Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 aug 2011 - Anul XVI, nr. 191 (4789)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Probe distractive

Noaptea supravieţuitorilor în Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cât de rapid poţi alerga cu picioarele înfăşurate într-un sac de cânepă, cât de departe poţi arunca bolovanul, sau cât de bun eşti la tras cu arcul la ţintă?

Asta au aflat pe pielea lor cei 30 de participanţi ai concursului “Noaptea supravieţuitorilor în Cetate”, care a devenit o tradiţie, având loc la fiecare ediţie a Festivalului de Artă Medievală de la Suceava.

Cele 15 perechi, boieri şi domniţe, au fost nevoite să treacă prin mai multe probe, grele, dar şi distractive, precum cea de tras cu arcul la ţintă, trasul de sfoară, alergatul în saci de cânepă, aruncarea bolovanului, gătit fără ustensile (folosind doar cuţitul cavalerului), mimă şi bineînţeles dans medieval şi folclor.

Pentru cei mai mulţi dintre ei probele au fost inedite, pentru că nu mai trăseseră vreodată cu arcul, nu au alergat în saci sau nu au tras de frânghie din toate puterile, pentru a-i răsturna pe cei de la capătul opus, încât, atât pentru ei, cât şi pentru public, distracţia a fost maximă.

La proba de mimă, una din cele mai grele din concurs, concurenţii au trebuit să ghicească numele unor personaje istorice ce au influenţat Moldova.

De asemenea, domnii şi domniţele au trebuit să arate că au fost talentaţi şi la dansul medieval şi chiar dacă s-au cam fâstâcit, în schimb, au demonstrat că sunt maeştri la dansuri populare, horele şi sârbele încingându-se în Cetate în miez de noapte.

Premiul cel mare a fost o replică a sabiei domnitorului moldovean Ştefan cel Mare, aceasta fiind înmânată de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, câştigătorilor concursului, Mădălin Mereş, din Sibiu, şi Luiza Sidoriuc, din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea supravieţuitorilor în Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Noaptea supravieţuitorilor în Cetatea de Scaun a Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei