra Dornei

Decizia de transmitere a dreptului de administrare a unei suprafeţe de teren de 0,94 hectare din Parcul Staţiunii din domeniul public al Primăriei Vatra Dornei către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, prin Clubul Sporturilor de Iarnă (CSI) în vederea construcţiei pârtiei de sanie de stradă, a fost luată în şedinţa de Consiliu Local din 28 septembrie 2012.

Pretextul acestui transfer a fost o decizie a Congresului Federaţiei Internaţionale de Sanie din 15-16 iunie 2012, care a avut loc la Riga, în Letonia. Aici s-ar fi ajuns la un acord ca pe 1-4 martie 2013 să se deruleze o etapă de Cupă a Europei pentru sportivii de la sanie pe pârtie naturală, mai cunoscută sub numele de sanie de stradă, pentru ca în 2014 să aibă loc Campionatul Mondial de Juniori.

Ceea ce au omis să spună cei implicaţi în acest proiect este faptul că aceste două competiţii internaţionale au fost acceptate pentru derulare la Cârlibaba şi nu la Vatra Dornei.

Primarul din Cârlibaba, Gabriel Danciu, a trimis o adresă la Primăria Vatra Dornei, prin care oferă toate detaliile în acest sens.

„Având în vedere că la Vatra Dornei există un potenţial în sporturile de iarnă, respectiv sanie, probă olimpică, pentru a nu crea concurenţă între cele două localităţi, am decis a ne pregăti într-o ramură nouă, sanie de stradă (pe pârtie naturală), implicându-ne cu investiţii de 2 miliarde de lei vechi şi imobilizând un teren de 7 hectare. Precizăm că toate aceste investiţii le-am realizat din 2010, cu ajutorul Federaţiei de Bob şi Sanie şi ANST. Menţionăm că până în prezent la Cârlibaba s-au organizat două ediţii a Campionatului Naţional de Sanie de Stradă, lucru devenit deja tradiţie, fapt demonstrat prin introducerea în Calendarul Competiţional Internaţional a celor două concursuri (n.r. – etapa de Cupa Europei din 2013 şi Campionatul Mondial de Juniori din 2014)”, se arată în adresa trimisă de primarul Gabriel Danciu către administraţia din Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilegalităţi pe bandă rulantă la pârtia de sanie de stradă din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 15 voturi
Ilegalităţi pe bandă rulantă la pârtia de sanie de stradă din Vatra Dornei4.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei