Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Bine că n-a fost 5-0!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cum declaram tot în rubrica asta, în finală am ţinut cu Italia. Ştiţi şi motivul: sunt sătul până în gât de tiki-taka. Ceea ce s-a petrecut însă în finală a confirmat previziunile celor care susţineau că Del Bosque va schimba tactica, în sensul că va renunţa la atrocitatea aia şi va juca ofensiv, aşa cum aştept nu doar eu să văd jucând echipa Spaniei. Se merge ape ideea că se va începe meciul cu Torres, ceea ce susţinea de la sine schimbarea registrului tactic, el neştiind chestia aia cu frecatul mingii. Ei bine, când am văzut echipa scrisă pe ecran, îmi luasem deja gândul de la spectacol, de la ofensivă, de la goluri (că doar asta aşteaptă orice om care priveşte fotbal, nu?), ba mă şi pregăteam să fac ibrice proaspete de cafea pentru a nu mă lua somnul în timpul celor 120 de minute de chin. Chestia haioasă e că nu apucasem încă să torn nici apă în ibric, că se şi făcuse 1-0! Dar ce gol, ce cursă minunată, ce dribling şi ce centrare şutată, ca-n campionatul englez! Cred că şi acum îl doare capul pe David Silva care, culmea!, cred că chiar acolo unde a dat minge a vrut s-o trimită, deşi reacţia normală ar fi fost să se ferească de aşa o centrare bombă. Golul al doilea a fost tot o bijuterie ofensivă, de fapt de contraatac în manieră Real Madrid, mai ales că a plecat de la Iker Casillas. Faptul că finalizarea a fost opera Barcelonei, pe traseul Xavi Hernandez - Jordi Alba e doar un amănunt nesemnificativ!

Aşadar 2-0 la pauză şi aşteptam conservarea scorului prin obişnuitul procedeu. Însă Del Bosque şi-a amintit pe tot parcursul celor 90 de minute că prin vene îi curge sânge (dacă aş zice “de Real” ar fi pleonasm) şi a recurs şi la schimbările care să omoare orice tentativă, chiar involuntară, din obişnuinţă, de tiki-taka: a intrat mai întâi Torres, care a făcut ce ştie el mai bine. Adică a ţâşnit, a preluat şi dat-o în aţe. Ba, după câteva minute, a mai făcut-o o dată, numai că în loc de gol a dat o pasă colegului de la Chelsea, Mata, intrat şi el de curând. Una peste alta, Spania a jucat exact fotbalul pe care mi-l doresc să-l văd mereu şi oricând şi pe care-l aşteptam alaltăieri de la Italia. N-am nici un regret că nu mi-a ieşit pronosticul. Mă bucur doar că n-a fost 5-0, că penalty mai clar ca ăla neacordat n-am mai văzut de multă vreme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bine că n-a fost 5-0!.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Bine că n-a fost 5-0!3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei