Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2012 - Anul XVII, nr. 182 (5087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Haos

Şoferii, ghidaţi de indicatoare să circule pe contrasens, în plin centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Culmea penibilului în ceea ce priveşte semnalizarea rutieră a fost atinsă în plin centrul municipiului Suceava, la recent amenajatul sens giratoriu de pe strada Nicolae Bălcescu, în faţa Casei de Cultură, unde trei indicatoare rutiere de ocolire îi ghidează pe şoferi să circule pe sens opus. Nu este o glumă, iar situaţia a fost adusă la cunoştinţă autorităţilor de reporterii Monitorului de Suceava, fără ca în prealabil să se sesizeze cineva.

Cele trei indicatoare albastre cu două săgeţi albe, una spre stânga şi una spre dreapta, apar în Codul Rutier sub denumirea de „indicatoare rutiere de ocolire”, avertizând şoferii că au în faţă un scuar.

Un şofer care se deplasează, de exemplu, dinspre Cinema „Modern” spre staţia din Centru intră în sens giratoriu, iar la ieşire are în faţă indicator de ocolire prin dreapta sau prin stânga. Dacă şoferul ocoleşte prin stânga intră direct pe sens opus, mai ales o persoană din afara oraşului căzând uşor în capcană şi crezând că are în faţă un dublu sens unic. Situaţia este valabilă şi pentru cei care se deplasează în sens invers, de la Casa de Cultură spre Cinema „Modern” ori pentru cei care virează în sens giratoriu, spre Hanul Domnesc.

Unii şoferi s-au amuzat la vederea indicatoarelor.

„Sunt foarte interesante, gândite de nişte minţi luminate probabil. Noi, şoferii, nu putem să ne punem împotriva celor care au minţile mult mai luminate, deci acolo sunt nişte oameni care au gândit semnele. Nu sunt singurele indicatoare puse aiurea, pe altele le-au agăţat în copaci şi trebuie să le respecţi”, ne-a declarat Iulian, şofer de taxi. 

Alţii erau mai degrabă resemnaţi: „Nu e normal într-un oraş ca Suceava. Probabil primăria răspunde şi cred că nu s-a dat importanţă la această problemă. Aşa e la noi”.

 

Poliţiştii rutieri au confirmat eroarea. Responsabilii din primărie, aşteptaţi să remedieze problema 

Pentru a ne lămuri în privinţa acestor indicatoare i-am contactat pe reprezentanţii Poliţiei Rutiere. 

Inspectorul Daniel Şincari, de la Biroul Rutier Suceava, a constatat la faţa locului că indicatoarele rutiere de ocolire sunt dispuse total greşit.

De amplasarea indicatoarelor răspunde direct administratorul drumului, în speţă Primăria municipiului Suceava.

Contactat telefonic, Ştefan Vasincu, şeful Serviciului Administrare Străzi şi Sistematizare Rutieră din cadrul Primăriei Suceava, a spus că „este posibil” ca indicatoarele să fie dispuse greşit, iar eroarea va fi îndreptată cât mai curând.

Conform legislaţiei în vigoare, Poliţia Rutieră poate amenda administratorul drumului pentru semnalizare greşită, un astfel de indicator putând duce la producerea unor accidente.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii, ghidaţi de indicatoare să circule pe contrasens, în plin centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Şoferii, ghidaţi de indicatoare să circule pe contrasens, în plin centrul Sucevei5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Valimar trimis de
( 7 aug 2012, 12:39:06
Domnu" Vasincu, ca mata esti sofer vechi si foarte bun, cum naiba de ti-a scapat tocmai lu" matale o asa chestie?Fa bine si pune mana pe chitantier si trage-ti o amenda babana ca altadata sa fii mult mai vigilent!
2.   Comentariu trimis de
( 7 aug 2012, 16:23:11
asta-i maxima prostiei cine-l sanctioneaza pe asta totul e posibil ca si cum ar fi normal sa fi fost amplasate gresit halal asta inseamna responsabilitate in serviciu oricum asta traieste pe spinarea noastra ca doar noi il platim

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei