Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Când ozonul se bagă în fund

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr student cântărea în facultate cam 75 de kilograme, care, repartizate pe o înălţime de 1,85 metri, îi furnizau o siluetă plăcută la vedere. Dar facultatea a trecut, omul s-a însurat, a început o afacere şi totul s-a schimbat.
Concomitent cu traiul bun, cele 75 de kilograme s-au făcut mai întâi 83, apoi 91, după care 100, ca să se stabilească la 150, cu o marjă – plus ori minus - de şapte-opt kilograme. Când ajungea acasă, nevasta îl aştepta cu un lighean plin cu şniţele, pe care el le înghiţea ca pe alune. Vorba lui preferată, plină de înţelepciune, era „Nu există legumă mai sănătoasă şi mai hrănitoare decât carnea de porc”.
Pe la vârsta de 35 de ani, pentru firavul bărbat devenit obez au început necazurile. Ficatul, genunchii, stomacul, sângele.... toate i s-au murdărit, deodată şi pe rând. Un uriaş burtoi îi vestea apariţia, iar intestinele sale cărau încărcătura unei toalete de cămin studenţesc, dacă figura de stil nu-i totuşi prea tare.
Aşa umflatul respectiv a ajuns un client statornic al medicilor de toate specialităţile. Dar în faţa exploziei de murdărie a organelor sale, medicina s-a arătat neputincioasă.
Într-una din zile, un medic mai modern i-a recomandat un tratament avangardist. Să-şi facă injecţii cu ozon în fund. Exact aşa, în cur. Ştiut fiind că majoritate toxinelor îşi fac veacul în intestinul gros, cu un aport puternic de ozon, este posibilă, cică, decimarea unei proporţii însemnate a lor. După un timp, pacientul se înzdrăveneşte, devenind din nou apt pentru chiolhanurile care l-au deformat.
Când mi-au ajuns la ureche toate astea, m-a cuprins o tristeţe de iubitor al naturii. Mi-am zis: uite, domnule, ce întrebuinţare poate căpăta ozonul, acest oxigen cu înaltă calificare, produs de munca tăcută a copacilor. În loc să fie inspirat de plămânii oamenilor sănătoşi, ozonul să ajungă în curul unui grăsan dereglat de tonele de crăpelniţă vârâte-n el ca-ntr-o magazie fără fund.
Ce soartă!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când ozonul se bagă în fund.
 Vizualizări articol: 2827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Când ozonul se bagă în fund3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei