Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2014 - Anul XIX, nr. 170 (5679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu: utilizatorii Facebook sunt prieteni cu „duşmanii” din realitate pentru a fi la curent cu viaţa lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste jumătate dintre utilizatorii reţelei de socializare Facebook au în lista de prieteni şi persoane cu care nu şi-ar dori să petreacă timpul în viaţa de zi cu zi, însă nu renunţă la "prietenia" acestora întrucât vor să ştie ce se întâmplă nou în viaţa lor, se arată într-un sondaj recent.

Peste 2.570 de adulţi americani care folosesc în mod regulat reţelele de socializare au luat parte la acest sondaj, fiind chestionaţi în legătură cu modul în care îşi folosesc conturile de social media, informează dailymail.co.uk.

Întrebaţi cam câţi prieteni au pe Facebook, media a fost de 671.

În urma sondajului s-a stabilit că 68% dintre utilizatorii reţelei de socializare Facebook au prieteni pe care nu-i plac şi aproape jumătate dintre ei i-ar evita pe aceştia dacă i-ar întâlni pe stradă.

Dar persoanele care au făcut parte din grupul de studiu au recunoscut că nu vor să renunţe la "prietenia" cu aceştia pe reţeaua de socializare, pentru că astfel n-ar mai putea fi "indiscreţi" şi nu ar mai putea să le urmărească activitatea.

Întrebaţi pe câţi dintre utilizatorii pe care îi au în lista de Facebook i-ar considera prieteni adevăraţi, respondenţi au specificat, în medie, doar 18, ceea ce nu înseamnă nici măcar 3 procente din întregul lor grup.

Potrivit sondajului, 20% dintre utilizatorii de pe reţeaua de socializare Facebook au spus că au luat parte la discuţii în contradictoriu pe site şi aproape jumătate dintre aceştia au precizat că motivul a fost un mesaj al altui utilizator despre care au crezut că îi viza pe ei.

Potrivit sondajului, motivele pentru care utilizatorii Facebook continuă să rămână prieteni cu persoanele pe care nu le agreează sunt: le place să vadă ce se mai întâmplă în viaţa acestora (68%), fac parte din familie sau fac parte din familia unei persoane iubite (57%), sunt colegi sau foşti colegi cu care au nevoie să ţină legătura (54%), aceştia s-ar supăra dacă i-ar scoate din lista de prieteni (50%), avându-i ca prieteni au posibilitatea să vadă ce fac alte persoane, de exemplu, copiii acestora (31%).

 

Sursa: Mediafax, Daily Mail

Dorina CĂLIN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu: utilizatorii Facebook sunt prieteni cu „duşmanii” din realitate pentru a fi la curent cu viaţa lor.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu: utilizatorii Facebook sunt prieteni cu „duşmanii” din realitate pentru a fi la curent cu viaţa lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei