Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 153 (5360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Diferenţa dintre politicienii competenţi şi răpănoşii noştri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă eşti un patriot adevărat şi te afli la frâiele ţării, pui obligatoriu interesul naţional deasupra celui personal. Dacă mai eşti şi competent, aşa cum de fapt trebuie să fii într-o ţară cu pretenţii la emancipare, atunci aplici în practică toate tehnicile de negociere pe care le-ai învăţat, când vin momente cruciale pentru patria ta.

Aşa au procedat oficialii din Cehia, când s-a făcut sorocul ca ţara lor să fie integrată în marea familie europeană. Cum ştim, în familia europeană există şi rude sărace, dar şi rude tratate preferenţial.

Ştiind asta, guvernanţii Cehiei n-au făcut-o pe flataţii, n-au apărut la televiziuni să se bată cu pumnul în piept, n-au dat drumul la grătarele pentru mici şi la muzica populară, ca ăştia ai noştri cu creierele lor de pichere. Şi-au aprins o ţigară, au suflat fumul spre tavan şi au zis „dragă tanti Europa, săru’ mâna, cu părere de rău, dar foarte tare nu ne interesează integrarea cu matale”.

Fiindcă oficialii europeni au căscat ochii cât roata de tractor şi s-au schimbat la faţă arătând că au nevoie de săruri ca să-şi revină, reprezentanţii Cehiei şi-au exprimat pretenţiile. „Totuşi, dacă insistaţi, atunci declaraţi regiunea Moravia zonă defavorizată. Cu tot ce se înţelege prin asta.”

Neavând încotro, tanti Europa a declarat Moravia zonă defavorizată. Cu toate facilităţile fiscale care se subînţeleg. Rezultatul? O grămadă de firme internaţionale cu putere financiară, începând cu colosul IBM, s-au grăbit să-şi aşeze sediile acolo. Cu beneficii însemnate pentru populaţia din Moravia, pentru populaţia din Cehia.

Şi-acuma, vorbind cinstit, că tot nu ne aude nimeni: parcă ăştia ai noştri nu ar fi putut cere statut de zonă defavorizată pentru Moldova, care umblă nemâncată şi cu iţarii rupţi în cur? Ba da, ar fi putut cere. Dar de ce să ceară, când pe ei nu-i duce mintea decât la interesul personal. Portofelul lor să fie plin. Cât despre noi, suntem liberi să crăpăm când dorim.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diferenţa dintre politicienii competenţi şi răpănoşii noştri.
 Vizualizări articol: 3180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Diferenţa dintre politicienii competenţi şi răpănoşii noştri5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei