Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2009 - Anul XIV, nr. 116 (4102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Lansare de proiect

Cetăţeni străini şi funcţionari publici suceveni, instruiţi să comunice intercultural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Consiliul Judeţean Suceava a fost lansat ieri, 20 mai, proiectul „Comunicare interculturală – factor de integrare socială”, finanţat de Oficiul Român pentru Imigrări din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Proiectul va fi derulat la nivelul judeţului Suceava de către Societatea Filantropică „Diana”.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 50 de resortisanţi (cetăţeni străini care se află pe teritoriul judeţului Suceava) care vor participa la sesiuni de instruire în domeniul comunicării interculturale, precum şi 120 de funcţionari publici din cadrul autorităţilor centrale şi locale care vor fi pregătiţi în domeniul comunicării interculturale din judeţul Suceava.

Managerul proiectului „Comunicare interculturală – factor de integrare socială”, Petru Vasile Gafiuc, preşedinte AREAS (Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava), a precizat ieri, că în cadrul acestui proiect, care se va desfăşura până la sfârşitul acestui an, se va urmări crearea unui cadru de integrare socială a cetăţenilor străini din state non –UE aflaţi în România, prin organizarea unor cursuri de comunicare interculturală destinate atât străinilor, cât şi funcţionarilor publici din judeţul Suceava.

Proiectul este finanţat prin Fondul European pentru Integrarea Resortisanţilor Ţărilor Terţe, Programul Anual 2008. Parteneri în acest proiect sunt Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Rădăuţi şi Fundaţia „Habitat pentru Umanitate” România – Filiala Rădăuţi.

 

Manual de comunicare interculturală

Printre activităţile din cadrul proiectului se numără şi realizarea unor materiale de promovare, desfăşurarea unor seminarii de instruire pentru funcţionarii publici şi cetăţenii străini din judeţul Suceava, realizarea unui manual de comunicare interculturală, care va ajunge pe masa a 300 de instituţii publice.

La finalul proiectului se va lansa platforma online funcţională şi bilingvă www.imigrant.filantropicadiana.ro.

La lansarea proiectului au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, Asociaţia „Habitat pentru Umanitate” Rădăuţi, Societatea Filantropică „Diana”, Prefectura Suceava, Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţii Neguvernamentale Suceava, AREAS, ADRA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţeni străini şi funcţionari publici suceveni, instruiţi să comunice intercultural.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cetăţeni străini şi funcţionari publici suceveni, instruiţi să comunice intercultural5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei