Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 mai 2008 - Anul XIII, nr. 102 (3783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noutăţi

Pacienţii, scutiţi de drumuri inutile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi cei 282 medici de familie din Suceava au semnat luna trecută contractul cadru pe 2008, cel mai important document din sistemul de sănătate, prin care se stabilesc anual condiţiile de acordare a asistenţei sanitare.

Noua „Biblie” a sectorului sanitar impune şi reguli noi, apreciate de medicii de familie din judeţ drept benefice pentru pacienţi, în condiţiile în care aceştia scapă de o serie de drumuri inutile.

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Medicilor Generalişti, dr. Doina Draga Buimistriuc, a arătat ieri că, în 2008, au fost operate câteva modificări cu privire la circuitul pacienţilor între medicii de familie şi specialişti.

Astfel, potrivit doctorului, de anul acesta, consultul medical trebuie finalizat inclusiv cu reţetă sau concediu, în sensul că orice medic din policlinică sau din spital poate prescrie medicamente sau elibera respectivul document.

„Până acum, cu biletul de trimitere bolnavul se ducea la specialist, unde era consultat şi atât. El trebuia să se întoarcă la medicul de familie pentru o reţetă sau un certificat. Ultimele reglementări mi se par mai corecte, deoarece fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce scrie”, a punctat medicul.

 

Ce nu s-a schimbat

Dr. Doina Draga Buimistriuc a precizat că o serie de reglementări vechi au rămas în vigoare, precum obligativitatea salariaţilor de a aduce la medicul de familie, la fiecare trei luni, o adeverinţă de la locul de muncă, pensionarii, elevii şi studenţii trebuind să prezinte documentele doveditoare ale calităţii de asigurat tot o dată pe an.

„Este o procedură greoaie, dar necesară întrucât sistemul nu este perfecţionat, sunt mulţi pacienţi care nu se regăsesc pe lista dată de la Casa de Asigurări de Sănătate. Atâta timp cât nu există o bază de date concretă, aceste acte sunt necesare. Numai apariţia cardului va rezolva problema”, a conchis dr. Buimistriuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienţii, scutiţi de drumuri inutile.
 Vizualizări articol: 1078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pacienţii, scutiţi de drumuri inutile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O problema! trimis de
( 3 mai 2008, 15:56:39
Cind se va rezolva cu mizeria si statul la cozi prin policlinica!? Si doctorii care nu vin la timp la serviciu asa cum au programul afisat pe usa!?
2.   Medicul de familie trimis de
( 3 mai 2008, 22:41:07
daca nu dai spaga nu iti da reteta mediculde familie si tu platesti asigurare in fiecare luna

cad mergi la ei nu te baga in seama

3.   Cine-i de vina? trimis de
( 4 mai 2008, 10:19:20
Baza de date trebuie sa fie corecta, d-na doctor Buimistriuc, fiindca concret exista o baza de date incompleta si incorecta! Sustin, in continuare, ca este o tampenie a finantistilor aceasta trimitere a pacientilor dupa adeverinte, in conditiile in care investitiile pentru informatizare sunt din ce in ce mai mari, iar daca aceasta prevedere a fost stipulata in contractul cadru al medicilor de familie, atunci tampenia este transsectoriala!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei