Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Captură

UPDATE: Principalul suspect în cazul violatorului criminal a fost prins!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

UPDATE: Poliţiştii suceveni au reuşit să-l prindă, în această dimineaţă, pe principalul suspect al violurilor şi omorurilor comise în zona Fălticeni, în ultima perioadă. Nicolae Florentin Muscă, de 29 de ani, din Măzănăieşti- Drăgoieşti a fost capturat de poliţişti în timp ce încerca să treacă râul Moldova, în zona comunei Baia, pentru a se ascunde de urmăritori. Deoarece Muscă nu s-a oprit la somaţia poliţiştilor, aceştia au tras şase focuri de armă în direcţia sa. Chiar şi aşa, bărbatul a continuat să fugă şi a intrat în apele râului Moldova. Neştiind să înoate, a fost la un pas de a se îneca, dar a fost salvat de poliţiştii care îl urmăreau şi dus la audieri. Până să fie prins, Nicolae Muscă a mai făcut o victimă: o femeie de 53 de ani, din satul Pocoleni, a fost ucisă, iar casa i-a fost incendiată, joi noapte. Cel mai probabil, agresorul a şi violat-o.

 

Părinţii principalului suspect în cazul violatorului în serie cred că fiul lor e posedat de diavol

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a furnizat, aseară, presei, fotografia principalului suspect în cazul violatorului în serie, individul bănuit că a violat-o şi omorât-o pe Ilenuţa Nuţu, femeia în vârstă de 42 de ani, mamă a trei copii minori, al cărei cadavru a fost găsit duminică, după două zile de căutări, într-un tub colector dintr-un şanţ de irigare de pe câmpurile de pe raza satului Boteşti.

Respectivul, se arată în comunicatul poliţiei, se numeşte Nicolae Florentin Muscă, are 29 de ani, este din Măzănăeşti-Drăgoieşti şi este suspectat de comiterea altor două tentative de viol, una la Fântâna Mare, pe 26 aprilie a.c., atunci când a atacat o femeie de 43 de ani, în timp ce aceasta se afla singură, pe câmp, la prăşit, şi una chiar în satul său, la Măzănăeşti, în noaptea de marţi spre miercuri (8/9 iunie a.c.).

Pentru această faptă, ieri după-amiază, pe numele lui Muscă, în continuare de negăsit, deşi pe urmele sale a fost trimisă o armată întreagă de poliţişti, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru tentativă la omor deosebit de grav, tentativă de viol şi violare de domiciliu.

 

“Mă făceam că nu suflu, să nu mă omoare”

Rodica L., în vârstă de 68 de ani, vine de aproape trei ani, noapte de noapte, să aibă grijă de mama ei, în vârstă de aproximativ 90 de ani, care locuieşte singură într-o casă de la marginea satului Măzănăeşti.

Acum două nopţi, pe la 3 fără un sfert, a auzit bubuituri în uşă, ca şi când ar fi lovit-o cineva cu pumnul. S-a trezit şi a stat câteva minute în şir, atentă, să vadă ce se întâmplă.

Cum zgomotele nu s-au mai repetat, Rodica L. şi-a luat inima în dinţi şi a aprins lumina să vadă ce se întâmplă.

“M-am uitat în casă, în tindă, pe hol, n-am văzut nimic. I-am dat mamei o cană de ceai şi m-am culcat iară... N-o durat cinci minute şi am auzit că s-a spart geamul”, povesteşte femeia încă în stare de şoc.

A văzut un individ care s-a repezit direct spre patul ei şi i-a pus mâna la gură, cerându-i să nu ţipe.

“M-am luptat cu el, m-o strâns de gât, m-a trântit jos. Mă năduşeam de acum şi atunci am făcut pe moarta.... El m-o tras de mână să vadă dacă mai mişc, dar eu am stat nemişcată... L-am văzut la lumina candelei şi l-am cunoscut cine-i. Muscă Nicolai.... Umbla cu lanterna. Mi-o dat foc la patul unde dorm eu, la plapumă, la perna mamei... i-o făcut o izbă şi la bătrână. A dat foc şi pe hol la nişte cârpe. A găsit o sticlă cu motorină şi o stropit prin casă, a dat şi pe mine... mi-era frică că ard de vie. Mă făceam că nu suflu, să nu mă omoare. S-a făcut un fum în casă de nu mai puteai sta. Când a ieşit şi s-a dus, am tras-o pe mama afară şi am fugit răcnind la un vecin, care a venit şi a stins focul”, ne-a mărturisit Rodica L.

Oamenii din Măzănăeşti şi satele din jur au aflat că un individ deosebit de periculos se află în libertate şi mulţi dintre cei cu care am stat ieri de vorbă au recunoscut că le este frică.

„Oamenii din sat se tem, care-s singuri, aşa, fug şi dorm în altă parte...”, ne spune o femeie din sat.

 

Eliberat din penitenciar, pentru bună purtare

Nicolae Florentin Muscă a fost în ultimii patru ani în închisoare, pentru un viol comis în urmă cu mai mulţi ani. A fost eliberat condiţionat din penitenciar în toamna anului trecut, pentru bună purtare, având un rest de pedeapsă de aproximativ doi ani.

Tânărul a dispărut de la domiciliu la începutul acestei săptămâni, când şeful de post din Drăgoieşti a venit să-l cheme la audieri, fiind trecut încă de la început pe lista suspecţilor în cazul crimei de la Cornu Luncii, date fiind antecedentele sale penale.

Când a văzut poliţia la poartă, Nicolae Florentin Muscă a rupt-o la fugă şi de atunci nimeni nu a reuşit să-l prindă, ascunzându-se pe câmpurile şi dealurile împădurite din zona Cornu Luncii-Horodniceni-Drăgoieşti.

Zona a fost înconjurată de poliţişti, anchetatorii fiind convinşi că prinderea fugarului e doar o chestiune de timp.

Sătenii spun că Muscă este şi autorul altor agresiuni sexuale rămase cu autori necunoscuţi, informaţii confirmate şi de surse din poliţie.

 

“Fiul meu nu a ştiut de ţigară, de discotecă, de cafea, n-o ştiut de nimic…”

Ieri dimineaţă, am dat şi de părinţii lui Nicolae Florentin Muscă, Rodica şi Gheorghe Muscă.

Cu lacrimi în ochi şi stânjeniţi de situaţia în care se află, oamenii spun că Nicolae, cel mai mare dintre cei trei copiii ai lor, are probleme de comportament de la vârsta de 14 ani.

“El deodată o înnebunit. Din clasa a 8-a. L-o făcut să preacurvească”, mărturiseşte Rodică Muscă.

Soţul ei, Gheorghe, explică că fiul său e victima unor vrăji făcute de o femeie din sat, care se răzbună pe ei, pentru un conflict mai vechi.

“Este o ţigancă în Gura Humorului, îi dau 1.000 de euro şi vă aruncă ceva în ogradă, nu vă daţi seama, din om vă fac neom”, exemplifică bărbatul.

Cei doi părinţi spun că, de când s-a liberat din penitenciar, fiul lor, Nicolae, a încercat să se reintegreze şi s-a pocăit.

“Se ducea la adunare şi, zi de zi, la muncă, la pocăiţi. Venea frânt în fiecare seară. Fiul meu nu a ştiut de ţigară, de discotecă, de cafea, n-o ştiut de nimic…”, a mai spus tatăl fugarului.

Rodica şi Gheorghe Muscă nu cred că fiul lor a comis crima de la Cornu Luncii şi nici nu sunt foarte convinşi că a făcut şi cele două tentative de omor.

Totuşi, cei doi sunt de părere că dacă se va dovedi că fiul lor este vinovat de toate aceste fapte, atunci, locul lui e după gratii.

 

Cel mai căutat infractor din judeţ

Zona Horodniceni-Cornu Luncii-Drăgoieşti e plină de filtre de poliţie.

De duminică, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale au făcut nopţi albe şi au dormit, cu rândul, doar câteva ore, sperând să pună mâna cât mai repede pe cel mai căutat infractor al momentului, din judeţul Suceava.

Acum două zile, au fost cât pe ce să-l prindă pe Muscă, însă acesta a reuşit să scape.

Din informaţiile noastre, în palma victimei de la Cornu Luncii s-au găsit mai multe fire de păr, care, cel mai probabil, au fost smulse în timpul luptei cu agresorul care a violat-o şi sugrumat-o.

Dacă ADN-ul prelevat din acele fire de păr se va potrivit cu profilul genetic al lui Muscă, atunci probele vor fi de necontestat.

Victima de la Fântâna Mare l-a zgâriat pe faţă pe agresorul care a încercat să o violeze, iar de sub unghiile femeii au fost de asemenea prelevate probe ADN.

Nu în ultimul rând, în noaptea de marţi spre miercuri, atunci când a încercat să o violeze pe Rodica L., atacatorul şi-a uitat şapca în casa victimei.

“Persoanele care pot furniza informaţii care să ducă la reţinerea persoanei urmărite sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112”, a transmis, aseară, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE: Principalul suspect în cazul violatorului criminal a fost prins!.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 21 voturi
UPDATE: Principalul suspect în cazul violatorului criminal a fost prins!4.7521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nemernic trimis de
(11 iun 2010, 11:33:59
doamne......inventeaza o lege sa-l tai cu lama pe nemernic si sa poti pune sare.......dar incet.....putin cate putin
2.   Tragic. trimis de
(11 iun 2010, 12:08:49
Singuta vina e ca ne-am nascut Moldoveni ,chiar daca ne autointitulam "BUKOWINENI"
3.   Nu va mirati ! trimis de
(11 iun 2010, 13:26:52
Un om cu minte normala nu poate sa faca ce a facut acest individ. Si de aceia spun ca nu este de mirare pentru faptele lui pentru ca omul sufera de o boala si asta numai medici pot sa evaluieze ce boala are respectivul. Cine are copii si se gandeste ca si copilul lui ar putea sa ajunga intro situatie care nu este de dorit de nici un parinte , asa ca este de compatimit situatia parintilor care in nici un fel nu sunt vinovati de faptele copilului lor . Un om cu asemenea comportari ar trebui sa fie supravegheat permanent si tinut intr-un loc unde sa nu poata sa faca nimanui rau . Pacat ca s-a intamplat sa fie omorate femeile care au cazut in vizorul acestui bolnav . Am inteles ca acest individ a mai stat inchis pentru viol si a fost eliberat conditionat pentru purtare buna , aici se potriveste zicala ca lupul isi schimba parul insa naravul ba si de aceia as zice ca acesti oameni care fac violuri ar trebui verificati medical foarte sever altfel se intampla din pacate mari nenorociri ,.
4.   Sa fie impuscat sau inchis pe viata! trimis de
(11 iun 2010, 15:52:57
Bolnav, bolnav, dar ce vina au femeile care au fost chinuite si omorite?
5.   Criminal fara suflet mi-a fost coleg de clasa trimis de
(11 iun 2010, 18:14:10
Sa nu se mai mire parintzii de purtarea copilului lor pt ca de mic copil avea trasaturi ciudate.....
Din pacate mi-a fost coleg de clasa timp de 8 ani de zile
6.   Pedeapsa trimis de
(11 iun 2010, 20:02:22
Oare pedeapsa cu moartea cand o sa ajunga si pe la noi?poate atunci se vor calma toti acesti indivizi.pff...greu la noi
7.   ....... trimis de
(11 iun 2010, 21:56:33
stiti voi ca a facut asa ceva?ce comentati vedeti-va de ozul din ochiul vostru nu cel din ochiul altuia ce sunteti DUMNEZEU sal judecati?
8.   El e trimis de
(11 iun 2010, 22:35:27
cunosc cazul indeaproape,chiar l+am vazut fugand peste raul Moldova pentru a se refugia in padure...penru a mai curma alte vieti!Lumea e nepasatoare,criminalul alerga pe langa un grup de barbati,iar acestia se amuzau pe seama celor de la interventia,precum si a politistilor,fara macar sa le pese ca acesta a violat si ucis mai multe femei,2 la interval de 6 zile!!!Barbati carora le e frica de umbra lor!Rusine!
9.   E prea putin pentru acest criminal trimis de
(11 iun 2010, 22:39:25
Draga,il judeca Dumnezeu oricum,dar nu se poate sa ucizi,ca si cum ai bea apa!L_as chinui pana si+ar da ultima suflare!
10.   Lex trimis de
(11 iun 2010, 22:48:17
Sa speram ca domnii judecatori vor pleda ca fiind vinovat pentru fiecare fapta si gravitatea ei,in parte...fara sa+l scoata ca fiind bolnav psihic,ca altfel vom mai avea parte si de alti oameni ucisi de acest criminal pasional.Avem legi,dar nu se aplica corect!Domnilor judecatori,NU CLASARE,in acest caz!
11.   Criminal in serie trimis de
(12 iun 2010, 10:56:20
pt acest ucigas nu exista pedeapsa care sa rasplateasca toata suferinta pe care a provocat-o......ganditi-va ca trei copii ,din cate am inteles minori,au ramas fara mama.....electrocutarea pe scaunul electric ar fi prea putin.........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei