Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2009 - Anul XIV, nr. 69 (4055)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acuzaţii

O suceveancă a murit în împrejurări suspecte, într-o clinică din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Familia unei sucevence în vârstă de 41 ani, care a decedat pe masa de operaţie, în timpul unei intervenţii chirurgicale de rutină, într-o clinică din Italia, îi acuză pe medicii care au operat-o de ucidere din culpă.

Cazul sucevencei, Teodora Iftodi, din satul Rotopăneşti, comuna Horodniceni, care şi-a găsit sfârşitul sub bisturiul medicilor italieni, în data de 18 martie, a fost relatat pe larg şi în presa locală, jurnaliştii din Peninsulă definind decesul femeii drept ”o nouă moarte suspectă”.

Victima, mamă a doi copii majori, un băiat de 21 ani şi o fată de 19 ani, era stabilită de trei ani în oraşul Maiera, din regiunea Calabria (situată în Italia de sud), şi îşi câştiga banii îngrijind o localnică în vârstă. Rudele ei o descriu ca pe o femeie puternică, perfect sănătoasă, afirmaţii argumentate cu rezultatele analizelor medicale efectuate anterior operaţiei, şi apreciază că decesul ei nu poate fi pus decât pe seama unor nereguli în acordarea asistenţei sanitare. Familia susţine că medicii care au practicat intervenţia au greşit şi au încercat să ţină sub tăcere acest lucru, iar acum aşteaptă un răspuns oficial din partea autorităţilor italiene pentru a decide ce este de făcut în continuare.

”Mama s-a internat în clinica Cetraro pentru o operaţie de fibrom în data de 17 martie, zi în care, pentru a doua oară în decurs de o lună, şi-a făcut toate analizele. Investigaţiile au ieşit din nou bine şi era foarte mulţumită. Medicii au asigurat-o că operaţia pe care urma să o suporte a doua zi dimineaţă, pe 18, este minoră, dar, cu toate astea, a murit imediat după anestezie”, spune fiul victimei, Sergiu Iftodi.

 

Un chirurg italian: “Îmi pare rău, dar doamna nu a rezistat”

Cazul sucevencei moarte sub bisturiul medicilor din clinica italiană Cetraro a fost dat publicităţii de mass-media din Peninsulă. Cotidianul CalabriaOra consemnează împrejurările decesului Teodorei Iftodi, într-un amplu articol din ediţia sa din data de 21 martie, vorbind chiar din titlu de „o nouă moarte suspectă”.

„Femeia s-a internat în secţia Obstetrică-Ginecologie pentru o operaţie de fibrom. În jurul orei 8.00, miercuri dimineaţa, ea a intrat în sala de operaţii, iar după o oră chirurgul a anunţat rudelor tragica veste . ‘Îmi pare rău, dar doamna nu a rezistat’, este ceea ce mi-a spus medicul imediat după ce a ieşit din sala de operaţii”, titrează ziarul, citându-l pe viitorul soţ al Teodorei Iftodi, Aldo Valente.

În declaraţia dată jurnaliştilor de la CalabriaOra, bărbatul povesteşte pe larg cum medicul l-a asigurat înainte de operaţie că intervenţia nu este una periculoasă şi că totul va decurge bine. El subliniază că, în afară de fibrom, Teodora Iftodi nu avea boli care i-ar fi putut provoca moartea şi se întreabă care a fost totuşi cauza decesului.

 

Teodora Iftodi a fost adusă în ţară şi va fi înmormântată astăzi

„Medicii nu sunt în măsură să ne ofere nici un fel de explicaţie a întâmplării. Pare a fi un fel de complicaţie, iar o viaţă tânără s-a sfârşit astfel”, mai spune Aldo Valente, citat de cotidianul italian.

Jurnaliştii de la CalabriaOra cataloghează moartea sucevencei de 41 de ani drept „misterioasă” şi arată că acest caz face obiectul unei anchete a procurorilor italieni, care încearcă să stabilească „dacă există sau nu responsabilităţi penale din partea personalului medical şi paramedical care a intervenit asupra femeii”.

Teodora Iftodi a fost adusă în ţară şi va fi înmormântată astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă a murit în împrejurări suspecte, într-o clinică din Italia.
 Vizualizări articol: 5734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
O suceveancă a murit în împrejurări suspecte, într-o clinică din Italia4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Medicii nu sunt �n masura sa ne ofere nici un fel trimis de
(25 mar 2009, 14:28:52
Dar ce sunt ei in stare sa faca? Daca se intampla in alta tara respectabile in care fiinta umana este pusa mai presus decat mita deja se faceau investigatii de medici si politie, dar la noi nici macar un raspuns general a ce-ar fi putut sa se fi intamplat nu-i duc capul ... Dar stim cu totii nu ce medici si spital avem noi in Suceava nu?
1.1  RE: Medicii nu sunt �n masura sa ne ofere nici un fel trimis de
(25 mar 2009, 15:36:19
nene, esti bolnav tare!

daca si citesti dupa cum scrii nu ma mira! se vede ca ai inteles articolul.

femeia aia, Dumnezeu sa o ierte, a murit in Italia, regiunea Calabria, clinica Cetraro, dupa cum e si redactat in articolul de mai sus, pe care NU l-ai citit.

numai bine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei