Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2011 - Anul XVI, nr. 297 (4895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sistem bolnav

A violat un băieţel, a stat trei ani şi opt luni după gratii, i-au drumul şi a mai nenorocit un copil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un monstru care a violat în urmă cu mai mulţi ani un băieţel în vârstă de 12 ani, faptă pentru a stat în spatele gratiilor aproximativ trei ani şi opt luni, a recidivat zilele trecute. Lăsat în libertate, după ce a fost considerat un deţinut model, puşcăriaşul a mai nenorocit un copil, de data aceasta o fetiţă tot de 12 ani.

Şocantul caz petrecut în comuna Vatra Moldoviţei a fost prezentat în exclusivitate în ediţia de ieri a Monitorului, iar ieri după-amiază, violatorul, Petru Leonard Perdei (30 de ani), a fost arestat preventiv.

Povestea este cu atât mai şocantă cu cât există indicii că Petru Leonard Perdei a fost ajutat să o abuzeze sexual pe minoră chiar de către verişoara acesteia, concubina violatorului. Perdei şi concubina sa au împreună un bebeluş în vârstă de cinci săptămâni, acesta fiind de altfel şi pretextul pentru care au adus-o pe fetiţa în vârstă de 12 ani în casa lor. 

Concubina, Nicoleta Hasiuc, i-a cerut minorei să aibă grijă de bebeluş, cât este ea plecată la dispensarul din sat, să înregistreze copilul. Între timp, acasă, s-ar fi întors şi agresorul, care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a târât-o pe fetiţă în beciul casei şi a violat-o. Victima a fost scoasă din beci de către părinţii ei, care, îngrijoraţi că afară s-a înserat, iar fata lor nu a ajuns încă acasă, s-au dus să o caute.

Prins în fapt, Perdei, susţin surse judiciare, ar fi încercat să se împace cu părinţii victimei, însă, văzând că aceştia sunt hotărâţi să meargă la poliţie, a fugit de la domiciliu, ascunzându-se în pădurea de la marginea localităţii. A fost prins a doua zi după-amiază, de poliţiştii Secţiei Vama.

Perdei a fost încarcerat în arestul poliţiei pentru viol şi lipsire de liberate, iar concubina sa este cercetată pentru complicitate la aceste infracţiuni.

 

„Fata era dezbrăcată, doar cu o geacă pe ea”

Ecaterina Sauciuc, mama victimei, este convinsă că individul care i-a siluit fiica a fost ajutat să comită fapta de concubina lui, cea care îi este chiar rudă (nepoată).
Femeia spune că fiica ei i-a povestit că, după ce agresorul a târât-o în beci, Nicoleta Hasiuc i-ar fi aruncat acestuia o plapumă şi o sticlă de ulei, pe care să îl folosească ca lubrifiant.

„Am trimis prima oară băiatul să-o caute pe fată. Nicoleta i-a spus că a plecat de mult de la ei. Apoi a mers soţul. La fel, i-a spus că fetiţa a plecat de la ei. Am văzut că se întunecă şi am mers şi eu, şi soţul la ei. Am ascultat în ogradă şi am auzit-o pe ea vorbind cu el (n.r. - cu violatorul). <Petre, ieşi de acolo>. <Mai lasă-mă zece minute>, i-a răspuns el”, continuă să povestească mama victimei.

Ecaterina Sauciuc a intrat apoi în casă, cu soţul ei, a deschis uşa la beci şi l-a văzut pe violator: „După el era fata, dezbrăcată, doar cu o geacă pe ea. A ieşit plânsă toată”.

Medicii legişti au confirmat ulterior că fetiţa a fost violată.

 

Cine şi de ce i-a deschis celula violatorului de copii

Petru Leonard Perdei a fost arestat pe data de 3 mai 2006, după ce, în acelaşi an, pe 24 aprilie, a violat băieţelul familiei care îl găzduia. Culmea, concubina de acum a lui Perdei este chiar sora băieţelului violat în urmă cu cinci ani.

La acea vreme, povestesc procurorii, Perdei l-a luat pe băieţel în pădure, sub pretextul de a-i arăta ceva interesant, iar aici, într-o casă părăsită, l-a violat.

Ca şi în cazul de acum câteva zile, după comiterea faptei, violatorul a fugit în pădure, fiind prins abia după câteva zile.

Trimis în judecată pentru viol, Petru Leonard Perdei a fost condamnat în decembrie 2006 de către Tribunalul Suceava la şase ani de închisoare.

A fost eliberat condiţionat în ianuarie 2010, cu un rest de pedeapsă de 848 de zile. Perdei a stat după gratii pentru violul comis asupra băieţelului în vârstă de 12 ani doar trei ani şi opt luni, cu tot cu perioada în care a fost arestat preventiv. Motivul: a fost considerat un deţinut model, iar comisia de eliberări condiţionate a concluzionat că deţinutul se poate reintegra în societate.

  

Şi dezaxatul sexual care a atacat patru femei, iar pe două le-a violat şi omorât, a fost un „deţinut model”

Cazul „deţinutului model” Perdei, căruia autorităţile i-au deschis larg poarta de la penitenciar şi l-au lăsat să plece, nu este unul singular. Sunt sute de astfel de cazuri în fiecare an, iar legislaţia în privinţa eliberărilor condiţionate e una mult prea permisivă.

Un exemplu în acest sens este chiar cel al lui Nicolae Florentin Muscă (29 de ani), dezaxatul sexual care vara trecută a îngrozit un judeţ întreg, atacând patru femei într-un interval de câteva zile, două dintre victime fiind violate şi omorâte.

Muscă a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că, în 2005, a sechestrat şi violat o adolescentă în vârstă de 17 ani, într-un lan de porumb. Ar fi trebuit să iasă din închisoare pe 27 august 2011, însă în august 2009, după ce-a executat două treimi din pedeapsă, a formulat cerere de liberare condiţionată.

Potrivit legislaţiei, pot fi liberaţi condiţionat înainte de executarea în întregime a pedepselor cu închisoarea „condamnaţii care sunt stăruitori în muncă, disciplinaţi şi dau dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama de antecedentele lor penale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A violat un băieţel, a stat trei ani şi opt luni după gratii, i-au drumul şi a mai nenorocit un copil.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
A violat un băieţel, a stat trei ani şi opt luni după gratii, i-au drumul şi a mai nenorocit un copil4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 dec 2011, 11:12:50
Sper ca detinutii de la Botosani sa citeasca acest articol, sa se uite atenti la poza si sa-l faca mireasa lor ! Mireasa lor la bine si la rau !
2.   Legile-s prea blande! trimis de
(16 dec 2011, 11:58:38
Nu mi se pare corect ca un violator sa stea dupa gratii aceeasi perioada ca unul care-a furat. Al2011 fii sigur ca aia de la Bt abia asteapta sa le vina noua mireasa! Ma mir cum de-a scapat viu dupa prima fapta. Daca i-au placut prospaturile acum va vedea si el cum va fi prospatura pt altii.
3.   Judecatori incompetenti trimis de
(16 dec 2011, 12:29:57
3 ani pt un viol ????????mai ales k victima era si minora ??????klar e k acest om este bolnav, indiscutabil de a fi lasat vreodata in libertate.
4.   Mda.. trimis de
(16 dec 2011, 12:43:50
Nu e de mirare ca omul a facut ce ii place lui mai mult. Mie unul imi pare tare rau...si regret ca nu s-au asezat lucrurile in asa fel incat sa violeze copiii celor care au contribuit la eliberarea lui dupa numai 3 ani si ceva. Asta ar fi meritat! Justitia asta chiar e de cel mai mare rahat posibil. Pai imi vin in minte acu tipii care au facut trafic de droguri si au fost prinsi in parcare la mall. Nu vreau sa-i disculp, insa din ce tin minte, au luat cate 14-15 ani..parca si 18 ani. Pai ei n-au dat in cap la nimeni, nu esti obligat sa le cumperi drogurile si sa le folosesti. Da, merita pedepsiti, insa nu 14-15 ani. Iar dezaxatii astia sexuali, cum a fost si ala de a omorat 2 femei, sa stea doar 4 ani inchisi. Unde e logica?? Asa ca tot ce-mi doresc e ca urmatoarele victime ale violatorilor, pedofililor, sa fie copiii sau nepotii judecatorilor, politistilor, celor din comisia de evaluare a eliberarilor conditionate.
4.1  RE: Mda.. trimis de
(16 dec 2011, 12:46:58
Imi retrag acuzele din finalul comentariului la adresa politistilor. Ei si-au facut datoria si l-au prins. Nu e vina lor ca judecatorii sunt varza. Inca o data scuze...
5.   Justitia trimis de
(16 dec 2011, 13:39:46
Eu personal nu cred ca exista justie in lume !!!sunt deacord cu comentariu lui BOIKA.Domnilor judecatori chiar sunteti de strigat la cer!! poate or cade vreun copil,nevasta,nepot la unui parlametar ,senator,etc.pe mana unui dezaxat ca asta si atunci sa vedeti cum se aproba legea cu pedeapsa capitalaaaaaaa!!
5.1  RE: Justitia trimis de
(16 dec 2011, 21:22:35
Justitie nu exista in Romania cu siguranta!Pocurorii sunt prea ocupati cu alte afaceri decat cu meseria lor...asa ca dau si ei pedepse dupa cum le vine lor in ziua respectiva,fara a analiza delor real situatia!exact cum spunea si BOIKA,probabil celor cu droguri le-a dat atat de mult pt ce era ceva...nou!de pedofili e plina tara din pacate!sa fi fost in locul parintilor acelei fetite nu as fi apelalat decat a doua zi la politie!prima data l-as si castrat apoi i-as turna spirt pe...rana!si mi s-ar parea normal nici sa nu fiu tras la raspundere pt asta!idiotul,scursura...
6.   Hhh trimis de
(16 dec 2011, 15:22:41
mai aveti un glont pe teava??? la castrat cu el, il facem baietel cuminte!!!
7.   Dobitocul trimis de
(16 dec 2011, 17:29:40
cum am mai spus si alta data......Un druc de fier inrosit in foc si apoi bagat in fundul acestui nemernic....cam asa a simtit si bietul copil
Auzi 3 anii...poate acest nemernic se va gandi si la un procuror si "il va face" fericit.
Halal justitie!!!!!!!!!!!
8.   Comentariu trimis de
(16 dec 2011, 18:01:09
EUNUC DE FACUT MAI ALES CA E A DOUA OARA .
9.   Detinut model.. trimis de
(16 dec 2011, 18:50:49
vina o poarta cei care i-au dat caracterizarea de detinut model.asta se intampla in sistemul acesta politienesc,unde toti tractoristii de C.A.P.si mai nou ciobanii dau caracterizari societatii.
10.   Hm trimis de
(16 dec 2011, 21:05:21
Merita violat cu o sticla sparta ,la fiecare 2-3 zile.Lasi 1 zi 2 rana sa se mai potoleasca iar o portie de viol.Si e foarte indicat sa-i fie taiat cate 0.5 cm din penis pe zi ce trece,fara anestezie cu cutitul incet incet.Asa pedepse de s-ar aplica,cred ca s-ar reduce drastic numarul excitatilordevil
11.   DESI ARUNCATI CU NOROI IN EI...i trimis de
(16 dec 2011, 21:39:58
Desi aruncati cu noroi in politie, politistii sunt cei care l-au prins DIN NOU pe violator inainte sa mai comita mult mai multe violuri...CUM SUSTINETI VOI CA TREBUIE MAI PUTINI POLITISTI...da se va intampla acest lucru, insa intrebarea e CATE FETITE ERAU VIOLATE DACA ERAU MAI PUTINI POLITISTI care nu reuseau sa acopere situatia operativa....UNA DINTRE FETITE PUTEA FI A VOASTRA....ganditi....ADEVARAT VINOVATI SUNT JUDECATORIIIII....care lasa astfel de specimene sa iasa dupa 3 ani....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei