Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 sep 2014 - Anul XIX, nr. 226 (5735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Puşcăria Timişoara-Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Traian Băsescu, Paul Teodoru, Aurel Novac, Miron Mitrea, Gheorghe Dobre, Radu Berceanu, Anca Boagiu, Ludovic Orban, Ovidiu Silaghi...

Ce au toţi urâţii ăştia în comun? Au fost unul câte unul miniştrii Transporturilor,  după 1990. Cu menţiunea că unii s-au perindat cu repetiţie, de mai multe ori, pentru că un singur mandat nu le-a adus satisfacţia dorită. Satisfacţie la portofel, că aia profesională nu a intrat o clipă în discuţie.

Angro şi en-detail i-am înjurat de toate neamurile, la întoarcerea mea din Ungaria, săptămâna trecută. Când a trebuit ca, în Gara Arad, să iau trenul Timişoara-Iaşi, până la Suceava.

Trenul Timişoara-Iaşi! Aoleu, ce vehicul vomitiv! Ce infecţie cu vreo cinci-şase vagoane trase de locomotivă! Am intrat în compartiment ca într-o carceră, unde eram condamnat la o pedeapsă de 12 ore cu executare. De pe perdelele rămase nespălate de la moartea lui Ceauşescu jegul se desprindea în fâşii fâlfâitoare. Ferestrele nu se închideau bine, dar nici nu aveau chef să se deschidă, producând continuu un vâjâit rău prevestitor.

Un miros fetid anunţa toate molimele pământului, concentrate într-un spaţiu care-ţi amintea de trenurile morţii! Iar toaletele, vai de capul şi de zilele mele! Apele unui lac coroziv de urină se veseleau dintr-o parte în alta, îngânând balansul trenului şi muşcând din pereţii cabinei, pe care erau scrise aceleaşi vechi porcării specifice unui spaţiu de socializare precum latrina. Zeci de mii de stafilococi formau şi ei o reţea de socializare pe colacul budei, trimiţându-şi „like-uri” unul altuia.

Am bolit toată săptămâna după chinul îndurat – contra cost! - într-un tren care circulă mult mai mizerabil acum decât în urmă cu 25 de ani. Din cauza unor miniştri, din cauza a unor „aleşi ai poporului”. Care ar trebui judecaţi – printre altele – şi pentru subminarea transportului pe căile ferate. Drept pedeapsă, ar trebui vârâţi cu de-a sila în trenul Iaşi-Timişoara şi lăsaţi să circule toată viaţa în puşcăria aia terifiantă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puşcăria Timişoara-Iaşi.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 10 voturi
Puşcăria Timişoara-Iaşi4.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Duet din file de şalău şi somon învelit în prosciutto crudo Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:650 calorii / porţieIngrediente:Şalău - 100 gSomon - 100 gProsciutto crudo - 100 gLămâi - 150 gSpanac congelat - 200 g sau proaspăt - 400 gUlei de floarea soarelui - 10 mlUsturoi - 5 gr (1... Citeşte