Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2011 - Anul XVI, nr. 120 (4718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Campanie de prevenire

Caravană a poliţiei, cu imagini de la un accident, pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de ieri, un autoturism de teren, cu o maşină de poliţie în faţă, ca ante-mergător, tractează pe străzile judeţului Suceava o remorcă pe care sunt amplasate două bannere cu imagini de la un accident, scopul acestei acţiuni fiind informarea pietonilor cu privire la riscul de a fi implicaţi în evenimente rutiere.     

Iniţiativa aparţine Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava şi a putut fi concretizată cu sprijinul a doi parteneri, reprezentanţa Toyota Suceava şi Şcoala de şoferi Auto-Sette.

În imaginea ce va putea fi văzută de participanţii la trafic în următoarele luni apare un pieton aflat sub roţile unei maşini, după ce a traversat strada neregulamentar, pe lângă o trecere de pietoni. Respectiva imagine nu este de la un accident rutier, ci este un trucaj realizat pe strada Cernăuţi din Suceava, concepţia şefului şcolii de şoferi Auto-Sette, Constantin Alecse.

Pentru pietoni mesajul este clar. Pentru a evita să cadă victime în accidente rutiere aceştia trebuie să traverseze strada pe zebră, însă şi aici numai după ce se asigură. Dacă nu au o trecere de pietoni în apropiere, aceştia pot traversa, însă numai după ce se asigură temeinic din ambele sensuri de mers. Dacă se apropie o maşină, pietonii sunt sfătuiţi să amâne traversarea, adesea unele victime apreciind greşit viteza cu care se apropie un vehicul.  

Conform statisticilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în 2010, în judeţ s-au produs 948 de accidente cu victime, în urma cărora 99 de persoane au murit, 292 au fost rănite grav, în timp ce 827 au suferit vătămări corporale uşoare.

Din cele 948 de accidente de circulaţie înregistrate în anul 2010, 249 de evenimente au fost generate de către pietoni.

Pe lângă imaginea cu accidentul, caravana poliţiei le va atrage atenţia pietonilor şi şoferilor şi prin intermediul unui mesaj audio, emis prin staţie. Mesajul face referire la numărul mare de accidente din ultima perioadă şi la cauzele producerii acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caravană a poliţiei, cu imagini de la un accident, pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 2558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Caravană a poliţiei, cu imagini de la un accident, pe şoselele judeţului3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei