Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Numărul microbuzelor de maxi-taxi din Suceava va fi redus la jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două luni, numărul microbuzelor de maxi-taxi care circulă pe străzile Sucevei va fi redus la jumătate. Decizia aparţine Consiliului Local Suceava, care nu a eliminat complet transportatorii privaţi de pe trasee, cum dorea TPL, dar le-a redus numărul de maşini cu care pot efectua curse.

În prezent, numărul de maxi-taxi autorizate să efectueze transport public local este de 40, cu o rezervă de 30%, care poate fi utilizată la orele de vârf.

De la 1 iunie 2011, numărul de maxi-taxi autorizate va fi de numai 20, tot cu o rezervă de 30% pentru orele de vârf.

“Studiul de trafic efectuat pentru Suceava indică faptul că nu se justifică prezenţa pe străzi a unui număr mare de maxi-taxi, pentru că cele 33 de autobuze şi cele câteva microbuze ale societăţii de transport public local acoperă destul de bine traseele existente. Pe de altă parte, nici nu se impune eliminarea transportului privat de călători, iar existenţa unei concurenţe pentru TPL este benefică şi călătorilor”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi.

În perioada următoare, Primăria Suceava va scoate la licitaţie traseele de maxi-taxi, pentru o perioadă de cinci ani, iar asociaţia care va câştiga aceste trasee va avea maxim 20 de maşini autorizate să facă transport de călători (plus rezervele).

Una dintre condiţiile principale pe care municipalitatea vrea să le impună transportatorilor privaţi este să vină la licitaţie cu maşini cât mai bune, mai noi, pentru a oferi sucevenilor călătorii cât mai confortabile şi mai sigure.

O altă schimbare care va avea loc tot de la 1 iunie 2011 va fi cea de majorare a tarifului de transport pe maxi-taxiurile private.

Deja ATPL (Asociaţia Transportatorilor Publici Locali) a depus o solicitare de majorare a preţului călătoriei, de la 1,5 lei, cât este în prezent, la 2 lei, adică la acelaşi preţ ca şi societatea de transport public local, TPL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul microbuzelor de maxi-taxi din Suceava va fi redus la jumătate.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Numărul microbuzelor de maxi-taxi din Suceava va fi redus la jumătate2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OBRAZUL trimis de
( 2 apr 2011, 11:12:01
"local acoperă destul de bine traseele existente" Hai sa-ti spun eu cat de bine acopera din Itcani ca sa ajungi pe Marasesti trebuie sa treci prin Obcini, abea la intoarcere trece unicul autobuz si pe Marasesti.... si daca ati pune un autobuz la 15 minute catre Marasesti altu la 15 minute catre Spital iarasi nu este o solutie ca doar nu o sa astept 30 minute autobuzul care-mi serveste.... Dar obrazul vostru-i gros tare... Va deranjeaza ca aia umbla cu 1.5Ron si au furat clientii...
2.   Solutii sunt trimis de
( 2 apr 2011, 15:38:22
Daca se vrea se poate copia exemplul Pitestiului: au renuntat, de tot, la maxi taxi-uri, au achizitionat autobuze cate au trebuit iar acum maxi taxi-ul este doar o amintire. Cred ca daca s-ar vrea, s-ar putea da un telefon acolo si sa se lamureasca oamenii cam cum ar fi cel mai bine sa faca. Nu moare nimeni daca un oras e PDL-ist iar altul PSD-ist; este in interesul sucevenilor sa se ia deciziile cele mai bune, in cunostinta de cauza si bazate si pe experienta altora.
Sunt convins ca se pot gasi si alte orase care sa ofere un astfel de exemplu dar trebuie doar sa se vrea.
3.   Studiul de caz l-a facut ORBUL SAU CHIORUL ? trimis de
( 3 apr 2011, 08:28:25
,,Studiul de trafic efectuat de un expert SURDO PROSTO - ORBO avnd un plan "DUPA URECHE"pentru Suceava indică faptul că nu se justifică prezenţa pe străzi a unui număr mare de maxi-taxi, pentru că cele 33 de autobuze şi cele câteva microbuze ale societăţii de transport public local acoperă destul de bine traseele existente,, O gandire care depaseste epoca in care traim ,Doamne cata responsabilitate... Alo ! Domnul cu studiul te-as intreba unde l-ai facut ...studiul ASTA :in dormitor,la bodega ,la padure , cu amanta in voiaj , te-a lovit nevasta cu facaletul fiindca te-a prins ? Ai circulat vreodata la orele de varf sau chir peste zi cu autobuzele ...sa vezi realatatea ?Abia fac fata cele existente , va zic eu !Vreti sa inlaturati concurenta , asta e si nu-i frumos! Cumparati domnule mai intai d-voastra un numar mare de microbuze ...puneti-le pe tresee si apoi ,, La un caz, ...pac! la Razboiul ". Cum sa reduci nr,cum adica -nu se justifica prezenta pe străzi a unui număr mare de maxi-taxi-cand abia fac fata cele existente? Va afectat radiatiile , gaura de ozon sau prostia ? Ca astfel chiar nu se justifica astfel de declaratii...Sa fiti SANATOS , DOMNULE dar nu experimentati prostitia...ca s-ar putea sa ramaneti asa si sa nu mai puteti iesi apoi din acest stadiu ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei