Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2008 - Anul XIII, nr. 264 (3945)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Poliţiştii, mobilizaţi pe şosele pentru prinderea şoferilor băuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a demarat, ieri, o amplă acţiune de control în trafic, efective sporite de poliţişti fiind prezente pe străzi, pentru a verifica cu alcooltestul un număr record de şoferi.

Îngrijoraţi de trendul ascendent al evenimentelor rutiere în care sunt implicate persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii au demarat acţiunea la nivel naţional, controalele intense începând de ieri şi continuând şi astăzi.

La nivelul judeţului, acţiunea se va desfăşura pe toate drumurile naţionale şi pe raza oraşelor şi municipiilor, fiind vizate însă cu precădere două zone.

Ieri seară, poliţişti de la circulaţie, dar şi colegi de la posturile comunale au fost mobilizaţi pentru o acţiune pe străzile din municipiul Suceava şi din localităţile arondate, în timp ce astăzi forţele sunt concentrate spre zona Câmpulung Moldovenesc.  

Oamenii legii au precizat că acţiunea nu-i va viza doar pe şoferi, în alcooltest urmând să sufle şi biciclişti, motoscuterişti, căruţaşi sau chiar pietoni.

 

Aproape 500 de şoferi băuţi, prinşi de poliţie

Subinspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a prezentat o statistică cu privire la consumul de alcool la volan.

„În primele nouă luni ale acestui an am înregistrat 243 de dosare penale, pentru şoferi depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În afară de acestea, mai sunt aplicate 252 de amenzi, tot pentru consum de alcool”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Din totalul de 495 de conducători auto prinşi băuţi la volan în primele nouă luni ale acestui an, 73 au fost depistaţi după ce au provocat accidente rutiere, în timp ce restul (422) au fost sancţionaţi după acţiunile cu caracter preventiv ale Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

Conform legislaţiei rutiere, şoferii care au o concentraţie de peste 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat se aleg cu dosare penale, în timp ce aceia care au concentraţii sub această valoare „scapă” cu permisul de conducere suspendat trei luni de zile şi cu o amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii, mobilizaţi pe şosele pentru prinderea şoferilor băuţi.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Poliţiştii, mobilizaţi pe şosele pentru prinderea şoferilor băuţi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legislatie tampita trimis de
( 8 nov 2008, 15:47:42
In afara de unele tari arabe in care consumul de alcool este total interzis Romania are cam cea mai drastica legislatie referitoare la consumul de alcool si condus.

Cea mai ieftina sanctiune cu care poti sa scapi e suspendarea permisului pentru 3 luni, ceea ce e absurd? De ce sa suspenzi cuiva permisul pentru ca (,) cu 3 ore inainte a baut o bere, dar in rest a condus in totalitate in limitele legii si ale bunului simt, nepunand in pericol siguranta nimanui? In alte tari se practica un simplu test de coordonare care sa releve daca alcoolul influenteaza cumva abilitatile de a conduce un autovehicol. In opinia mea aceasta legislatia duce la foarte multe cazuri in care soferii bauti vor mitui agentii constatatori, reducand semnificativ eficacitatea metodei.

Dincolo de asta subliniez ca e perfect legal sa conduce o bicicleta sau caruta sub influenta bauturilor alcoolice, legea referindu-se doar la conducerea autovehicolelor.
1.1  RE: Legislatie tampita trimis de
( 8 nov 2008, 20:23:44
Acum trei zile au fost ingropati PATRU TINERI , DE CE ? ACCIDENT DE MASINA , ALCOOL , VITEZA !!!!
2.   PROPUNERE trimis de
( 8 nov 2008, 19:15:10
PROPUN CA SI MILITIENII SA FIE TESTATI CU AOLCOLTESTUL INAINTE DE IESIREA LOR DIN SERVICI... ?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei