Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2011 - Anul XVI, nr. 140 (4738)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Tupeu maxim

A furat maşina poliţiei din garaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tupeul hoţilor nu mai cunoaşte limite. A demonstrat-o şi evenimentul din noaptea de marţi spre miercuri, când un bărbat a intrat în curtea Poliţiei Dorneşti, a deschis garajul şi a plecat cu maşina instituţiei. Senin, hoţul a declarat că dorea să ajungă acasă, în Ucraina, şi că nu ştie prea bine nici el cum a furat maşina, pentru că era prea beat. Acum, bărbatul care are cetăţenie dublă, româno-ucraineană, îşi va petrece mai mult timp la răcoare şi va avea timp să mediteze asupra faptei.


Furtul maşinii de poliţie a fost observat chiar de şeful de post din Dorneşti. Se întâmpla în jurul orei 3,30, iar alarma generală care s-a dat imediat a avut şi efecte. După aproximativ jumătate de oră, poliţiştii din Straja au observat maşina furată din curtea colegilor din Dorneşti şi i-au făcut semn şoferului să oprească. Bărbatul de la volan a ignorat însă aceste semnale şi şi-a continuat deplasarea. Urmărirea s-a încheiat după un kilometru, oamenii legii reuşind să-l blocheze pe hoţul tupeist. De altfel, când au deschis uşa maşinii furate, poliţiştii şi-au dat seama că hoţul era beat turtă.

Fără nici un fel de remuşcare, bărbatul şi-a declinat identitatea şi a recunoscut totul. Se numeşte Vitalii Teslevici, are 41 de ani, şi cetăţenie dublă, româno-ucraineană. Până acum câteva zile a fost la muncă în Franţa, ţară unde susţine că şi-a pierdut actele de identitate. Duminică s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi a încercat să meargă în Ucraina, acasă. Pentru că nu avea nici un act de identitate asupra sa, a fost returnat în România. Supărat că nu poate ajunge acasă, s-a întors la Dorneşti, acolo unde are domiciliul din România.

 

A băut toată ziua şi a întrebat unde-i Poliţia

Până să fure maşina poliţiei, Vitalii Teslevici şi-a petrecut ziua de marţi prin centrul comunei Dorneşti. Nu a făcut altceva decât să bea şi să discute cu sătenii, deşi aceştia nu-l cunoşteau.

„Dumnezeu ştie de unde a venit. A băut şi apoi s-a culcat în boscheţi, acolo în parc şi în şanţ”, a spus unul dintre localnicii din Dorneşti.

L-au confirmat imediat şi ceilalţi bărbaţi adunaţi în centrul comunei. „Era ieri dimineaţă aici şi tot întreba unde-i Poliţia. Se tot ducea în spate, la Poliţie, tot se ducea, iar venea, iar se ducea. Avea două beri în mână şi un pachet de ţigări şi a plecat spre Poliţie, dar nu a spus ce vrea”, a completat un alt sătean din Dorneşti.

 

„Singur nici eu nu-mi dau seama cum am furat maşina”

Fără să fie băgat în seamă prea mult, Vitalii Teslevici şi-a dus la îndeplinire gândurile. În miez de noapte a intrat în garajul din curtea Poliţiei, a pornit maşina şi dus a fost. Cum a fost posibil aşa ceva? Simplu, printr-o neglijenţă a poliţiştilor, aspect pe care şefii de la Suceava nu-l recunosc nici picaţi cu ceară. La întrebarea cum a plecat cu maşina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava s-a mărginit să declare: „cu chei potrivite”.

Dacă poliţiştii au evitat cât se poate de mult acest subiect, româno-ucraineanul Teslevici a povestit totul franc:

„Reporter: Ce voiaţi să faceţi cu maşina?

Vitalii Teslevici: Să merg acasă, la Cernăuţi.

R: Şi de ce tocmai cu maşina Poliţiei?

VT: ....

R: Cum aţi furat maşina?

VT: Singur nici eu nu-mi dau seama.

R: Dar chei de unde aţi avut?

VT: Erau în maşină”.

Bărbatul a precizat că dorea să ajungă lângă frontieră, iar de acolo să treacă ilegal în Ucraina printr-o zonă cunoscută ori să aştepte ziua de duminică pentru a trece liber, fără să-i controleze nimeni actele.

 

Cursa temerară a lui Vitalii: 71 de km

Plimbarea pe care Vitalii Teslevici a făcut-o pe şoselele judeţului a măsurat 71 de km. Mai exact, din curtea Poliţiei Dorneşti până pe uliţa din Straja, unde a fost blocat de oamenii legii.

„În acest moment, facem cercetări cu privire la infracţiunile de furt calificat şi conducerea unui autovehicul pe străzile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Deocamdată nu ştim exact de ce a furat autospeciala Poliţiei, dar probabil că alcoolemia i-a dat mai mult curaj decât era necesar”, a declarat procurorul Daniel Mitric, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Testul cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,75 mg/l alcool în aerul expirat, deşi la cum arăta Vitalii este posibil să fi fost chiar şi mai mult.

 

„Mâncare nu-mi daţi nimic?”

Julit pe nas şi murdar din cap până în picioare, Vitalii Teslevici a apărut la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi relaxat, dar obosit. Obosit de aburii alcoolului care nu-i săriseră din cap. Tracasat de atâtea întrebări, bărbatul i-a întrebat nonşalant pe poliţiştii care-l însoţeau: „Mâncare nu-mi daţi nimic?”.

Fără nici o grijă, Vitalii Teslevici a cerut şi o ţigară, iar dintr-o sticlă de apă s-a servit cu sete de mai multe ori. Fost maior în armata ucraineană, bărbatul are cetăţenia română dinainte de 2000. Acum, el va avea timp de reflecţie mai multe săptămâni în arestul Poliţiei din Suceava, după ce judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare de 29 de zile.

 

Un poliţist cam stresat

Ieri dimineaţă, în timp ce ne aflam la Dorneşti şi încercam să fotografiem garajul din care a fost furată maşina, un poliţist de la post s-a dovedit extrem de agitat. Nu eram în curtea Poliţiei, ci pe un teren privat, aparţinând unei societăţi din comună.

„Vă rog să plecaţi, că vă fac dosar penal pentru violare de domiciliu”, a fost ameninţarea poliţistului. Acesta nu a dorit să răspundă la nici o întrebare şi ne-a invitat în drum, deşi proprietarul terenului de pe care fotografiam nu făcuse nici o sesizare împotriva noastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A furat maşina poliţiei din garaj.
 Vizualizări articol: 5620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
A furat maşina poliţiei din garaj4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo MAI pt. demiterea incompetentiilor trimis de
(16 iun 2011, 11:13:06
tiganii din Dornesti , ce sa le ceri ! cat despre ultimul paragraf cand militianu v-a amenintat cu dosar penal pt. violarewinking da dovada ca a intrat in politie pe bani si relatii.
2.   :)) trimis de
(16 iun 2011, 11:20:14
imi vine sa rad. nu stiu frate. asta ori e expert hot..ori a gasit cheile in masina. Eu daca as incerca sa fur o dacia din 1900 nu as reusi ptr ca nu am incercat niciodata. Deci ma indoiesc ca acest fenomen beat turta a putut fura masina fara cheia masinii. daca politistii nu aveau nimic de ascuns fata de ziaristi..nu cred ca s.ar fi agitat degeaba.
3.   Apropo trimis de
(16 iun 2011, 11:23:16
pe acel garaj ..stadola sau cum ii zice la tara..nu aveau sisteme anti-furt asa cum cere legea?:))) camere video ..sisteme de inchidere centralizate.. si o firma de paza..Toate MONTATE DE O FIRMA AUTORIZATA?:))))
4.   Incep sa cred trimis de
(16 iun 2011, 12:01:44
cu tarie, chiar,faptul In Politia Romana exista si multa incompetenta,si multi Garcea demni de cascadorii rasului.Pai,ce mai poti crede cand li se fura masinile din curtea institutiei,cand infractori aflati in ancheta pleaca nestingheriti din sediu si nimeni nu stie nimic, iar apoi,afla ca cel scapate la o bere in Bamamas,cand sunt confundate adrese ,masini si oameni simpli cu infractori si cuiburi mafiote, peste care se napustesc mascatii cu ghioagele,de nu le mai trece bietilor oameni spaima nici daca le citesc 7 soboare de preoti... si multe foarte multe "video clipuri" de genul asta...Anul acesta au mai facut o mare gafa, "confundand"palatul Cotroceni cu unadapost de caini comunitari,ovationandu-l in chip duios pe "seful"respectivului palat cu ..."versetele satanice": "Iesi afara,javra ordinara"...Daca in Biblie aflam ca "plata pacatului este moartea",in viata de zi cu zi,plata unui asemenea "pacat" este...restructurarea,adica... cronica ! Viata bate totdeauna filmul...
5.   Militieni trimis de
(16 iun 2011, 13:46:07
Politia Romana incepe sa semene din ce in ce mai mult cu o adunatura de jeguri, traficanti si hoti! Nu toti sunt la fel insa cei patati distrug imaginea intregii institutii. Orice padure are uscaturile ei, insa in cadrul politiei sunt mai multe uscaturi decat copaci verzi. Prima data cand ministerul le-a redus salariile si cotele de hrana m-am oripilat, insa dupa cele vazute si auzite in ultima vreme tind sa cred ca inca nu s-au luat masuri suficient de drastice. Daca tot se restructureaza atunci sa-i concedieze pe burtosii jegosi care in loc sa fie in slujba cetateanului sunt in slujba mafiotilor. Cum dracu poti sa prinzi un infractor daca ai 120 de kile si ragai bere si mici? Printre cele mai mari gunoaie din politie se numara politia comunitara din Suceava si politia locala din Iasi, niste incompetenti ajunsi in functii pe pile si care se cred Dumnezeu pe pamant, au un tupeu si o aroganta de iti vine sa-i scuipi in fata!!! Fara un sistem de invatamant performant, un sistem medical la nivelul secolului in care traim si o institutie care sa protejeze si sa apere populatia de infractori , aceasta tara tinde spre o anihilare venita chiar din sanul ei... Pacat pentru oamenii care inca mai cred in ceea ce candva era Romania.......
6.   Politia Romana... trimis de
(16 iun 2011, 15:54:30
Astea sunt fenomenele de agenti din Politia Romana.... agentii doua bete, daca lor le fura masina de sub nas, ce sa ne mai miram daca, calca hotii pe orice amarat dintre noi. Ei ce faceau in timpul cat le-a fost masina furata? Dormeau.. bineinteles... somn pe banii publici!
7.   Potera trimis de
(16 iun 2011, 17:23:00
eu imi fac potera si pe care l-am prins poate sa isi ia adio de la viata. cine dracu o sa ne mai apere pe noi muritorii de rand?ca pe politisti ii restructureaza, adica da afara pe aia cinstiti ca sa ramana javrele care cotizeaza.
8.   Comentariu trimis de
(16 iun 2011, 19:10:00
Din pacate adevaratii politisti sunt marginalizati de sefi, iar jigodiile sunt promovate.De politie vom avea nevoie intotdeauna, dar din pacate se pare ca vor pleca din politie tot cei care nu au pile.
9.   ........ trimis de
(16 iun 2011, 21:22:13
dormeau saracii ca muncesc mult ..
10.   De rasul curcilor trimis de
(16 iun 2011, 21:57:50
asa le trebuie ca dorm non-stop si fac scandal numai cand aud de disponibilizari.o sa auzim intr-o zi ca le-a furat masina cu ei inauntru,asa de idioti sunt ,unii nu toti.doar vreo 3-4 sunt mai rasariti,de asta sunt atatea bancuri cu ei,de exemplu un banc sec;DOI POLITISTI NUMARAU O BILA.sau;A VENIT UNUL ACASA CU O PLASMA SI SOTIA IA ZIS CA A PRIMIT-O SPAGA,IAR EL A ZIS CA A CASTIGAT-O LA UN CONCURS DE MATAMATICA UNDE LA INTREBAREA;CAT FAC3X3 A RASPUNS 15 SI A IESIT PE LOCUL 3.SAU;DUPA CE A INTREBAT COMISIA VREO 3 DE GARCEA CAT E 5X5 SI TOTI AU RASPUNS AIUREA,UNUL A ZIS 25 IAR COMISIA DUPA CE LA FELICITAT LA INTREBAT DE UNDE A STIUT IAR EL A ZIS CA A SCAZUT 4 DIN 100.
11.   De rasul curcilor trimis de
(16 iun 2011, 22:07:46
SAU; CUMSA-U INECAT 6 POLITISTI DINTR-O BARCA? 3 SA-U INECAT IAR 3 AU MURIT LA RECONSTITUIRE.SAU;A CAZUT UN ELICOPTER INTR-UN CIMITIR,POLITISTII AU GASIT 400 DE CADAVRE SI CAUTARILE CONTINUA.cel putin la mine in oras e dezastru.sa dus intr-o zi un om si a reclamat ca ia disparut bicicleta iar GARCEA,si asta nu e banc,stiti ce ia zis?ADAL LA MINE SI SA VEZI CA IL RUP IN BATAIE.sa uitat omul mirat si nici nu a mai depus plangere.la noi merg la interventie cu bicicletele.ala din fata striga=nino-nino,iar cel din spate roteste capul si striga; albastru-albastru.se plang ca ii da afara si cresc furturile,dar ei fura si daca ii da afara nu o sa mai poata.sa-mi zica careva cand au scazut infractiunile?cand pazeau populatia din pat?
12.   Garcea trimis de
(16 iun 2011, 23:26:19
ba tata!...eu sunt un fel de garcea....cum sa-ti pazesc bicicleta cand mie imi da statul 1200 de lei pe luna,timp in care ma trag de bracinari cu toti jerpelitii. toti tziganii, toti marlanii si am poate si nenorocul sa iau o sticla in sfecla 9 cel putin)...ca eu daca ii dau un smardoi imi depune plangere ca el e cel lezat si suparat.......eu am curajul sa dau banii mei multora dintre voi si sa fiti dispusi sa lipsiti nopti si weekenduri intregi de langa familie, sa luati micul dejun la 6 seara, sa inghetati de frig sau sa muriti de cald in vreo panda, sa va faca sefii/tziganii/orice infractor la psihic (ca deh tu nu ai nici o lege/dispozitie ce te poate ajuta), sa aduceti bani de acasa pt consumabile...si inca o gramada ce mi-e rusine sa le enumar.......VA INCUMETATI?......Majoritatea care il manca pe 'rahan' se refera la politistii de la rutiera....da ei castiga sume considerabile de bani, dar politia nu e alcatuita doar din acesti 'meseriasi'.......o seara buna
13.   Pentru ionion trimis de
(16 iun 2011, 23:52:03
eu nu inteleg cine te.a pus sa te faci garcea..mai ales sa intri pe relatii?? daca nu iti place stai acasa si nu mai comenta.. nu te intrebat cand te.ai angajat.. DE BUNA VOIE SI NESILIT DE NIMENI??? fugi si suge
13.1  RE: Pentru ionion trimis de
(17 iun 2011, 10:18:13
numa un tigan borat scoate vorbe din astea. un nesimtit, o javra ordinara. vai de capul vostru. nesimtiti si jigodii ce sunteti. va bucurati ca avem astfel de conducatori si ca legile sunt cum sunt ca sa va faceti voi de cap fara nici o opreliste si cu un tupeu fenomenal mai si comentati prin ziare. NESIMTITILOR! daca as fi eu in POLLITIA ROMANA s-ar mula bastoanele pe cocosa voastra jigodiilor comentatoare. ai fugii si ai  ☭ tu....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei