Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iun 2008 - Anul XIII, nr. 144 (3825)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

De la anul

Card european pentru recunoaşterea, peste graniţă, a drepturilor medicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un card european pentru medici, care să le legitimize apartenenţa la organizaţia profesională şi prin care să le fie recunoscute drepturile pe teritoriul Uniunii Europene, va fi lansat începând cu data de 1 ianuarie 2009.

Anunţul a fost făcut, ieri, la Suceava, în conferinţă de presă, de preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, care a declarat că se doreşte elaborarea unui astfel de document, astfel încât şi medicii români să se bucure atunci când călătoresc peste hotare de drepturile pe care le au colegii lor din UE.

“În acest moment, în România sau în afara României, este foarte greu să dovedeşti că eşti medic. Legitimaţia de medic are un format A4 şi nimeni nu cred că merge în buzunar cu un carton de acest format”, a spus preşedintele CMR, arătând că şi alte ţări din Uniunea Europeană doresc să elaboreze un card cu care medicul să poată fi recunoscut peste tot.

 

Vor avea aceleaşi facilităţi ca şi colegii din UE

El a precizat că, spre deosebire de România, în UE, medicii au anumite drepturi, cum ar fi tratamentul gratuit, parcarea gratuită, iar autorităţile române trebuie să înţeleagă că este necesar să se alinieze la tendinţa europeană.

“Oriunde, dacă ai acest card sau însemnul de medic, nu ai limită de viteză, deci radarele şi poliţia nu te opresc fiindcă se consideră că ai o activitate, poţi parca pe locurile pentru invalizi. Reprezentanţii a şase organizaţii profesionale ale medicilor din Franţa, Germania, România, Italia şi Ungaria au participat în urmă cu două săptămâni la Budapesta şi au constituit un grup ce urmează să realizeze o formă comună pentru cardul European”, a punctat Astărăstoae.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Card european pentru recunoaşterea, peste graniţă, a drepturilor medicilor.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Card european pentru recunoaşterea, peste graniţă, a drepturilor medicilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce card? trimis de
(21 iun 2008, 19:40:08
Va mai trece un mileniu pana o sa obtineti ceea ce vreti.Pentru a fi recunoscut intr-o tara Europeana ai nevoie de cel putin 15 documente pe care le trimiti la Camera medicilor din zona respectiva si nu poti fi sigur daca vei obtine ceea ce vrei.

Procedura poate dura ani.TE VEI INTOARCE IN ROMANIA SI TE VEI MILOGI PE LA MINSTERUL SANATATII SA-TI DEA CEEA CE DE FAPT AI OBTIUT PRIN MUNCA SI EXAMENE.

Apoi te vei lovi de tot felul de interpretari aberante ale Ordonantelor europene care se fac dupa bunul plac al Nicolestilor si Tericestilor.

Bai fratilor,aia ne asteapta acolo fiindca suntem buni dar noi nu putem sa ajungem din cauza ineptiilor din tara lui papura voda.

Am, zis.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei