Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă poliţie

Un minor de 16 ani susţine că a fost violat, luni în şir, în WC-ul şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Caz şocant în satul Valea Glodului, comuna Vultureşti, acolo unde un minor în vârstă de 16 ani susţine că a fost violat în repetate rânduri, în WC-ul şcolii din localitate, de către doi tineri mai mari decât el, în prezent dispăruţi de la domiciliu.

Grozăvia a ajuns la urechile tuturor sătenilor, iar prin sat se zvoneşte că victima a fost de acord să întreţină raporturi sexuale anale, cerând în schimb ţigări sau bani.

Violurile durează de mai multă vreme, spune Dorica Ciornei, mama victimei, iar şocanta poveste a ieşit la iveală abia acum câteva săptămâni, după ce, în urma unui raport sexual anal, adolescentul în vârstă de 16 ani a suferit o hemoragie puternică.

Dorica Ciornei a auzit ce i s-a întâmplat fiului ei de la ciobanul stânei la care minorul lucrează de ceva timp.

„ El (n.r.-minorul) nu mi-a spus nimic la început. M-a sunat ciobanu’ după trei zile de la viol şi mi-a spus că băiatul nu poate sta în fund, că sângerează şi că i-a spus că a fost violat”, mărturisea, ieri, femeia, precizând că imediat după ce a aflat s-a dus la postul de poliţie şi a depus plângere.

 

„Dacă spui ceva lui maică-ta te tăiem şi te dăm la câini”

Dorica Ciornei spune că fiul ei i-a povestit în cele din urmă totul, susţinând că până atunci a ţinut totul sub tăcere, întrucât a fost ameninţat cu moartea în cazul în care va spune ceva.

„ Duminică, înainte de Ispas (n.r.-13 mai a.c.), l-au violat ultima oară. I-au dat un leu şi trei ţigări şi l-au prostit. El nu ştie carte, banii nu-i cunoaşte. Nu judecă bine. Eu dacă merg cu el la Fălticeni, trebuie să-l ţin de mână ca pe unul din ăsta mic, că se bagă în faţa maşinii... Asta-i treabă de doi ani de zile, îşi băteau joc de el de fiecare dată când îl prindeau, când unul, când altul. L-o ameninţat că dacă spui ceva lui maică-ta te tăiem şi te dăm la câini”, adaugă femeia.

Cu seninătate, Dorica Ciornei mărturiseşte că fiul ei îi mai cerea din când în când bani de ţigări, însă în ultima perioadă nu mai apela la ea.

„Avea ţigări şi când îl întrebam de unde le are, îmi spunea că le-a găsit, că le-a primit... nu mi-am dat seama”, îşi pune femeia mâinile în şold.

Adolescentul abuzat sexual a fost expertizat psihiatric, la cererea poliţiei, la câteva zile după sesizarea faptei, expertiza având loc la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava, iar

concluzia medicilor psihiatri fiind aceea că minorul are discernământul diminuat.

 

„Se vorbea că ar fi fost de faţă nişte elevi de-ai noştri, dar nu s-a dovedit...”

La şcoala din Valea Glodului, la care învaţă aproximativ 150 de elevi, l-am găsit pe profesorul coordonator Mihai Crăciun. 

WC-ul în care s-ar fi petrecut agresiunile sexuale se află pe imaşul de lângă şcoală, la aproximativ 50 de metri de unitatea de învăţământ.

Profesorul Crăciun ne explică că toţi cei trei tineri implicaţi în această poveste, agresorii şi victima, sunt foşti elevi ai şcolii.

„El (n.r-minorul) a terminat clasa a IV-a şi a renunţat la şcoală. Familia nu a mai vrut pur şi simplu să-l mai lase la şcoală”, explică profesorul, susţinând că şi familia minorului se face vinovată într-o oarecare măsură de ceea ce i s-a întâmplat acestuia.

„Se vorbea că ar fi fost de faţă nişte elevi de-ai noştri, dar nu s-a dovedit...”, a completat Mihai Crăciun.

  

Suspecţii, daţi în urmărire

La scurt timp după ce fapta a fost reclamată la poliţie de Dorica Ciornei, care s-a dus la postul de poliţie Vultureşti, însoţită de fiul ei abuzat, cei doi tineri pe care minorul îi acuza că l-au violat, Dorin S. (19 ani) şi Răzvan S. (20 de ani), au dispărut din localitate, neputând fi audiaţi.

Poliţiştii au găsit şi martori care i-ar fi văzut pe cei doi suspecţi ieşind din WC-ul şcolii, iar la câteva minute după ei, minorul de 16 ani.

 Fiind vorba de un caz dificil, cercetările au fost preluate de Biroul Poliţiei Rurale Fălticeni, iar cei doi suspecţi daţi în urmărire.

Poliţiştii susţin că i-au sesizat despre caz pe reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, însă mama minorului dă din umeri când este întrebată despre eventuale consilieri psihologice  primite de fiul său, pentru a trece peste această traumă.

„Băiatu’ e la stână, nu-i acasă”, răspunde sec femeia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un minor de 16 ani susţine că a fost violat, luni în şir, în WC-ul şcolii.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un minor de 16 ani susţine că a fost violat, luni în şir, în WC-ul şcolii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei