Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul liceenilor

Ştefaniştii şi-au sărbătorit bobocii pe valea Nilului, în fascinanta lume a Egiptului Antic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În cinstea celor mai proaspeţi boboci, elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au organizat, joi seară, un spectacol demn de renumele liceului, ce a avut drept coordonate buna dispoziţie, umorul sănătos, dar şi frumuseţea şi graţia. Nu au lipsit momentele consistente de umor, pasajele artistice şi confruntarea dintre cele mai frumoase boboace ale colegiului.

Dacă în cadrul spectacolului de acum doi ani ştefaniştii au făcut o scurtă incursiune în istoria şi cultura Rusiei, iar anul trecut liceenii au invitat audienţa pe meleaguri străvechi pentru a petrece o seară la cetate, alături de Ştefan Vodă şi oamenii de la curte, pentru spectacolul din acest an organizatorii şi-au propus să meargă în fascinanta lume a Egiptului Antic.

Misterul acestei civilizaţii a fost întărit şi de decorul spectacolului, în care au predominat auriul dunelor de nisip de pe valea Nilului, sarcofage şi mumii, faraoni şi alte simboluri egiptene.

Din ecuaţia balului de joi seară nu putea lipsi Cleopatra, una dintre cele mai seducătoare şi controversate personaje istorice, interesul faţă de regina Egiptului fiind şi astăzi la fel de viu şi incitant. Dintre dunele fierbinţi ale deşertului, femeia faraon fuge la Colegiul „Ştefan cel Mare”, unde îmbracă ţinuta reprezentativă şi unde intră în rândul celorlalţi elevi, fapt ce-l tulbură pe Cezar, acesta pornind în căutarea ei.

Deznodământul poveştii Cleopatrei a fost unul fericit, regina Egiptului întorcându-se în braţele lui Cezar.

Cât priveşte concursul de Miss Boboc 2014, 11 boboace şi-au disputat aceste titlu, acestea făcându-şi intrarea în scenă îmbrăcate în veşminte albe, vaporoase, cu accente aurii. Pentru a sparge gheaţa, aspirantele titlului suprem al balului au făcut cunoştinţă cu publicul, acestea prezentându-şi pasiunile, aptitudinile, dar şi alte calităţi care să le evidenţieze.

 

Elevii de gimnaziu au făcut senzaţie la balul liceenilor

Suita momentelor artistice pregătite de ştefanişti a debutat cu cele opt componente ale trupei Ritm Dance, de la Palatul Copiilor Suceava. Joviale, energice şi misterioase, îmbrăcate în ţinute negre, mulate, tinerele au transpus pe scena de spectacol elemente de gimnastică armonizate cu mişcări elegante, toate bine sincronizate.

O voce bună, carismă şi talent, dublate de încurajările colegilor și chiar ale profesorilor din sală, au constituit coordonatele perfecte pentru un moment reuşit, precum a fost cel al Roxanei Arhire. Eleva a prezentat o abordare personală a piesei „Royals”.

Şi pentru că, nu de puţine ori, puştii de gimnaziu care studiază la “Ştefan” au surprins cu energia lor şi cu îndrăzneala de a face faţă vieţii de liceu, elevii Denisa Mazarache, Darius Mazilu, Mihnea Perju şi Elena Buhă au pregătit un moment artistic care a surprins plăcut audienţa balului de joi seară.

Dansurile celor două perechi de gimnazişti au cucerit toată suflarea liceului, mişcările sigure, graţia şi precizia elevilor lăsând o amprentă frumoasă asupra show-ului.

Organizatorii şi-au propus să surprindă publicul cu un program variat, astfel că momentele inedite şi caracterizate de originalitate nu puteau lipsi din spectacolul de joi. În acest sens, elevii de gimnaziu Armand Munteanu şi Mihnea Ignătescu, doi iubitori ai sportului pe două roţi, au dovedit că bicicletele şi dansul pot face casă bună împreună.

Ritmurile de rock, o constantă în balurile ştefaniştilor, au fost aduse în scenă de  trupele Issues şi Onix, iar Andreea Chisăliţă a condimentat spectacolul cu un moment de muzică populară. 

 

"Slăbiciunile” profesorilor ştefanişti, evidenţiate de elevi

În cadrul probei de aptitudini, bobocii au ţinut să demonstreze că nici generaţia lor, când vine vorba de atuuri, nu se rezumă doar la frumusețe, ci dă dovadă și de talent, inteligenţă şi spontaneitate.

Testarea în cadrul căreia fiecare boboc a trebuit să-şi etaleze talentele a ridicat întregul concurs la rang de spectacol, fiind evident că în spatele maratonului de momente artistice pregătit de boboace au stat ore lungi de pregătire.

Astfel, participantele au impresionat prin momente de dans, interpretare vocală sau instrumentală (chitară şi pian), chiar printr-un moment special care a inclus realizarea unui tablou cu „praf de stele”, ce înfăţişa un faraon.

Poate momentul cel mai bine cotat de publicul ştefanist a fost reprezentat de proba de spontaneitate, succesul acesteia datorându-se organizatorilor care au pregătit pentru frumoasele boboace o serie de întrebări care au animat întreaga sală.

Întrebările picante, menite să scoată în evidenţă anumite trăsături de caracter – defecte, calităţi, tabieturi, ticuri - ale profesorilor de la Colegiul „Ştefan cel Mare”, au făcut deliciul publicului, fiind primite cu hohote de râs sănătos, urale şi aplauze.

Elevii au profitat la maximum de singurul moment din an când au prilejul de a ironiza unele slăbiciuni ale profesorilor lor, concurentele fiind puse să ghicească cum ar reacţiona profesorii în anumite situaţii.

Seria pastilelor artistice a fost reluată cu o scenetă a trupei de teatru „Pi”, ce a evidenţiat povestea şi aventurile unui tânăr admis la Templul Egiptean „Faraonul cel Mare”, precum şi eforturile bobocului de a face faţă exigenţelor profesorilor.

Carismatici, plini de haz şi cu mult talent actoricesc, tinerii au adus în faţa publicului şi o aprigă confruntare dintre localurile din preajma colegiului, pornite în vânătoare de ştefanişti.

Umorul savuros al tinerilor a fost aclamat de colegii din sală, mai ales că piesa pregătită de cei de la “Pi” făcea trimitere la câteva dintre “obiceiurile” specifice vieţii de liceu, nu tocmai tolerate de profesori şi diriginţi, însă familiare adolescenţilor.

Ultima probă pregătită boboacelor a fost cea a ținutelor de seară, unde tinerele au avut șansa de a se face remarcate în fața juriului prin eleganţă, rafinament şi atitudine.

 

“Ne place” ROA

Ritmurile muzicii electronice ale formaţiei Rise of Artificial sau ROA au electrizat întreaga sală a Casei de Cultură. Animată a fost şi scena, unde organizatorii şi boboacele liceului au cântat şi au dansat alături de artişti. “Ne place” sau “D'aia” au fost motivele perfecte pentru ca ştefaniştii să părăsească scaunele, să danseze şi să cânte la unison piesele invitaţilor speciali.

Preţ de câteva zeci de minute, distracţia, energia şi ritmurile de dubstep şi electro au pus stăpânire pe enigmaticul Egipt, pe vechea civilizaţie, ROA dovedindu-se o alegere care a mulţumit gustul multor participanţi.

 

Reginele Egiptului

După mai bine de trei ore de spectacol, juriul prezidat de profesorul Costan Costică a anunţat câştigătoarele competiţiei de Miss Boboc 2014.

Titlul de Miss Eleganţă a fost adjudecat de Andreea Airinei, iar favorita publicului a fost desemnată Andreea Hreceniuc.

Locul III a fost obţinut de Eliza Curcă, în vreme ce locul al II-lea a fost ocupat de Speranţa Cristina Andronic.

Titlul de Miss Boboc 2014 de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” a fost câştigat de Sanela Andronic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştefaniştii şi-au sărbătorit bobocii pe valea Nilului, în fascinanta lume a Egiptului Antic.
 Vizualizări articol: 7219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 10 voturi
Ştefaniştii şi-au sărbătorit bobocii pe valea Nilului, în fascinanta lume a Egiptului Antic4.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stefan Stefan...! trimis de
(19 oct 2014, 10:52:56
FELICITARI oraganizatorilor si participantilor , a fost cel mai frumos bal ever...m am uitat pe net si la Petru , dar acolo cred ca sa luat pe pile..., asa cred...
2.   "detalii" trimis de
(20 oct 2014, 19:54:52
Nu stiu cum se face ca nu s-a pomenit de acel filmulet cu un elev care fuma. Intr-adevar acel moment era foarte potrivit pentru un bal al bobocilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei