Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Le dăm tablourile înapoi?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Nu m-am bucurat absolut deloc văzând că pronosticul meu exact, 0-4, s-a adeverit. Evident că în sinea mea speram să văd România defilând în Andorra şi înscriind cât să-i facă pe turci să-şi înece supărarea în valuri de băutură, şi nicidecum să ragă, prin intermediul lu Fatih Terim, că „România – Estonia 5-0 e un rezultat greu de presupus” şi că „FIFA şi UEFA ar trebui să monitorizeze partida de la Bucureşti”. Stau şi eu ca prostu' şi mă gândesc: oare n-ar fi mai greu decât acest ipotetic 5-0 un 1-0 pentru Turcia contra Olandei, iar pe cale de consecinţă să fie monitorizaţi ei, nu noi? Fiindcă, zis statisticile, Turcia n-a mai bătut Olanda de vreo 23 de ani, iar în ultimele 4 partide, de 17 ani încoace, n-a reuşit nici măcar să-i înscrie vreun gol. Aşa că pare infinit mai greu ce au ei de făcut decât să dăm noi o căruţă de goluri unei echipe care în afară de elan nu mai are alte argumente. Vorba-i: ce argumente avem noi să ne ducem în Brazilia în locul Turciei? Jucăm noi mai bine decât ei? Păi, meciurile directe zic că nu. Ne-au bătut la Bucureşti atât de convingător încât trebuie să fii Piţurcă (sau mai rău, deşi nu cred că se poate) să pretinzi că tu meriţi să mergi la World Cup şi ei nu. Mai vine apoi şi problema susţinerii: cine credeţi că va avea public mai mult în tribune (deci profit pentru organizatori şi pentru FIFA), România sau Turcia? Aşadar, în afară de noi, nu cred să mai aibă cineva interes să ajungă acolo România în dauna Turciei. Ba are: Olanda! Interesul ei este să mai facă 3 puncte şi la Istanbul, ceea ce ar duce-o în urna 1, a favoritelor, la tragerea la sorţi a grupelor de la World Cup. Ceea ce însă nu calculăm noi niciodată, din cauză că suntem bolnavi de conspiraţii şi frustraţi până-n ultima fibră, este că mai există pe lumea asta ţări, naţii, şi implicit reprezentative de fotbal, care au demnitate, orgolii şi pedigree. Pe care le etalează mai ales când e cazul, de exemplu cu Turcia, nu neapărat cu pigmei ca Estonia sau limbrici ca România. Fără nici un  dubiu, azi Olanda bate Turcia. Mă gândesc că în semn de mulţumire am putea şi noi să le dăm olandezilor tablourile înapoi. Dacă nu le-or fi folosit totuşi cretinii ăia la încins grătarul.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Le dăm tablourile înapoi?.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Le dăm tablourile înapoi?4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei