Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 iul 2012 - Anul XVII, nr. 169 (5074)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Religie

Slujba de Sf. Ilie de la Mănăstirea Piatra Tăieturii, oficiată de ÎPS Pimen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de credincioşi au participat pe 20 iulie la slujba de Sf. Ilie, de la Mănăstirea Piatra Tăieturii. Sf. Liturghie a fost oficiată de un sobor format din 20 de preoţi din Bazinul Dornelor, dar şi din Ucraina, avându-l în frunte pe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Deşi drumul până la mănăstire este destul de greoi şi poate fi parcurs în întregime doar cu maşini puternice, aceasta fiind amplasată la o altitudine de 1.700 de metri, oamenii nu au renunţat nici în acest an şi au venit cu mic cu mare în acest loc binecuvântat de Dumnezeu. Pelerinii găsesc la capătul drumului liniştea de care au nevoie, iar stareţul sfântului lăcaş, părintele Antonie Brehuescu, îi întâmpină de fiecare dată pe oameni cu zâmbet şi binecuvântare.

Aşa s-a întâmplat şi de Sf. Ilie, când în curtea mănăstirii, credincioşii s-au adunat în jurul foişorului în care a fost oficiată slujba închinată Sf. Prooroc Ilie, paraclisul mănăstirii având hramul în această zi. Din soborul de preoţi au făcut parte şi şapte preoţi din Ucraina, Raionul Storojineţ, care au spus că “au vrut să fie alături de fraţii din Sudul Bucovinei la ceas de sărbătoare”. Încântat de numărul mare de participanţi, ÎPS Pimen a ţinut să aducă în atenţia celor prezenţi activitatea pe care stareţul Antonie împreună cu vieţuitorii mănăstirii o desfăşoară aici, arătând că nu este uşor lucru să zideşti loc de rugăciune atât de departe, la aşa altitudine.

“Cu voia lui Dumnezeu, toate sunt posibile, iar credinţa îi învredniceşte pe oameni. Uitaţi-vă ce lucruri s-au făcut aici, cât beton s-a turnat, cât efort s-a depus pentru a aduce energia electrică aici, toate acestea însă au fost posibile cu sprijinul credincioşilor din Bazinul Dornelor, în special, dar şi de pretutindeni. Ei au fost cei care, material, financiar şi moral au susţinut lucrările de refacere şi reconstrucţie, în timp foarte scurt, a unei mănăstirii pe care regimul dictatorial o desfiinţase cu totul.”, a spus ÎPS Pimen.

 

Loc de pelerinaj pentru credincioşi şi un punct de atracţie pentru turişti

La rândul său stareţul mănăstirii, părintele Antonie, a mulţumit celor prezenţi pentru osteneala de a ajunge la sfântul lăcaş, după care i-a invitat la o agapă creştină în timpul căreia corul de la Dorohoi, cel care a dat şi răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii, diaconii veniţi din partea ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar şi credincioşii prezenţi au intonat cântece patriotice vechi, care au stârnit emoţie credincioşilor din Nordul şi Sudul Bucovinei.

Mănăstirea Piatra Tăieturii este un aşezământ monastic, un loc de pelerinaj pentru credincioşi şi un punct de atracţie pentru turişti în general pentru panorama pe care o oferă locul. De aici se arată toţi munţii Bucovinei, de la Rarău, la Călimani şi Rodnei.

Lângă mănăstire este o cruce înaltă, ridicată pe borna ce marca odinioară hotarul cu Imperiul Austro-Ungar, iar la poarta de jos a mănăstirii  este o troiţă  cu hramul "Sfântul Antonie cel Mare". În curtea mănăstirii este încorporată stânca din vârful Muntelui Piatra Tăieturii, de la care vine şi numele locului. La baza acestei stânci, care datorită poziţiei ei dominatoare a fost în vremea războiului cuib de mitralieră, este peştera care a fost pictată şi sfinţită tot cu hramul Sfântului Antonie cel Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Slujba de Sf. Ilie de la Mănăstirea Piatra Tăieturii, oficiată de ÎPS Pimen.
 Vizualizări articol: 2014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Slujba de Sf. Ilie de la Mănăstirea Piatra Tăieturii, oficiată de ÎPS Pimen5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Credinta trimis de
(23 iul 2012, 18:10:55
In fiecare an , la aceasta data , romanii se asteapta la ploile binefacatoare . Din pacate anul acesta din credinta sau nu tara noastra se confrunta cu cea mai mare seceta din 1962 incoace . Sute poate milioane de hectare insamantate nu vor mai da rod lucru ce va adanci si mai mult saracia romanului .In schimb, bunul Dumnezeu ne-a dat rauri suficiente care se scurg pe mii de km in marea cea sarata . Am inceput noi odata sa construim canale de irigatii unele chiar de mari proportii precum Canalul Siret Baragan dar l-am abandonat caci mai tentante sunt : piscinele ,salile de sport , telegondolele , piste de schii si mai cate altele . Se vorbeste de ceva vreme despre incalzirea globala pe care din pacate o simtim din plin dar degeaba nu ne invatam minte . Am imprumutat miliarde de euro cu care puteam reincepe lucrarile abandonate si reparate pe cele parasite . Daca nu ne vom trezi , vom devenii calicii Europei , cu tot pamantul nostru fertil !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei