Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 feb 2011 - Anul XVI, nr. 26 (4624)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsură

DSP vrea să deschidă un centru de permanenţă la Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică Suceava vrea să înfiinţeze un centru de permanenţă la Burdujeni, în clădirea fostului cinematograf, care a fost reamenajat de primărie, intenţionând să reducă, prin înfiinţarea lui, numărul de pacienţi care se adresează Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava.

Ieri, în conferinţă de presă, directorul DSP, doctorul Ludovic Abiţei, a arătat că centrul de permanenţă ar putea trata pacienţi din Burdujeni, dar şi de la Salcea, Plopeni, Adâncata, Zvoriştea şi Pătrăuţi.

În perioada următoare, DSP va stabili şi alte zone unde ar putea fi funcţiona centre de permanenţă, înfiinţarea celui de la Burdujeni fiind deocamdată prima propunere formulată de conducerea instituţiei.

 

Centrele de permanenţă vor fi funcţionale din aprilie

“Conform legii, nu putem face primii paşi în organizarea acestor centre până nu ne consultăm cu CAS şi administraţiile publice locale, pentru că acestea din urmă au obligaţii cu privire la asigurarea spaţiilor şi a cheltuielilor de întreţinere. Nouă ne revine obligaţia de a stabili centrele şi de a asigura trusele de urgenţă. Vor fi alese zonele unde există şase-opt medici, care ar putea să asigure gărzi o dată pe săptămână, altfel va fi prea obositor”, a spus Ludovic Abiţei.

În Monitorul Oficial a fost publicată ieri ordonanţa care modifică legea referitoare la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă. Până pe data de 25 februarie, DSP Suceava trebuie să prezinte ministerului de resort lista cu medicii care vor lucra în aceste unităţi, care vor fi funcţionale din aprilie, când intră în vigoare şi contractul cadru pe 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP vrea să deschidă un centru de permanenţă la Burdujeni.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP vrea să deschidă un centru de permanenţă la Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei