Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 sep 2010 - Anul XV, nr. 219 (4510)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Răul cel mai rău

Drumul judeţean al gropilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un drum judeţean care deserveşte zeci de mii de oameni s-a transformat în ultimii ani într-o adunătură de gropi care rupe maşinile în două. Pentru localnici situaţia este de neînţeles, mai ales că la celelalte drumuri din zona în care stau s-au făcut lucrări de reabilitare şi se circulă în condiţii bune. Puţini ştiu că porţiunea respectivă de şosea a fost atribuită prin licitaţie unei firme, lucrările trebuiau începute de mult, însă reabilitarea este blocată deoarece licitaţia a fost contestată în instanţă.

 

Pentru şoferii care circulă dinspre satele din comunele Preuteşti şi Dolheşti, precum şi din oraşul Dolhasca, spre Fălticeni, fiecare zi reprezintă o adevărată încercare. O porţiune de aproximativ opt kilometri a DJ 208, de la ieşirea din Fălticeni prin satele Huşi, Preuteşti, Basarabi şi Arghira, concurează fără doar şi poate la „titlul” de cel mai prost drum judeţean din întreg judeţul Suceava. La plecarea din Fălticeni, după câţiva kilometri de drum relativ bun, începe dezastrul. Gropile din asfalt, parcă dispuse strategic pentru a nu putea fi evitate, obligă şoferii să meargă cu câţiva kilometri la oră şi să facă adevărate slalomuri pe cele două sensuri de mers, fără prea multe şanse de reuşită însă. Dezastrul se accentuează cu fiecare kilometru parcurs, atingând apogeul la intrarea în Preuteşti.

Se poate şi mai rău însă ceva mai încolo, chiar în dreptul Şcolii din Arghira. Aici, într-o curbă, pe o porţiune de câteva zeci de metri, gropile adânci au înlocuit asfaltul, iar posibilitate de a fi evitate nu există. Şoferii traversează această porţiune circulând inclusiv printr-un şanţ de la marginea drumului, mult mai puţin accidentat decât drumul.

Coşmarul se termină abia la intrarea în comuna Dolheşti, unde condiţiile de deplasare revin la normal.

 

Coşmarul şoferilor

„E un dezastru cumplit, nu ai pe unde te feri. Tot drumul e rău, de la Preuteşti la Arghira. Sunt trei locuri în care nu ai cum să te fereşti, şoferii merg prin şanţuri, nu au ce face. Tot sperăm ca drumul va fi refăcut, însă nu se face nimic”, ne-a spus Niculai Ştefan, un bărbat care circulă zilnic pe acest drum, transportând cu căruţa laptele colectat de la crescătorii de vaci.

Cei mai afectaţi sunt însă şoferii care circulă regulat pe acest drum.

„Am fost plecat din ţară, am trei luni de când m-am întors, de atunci merg des pe drumul acesta şi maşina e aproape dusă. Pur şi simplu nu ai unde să te fereşti de gropi. Trebuie făcut ceva, e bătaie de joc”, s-a plâns Viorel Constantinescu, din Dolheştii Mari, care trebuie să treacă pe acest drum de fiecare dată când merge la Fălticeni.

Nici pentru cei cu maşini de mare tonaj nu este cu mult mai uşor.

„E dezastru de două-trei ori pe săptămână când trebuie să fac acest drum. Au pus nişte plombe anul trecut, unele au sărit, în rest nimic. Intri cu cinci tone în gropile astea, se rup arcurile, schimb piese la o lună de zile”, ne-a spus şi Ion Lupu, din Vadu Moldovei.

 

Repararea drumului, amânată din cauza luptelor în instanţă, între firme 

Primarul din Preuteşti, Alexandru Aniţa, este cel care încasează cel mai des reproşurile oamenilor din satele componente ale comunei, tranzitate de acest drum distrus. El nu poate însă decât să facă demersuri la Consiliul Judeţean, care administrează, prin lege, drumurile judeţene.

„Am vrut să plombez drumul din buget propriu, dar nu mi s-a dat voie, nu este legal să intervin eu când drumul este al Consiliului Judeţean. Este o firmă din Botoşani care a câştigat licitaţia de reabilitare a drumului, însă a fost contestată în instanţă de alte firme, procesul este acum pe rol şi până nu se finalizează nu se poate lucra. Aceasta este situaţia, se speră rezolvarea problemei şi plombarea celor opt kilometri de drum până în iarnă, după care la anul să se toarne şi covorul asfaltic”, ne-a declarat primarul.

Întrebat dacă crede că mai există prin judeţ un drum atât de prost, acesta a fost foarte sincer.

„Eu nici prin ţară pe unde am mai fost nu am mai întâlnit un drum într-o asemenea stare”, a precizat Alexandru Aniţa.

 

Lucrările trebuiau să înceapă în mai 

În luna mai a acestui an, licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene a fost câştigată de asocierea formată din trei firme botoşănene, Transporturi Auto, SC Con 2000, SC Big Conf, şi firma suceveană SC Calcarul SA Pojorâta, printre şoselele ce urmau să fie reabilitate imediat fiind şi drumul Fălticeni-Dolheşti.

SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, care a participat la licitaţie într-o asociere cu firmele SC Bitu Nova Bucureşti şi SC SUCT Suceava, a contestat imediat licitaţia în instanţă, de atunci procesul fiind pe rol. În urma unei decizii a Tribunalului, emisă acum două zile, SC Drumuri şi Poduri SA Suceava a pierdut procesul, însă directorul societăţii a anunţat că va face recurs.    

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că imediat ce litigiul din instanţă se va încheia, refacerea drumului de la Fălticeni spre Dolhasca reprezintă prioritatea zero.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul judeţean al gropilor.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 7 voturi
Drumul judeţean al gropilor1.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scuze ca zic ... dar trimis de
(17 sep 2010, 12:46:29
SC Drumuri şi Poduri SA Suceava ..... mai calmati-va hapsanilor!!! lasati si alte firme sa faca treaba, de jumatate de an lumea rupe masinile prin gropile acelea ca ati pierdut voi licitatia, ......am fost si eu pe acest traseu acum o saptamana .... e incredibil ... zici ca au fost facute gropi cu tarnacopu ...
1.1  RE: Scuze ca zic ... dar trimis de
(17 sep 2010, 17:40:44
Mai botosaneanule lasa nu mai zi tu una si alta ce te au pus cei de la botosani de au castigat licitatia sa zici aceste lucruri daca nu stii nu vorbii
Pretul mic nu intotdeauna e si corect
cum ar fi sa te duci la medic si sa ti zica precum ca el iti da un anumit fel de medicatie ca i mai ieftina
tu vrei ieftina sau buna?
si in definitiv de ce banii de la noi sa mearga spre consiliul din botosani si sa nu profite suceava de banii aia
o zi buna
1.2  RE: Scuze ca zic ... dar trimis de
(17 sep 2010, 22:21:54
sunt din falticeni, mai merg la dolhasca pe acest drum(nu stiu daca ai mers vreodata pe el), prefer sa fie gropile astupate de firme din botosani decat sa mai stea asa pana la anu..... coboara putin din copac si intra prin lumea reala ....
2.   Mister flutur trimis de
(17 sep 2010, 14:23:46
prioritate zero-SPUNETI ADEVARUL NU-L TRUNCHIATI,DRUMURI SI PODURI-ACTIONAR CONSILIU JUDETEAN SUCEAVA-DOMNUL FLUTUR DECI EL A FACUT CONTESTATIE LA LICITATIE DE CE?PENTRU CA FIRMELE CE AU CASTIGAT AU AVUT UN PRET MIC SI NU AU VRUT SA COTIZEZE LA FLUTUR CUM FACE DRUMURI SI PODURI si mai spune PRIORITATE ZERO,el domnul flutur este singurul raspunzator pentru gropile de la preutesti,de ce nu la last pe anita sa stranga bani de la oameni si sa plombeze drumul dadeam cu draga inima toti chiar daca ar fi trebuit sa plateasca flutur din buzunarul lui de hot-HOT,HOT MARE HOT,pna si hotararea instantei a dat dreptate celor ce au castigat licitatia-LASATII FRATILOR CA NE OMORAM MASINILE,NU VA MAI SATURATI DE SPAGI
2.1  RE: Mister flutur trimis de
(17 sep 2010, 15:21:29
apropo de ,,omorat masinile" , am observat ca unii soferi trag de volan cam mult spre senzul opus de mers, desi de pe contrasens vin masini, daca Doamne Fereste trage unul de volan intr-un microbuz care transporta copii? atunci poate se linistesc cu contestatia lucrarii, odata ce vin 20 de parinti si cu rudele la consiliul judetean pentru raspunsuri ...
3.   Dezastru trimis de
(17 sep 2010, 21:20:50
Domnule Paiu!!!!!Va vad un om serios.Drumul cel mai dezastros din judetul Suceava nu este cel de la Falticeni la Preutsti ci alte 2 drumuri judetene.Primulbig grinrumul judetean 208/a Falticeni Baia-Cornul luncii si drumul judetean 208/A/Malini -Gainesti.Indiferent ce masina ai poate sa fie si de teren Q 7 de doua ori daca treci pe acest drum se rupe in doua.Drumurile din Bosnia,Ciad,Kosovo arata mult,mult mai bine.Drumul judetean Voronet_Slatina a disparut de pe harti(S-a furat)Domnule Paiu!!!!Daca nu stiti v-o spunem noi:Plata facturii pentru sprijinul dat de domnul Contac de la Botosani in campania electorala din 2009,este cistigarea licitatiei de reparare si in tretinere a drumurilor judetene.Dumneta stii treaba asta dar nu ai voie sa vorbesti fiindca municipiul Suceava a cheltuit 8oo.ooo lei noi in 2010 pentru p u b l i c i t a t e!Sa traiti bine !!!!!!!!
4.   Rusine sa va fie trimis de
(17 sep 2010, 22:11:17
Parca am fi pe vremea lui Ceausescu, sa ne fie frica sa vorbim. Zona in care locuim, strabatuta de DJ 208, nu este de interes pentru partidul mult iubit. Noi nu locuim in Judetul Suceava, nu locuim in Romania, ci in Republica .... Uzbekistan. Nu este inmormintat un fiu al lui Stefan cel Mare la Probota, Petru Rares, mai vorbesc deontologii de turism cultural , etc.. Sa le fie rusine...!!! Trec strainii cu masinile spre Probota si le vine sa plinga, va mai veni careva pe aici, sau va recomanda zona..?? Nu.., trebuie sa fie frumos la Gura Humorului, in alta tara, care nu are nicio legatura cu fraierii din zona Falticeni, care nu au votat cu cine voia cineva, dar il vor tine minte pe veci pe cel ce se va milogi la ei. Rusine...., rusine...., sa va fie...!!!!! Cel mai prost om este constient de faptul ca, daca sunt drumuri bune, totul merge ca pe roate, dar daca urasti o anumita zona, nu ai cum sa faci ceva pentru acei oameni. Va asiguram ca o sa va tinem minte.!!!!!!
5.   Filme trimis de
(18 sep 2010, 00:19:30
mai oameni..incepand cu octombrie rovinietele de vor incasa si verrifica in trafic sub o noua forma.....mai avantajoasa pentru cei care vin cu sistemul operational....
6.   Frunza trimis de
(18 sep 2010, 17:01:33
pozele astea din ziar pot fi asociate brandului turistic al Romaniei... sic!
7.   Titlul trimis de
(18 sep 2010, 18:29:56
Cred ca acest drum s-ar putea numi " Cel mai sexy drun din jud. Suceava".
8.   I-as arunca cu caca in masina trimis de
(18 sep 2010, 22:14:37
FAC ACEST DRUM DE PATRU ORI PE ZI,DACA L-AS VEDEA PE DOMNUL PRESEDINTE AL CONSILIULUI JUDETEAN TREACAND PRIN PREUTESTI IAS ARUNCA CU  ☭  CHIAR DACA AR FI INSOTIT DE EDILUL LOCAL CARE TOT  ☭  MERITA PENTRU CA-I UN HOT SI MINCINOS
9.   STIE SA CENZURERZE MONITORUL trimis de
(18 sep 2010, 22:16:42
ERA VORBA DE PUNGI CU CACA ACOLO UNDE MONITORUL MIA PUS SEMNE,SA LE FIE RUSINE NU AU AVUT O MASINA DE BITUM SA ASTUPE GROPILE,DAR LA VOT AU AVUT BANI DE GALETI PORTOCALII LA TIGANI SI LOVELE LA PRIMAR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei